Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena poroke

Cena poroke

Koliko stane poroka cca. 100 ljudi od tega 20 otrok…matični,cerkev, solidna gostilna,bend, pa fotograf za nekaj dobrih slikic?Zanima me še če katera ve na teh spletnih straneh ko prodajajo iz kitajske ful ful poceni pa lepe poročne obleke če so solidne al so za en drek?

Hvala

Glede na to, kako poroko načrtuješ v teh časih, se ne spodobi, imeti cenene kitajske obleke. Nujno moraš imeti dizajnersko in to kupljeno, ne izposojeno.

10.000 €

Vsekakor je to zelo zelo različno. Kaj je za koga solidno in dobro?

res je, takoj si na desetih jurjih. dve kolegici sta se pred kratkim ženili, enako število svatov kot jih ti načrtuješ. obe dali okoli deset jurčkov. obleka v celoti za oba jurja, prstana jurja, račun za gostilno 4 jurje, bend je bil jurja, pa jih imaš že sedem! rože so bile šeststo evrov, postrežba doma pri nevesti je bilo vse skupaj 500 evrov pa jih je že dobrih osem. soliden fotograf, ki je izdelal pet fotoknjig in smo že na devet. šoferji so bili nažicani.

cifre se kar obračajo…

http://www.ebay.co.uk/itm/Stock-Bride-Bridesmaid-Wedding-Evening-Dress-uk-size-8-10-12-14-16-18-20-22-/121098721278?pt=UK_Wedding_Dresses&var=&hash=item1c320bd7fe

meni to ne deluje ceneno cena pa je zelo nizka…zanima me samo če je katera naročila kaj takega??

Ne deluje ceneno, ker je to slika originala, pač neke fensi šmenski znamke poročne obleke. Kitajci pa ti bodo sešili približek te obleke. Saj zelo lepo sešijejo, imajo dobre materiale, izkušene šivilje, ni to problem. Problem je v kakšnem stanju boš dobila obleko. Če kupuješ obleko po merah iz Kitajske se nikar ne odloči za saten. Nikoli ti ne bo uspelo polikat vseh gub, ki bodo nastale, ko jo bodo stlačili v paketek 40x 30 cm. Pa kupi jo pravočasno,da jo dobiš vsaj en mesec pred poroko, če bodo potrebni popravki ali izposoja druge obleke. Moraš tudi računat na to, da bo od naročial do prejetja obleke minilo vsaj 30, 40 dni. Izberi model, ki ni preveč kompliciran, da ne boš preveč razočarana nad končno izvedbo.

Moja prijateljica je kupila poročno obleko pri Kitajcih (splet). Zelo je bila zadovoljna. Bila je to ena stran, kjer jim je povedala svoje mere in so potem po teh merah sešili obleko. Potrebno je bilo minimalno popravkov.

Tako, da očitno je lahko tudi ok. Tudi meni obleka ni delovala ceneno, ampak pač normalno, kot vsaka druga poročna obleka.

Nekateri zgolj preveč komplicirate. groza.

koliko sem se zadnje čase pogovarjala, zapravijo za take poroke (cca. 100 ljudi) okrog 10.000 – 15.000 €, pač odvisno… lahko imaš menu za 25 €, 35 €, 50 €…. lahko določene stvari narediš sama (vabila, naprsne šopke, okrasiš prostor, zahvale…) ali pa za vse te zdeve najameš ljudi in drago plačaš; lahko se malo znajdeš in obleko izposodiš po normalni ceni (jaz sem dala 270 € v salonu Grazia v LJ) ali pa daš 500 € (toliko naj bi bile kao normalne cene za malo bolj bogate dolge obleke); tvoj dragi si lahko v Zari nabavi zelo lepo obleko za 200 € ali pa se preserava s hugo boss obleko za jurja… frizerji imajo prav tako zelo različne cene… v glavnem od-do, odvisno kaj hočeš in koliko imaš, da daš.

samo ne se zanašati na to, da bost nazaj dobili, ker poznam več primerov, ko so bili na koncu zelo razočarani, ko so kuverte odpirali.

Zakaj vedno pomislim na ceno svobode, ko je govora o ceni poroke??

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

naju je poroka v kompletu prišla 5500e za 100 svatov. skoraj vse sva naredila v lastni režiji.
peka peciva – sorodniki, pogostitve pred in po civilni – pijača -kupili sami, pogostitev -pijača in hrana po cerkveni -sami, pevski zbor – je bil možev (on poje tam) – ful so bili super, ker so bili za oltarjem in so jih lahko vsi videli. fottograf je bil sorodnik – poročno darilo. band -600e, solidni, a mi niso bili strašno všeč. gostilna -21e po osebi plus pijača – smo imeli še ribje jedi. vabila -sama, obleka – moja -200e, čevlji 20;) njegova obleka isto. pa moja obleka je bila znižana iz kao 800 na 200e, ker je že bila nošena:)
prstani 350e. torta -200e. sem verjetno še kaj pozabila, ampak to je v grobem bilo vse.
ni mi žal. no, samo občasno, ko se kressneva;)

Dobri ste pri teh cenah. Ceprav meni mi to, da sama peces pecivo ni kar zastonj,ker moka, cukr, maslo,marmelade, kakau, .. … E pecice, pa delo in cas tistega ki pece, meni to vse stane. In tudi ce sama kupim pijaco v supermarketu me stane in ni kar zastonj.

No, midva sva cist na easy vecerjo povabila res samo 6 oseb in naju je vsa poroka skupaj prisla krepko cez 2000 eur, ko sva pol cene mal skup spela.

stroškov peciva res nisva računala, je kao neke vrste darilo. sva pa vračunala tudi bencin, ko sva vabila:)

Kolikor so kolegi imeli poroke zadnje čase za cca 100 ljudi pa vse cvetje, vsa hrana, pijača, obleke,…je pri vseh prišlo okrog 10.000€ in več. Poroko imaš lahko za 5.000€ ter za nekaj 10.000€. Odvisno koliko sta pripravljena plačati za neko stvar.

Kar se pa teh oblek tiče na netu z kitajske – nekatere punce so bile z oblekami zelo zelo zadovoljne, nekatere malo manj. Če bi rada dobila poceni obleko za čim manj denarja potem jo naroči. Nič kaj dosti slabše ne bo izgledala kot tiste iz slo salonov (to so drugače ene in iste obleke) ki so pa tudi 10krat dražje.

A bi vse rade ble kot angleška Katka? Vsaj za en dan…?

Zapravila 2000 EUR, 34 ljudi, kosilo za razširjeno družino (22 ljudi). Več bi bilo zame nesprejemljivo 🙂

za vse dala caa. 10.000, bilo nas je 80

Odvisno od lokala, cvetja itd itd itd… Recimo, čez prst potegnjeno, če VARČUJEŠ DO KONCA, lahko za cca 8.000€ spraviš skozi, pa normalno varčuješ kot je že napisal predhodnih 10.000€. ponavadi pa takoj pride za takšno številko z vsem cca 20.000€.
Več lahko na privat, sem delal poroke.

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

Dobrih 5.000 eur. Poroka samo z dvema pričama.

Pod 10.000 € bo res težko.

New Report

Close