Cena projekta plinske instalacije
Na nobenem od slovenskih forumov ne zasledim, koliko stane projekt plinskih instalacij za hišo. Konkretno za priklop plinske peči (cca 25kW) za ogrevanje hiše in pretočno ogrevanje sanitarne vode. Omarico in dovod na hiši že imamo v neposredni bližini kurilnice. Ali kdo ve oz. ima kakšne zanimive izkušnje? Bolj točno v okolici Kranja.
Vprašal sem že prodajalca plinskih peči, pa pravi, da se s tem ukvarjajo instalaterji. Sem pa dobil zanimiv namig, če da »včasih« zadostuje že skica in ni potreben projekt. Imam pa malce slabe občutke, da mi bodo hoteli skico zaračunat kot projektno dokumentacijo, katere cena pa se lahko dobro navije.
čaki in raufng/dimnik? maš primernega al te čaka tud tlele sanacija?
bojler če se da kupi plinski pretočni, žep ti bo hvaležen. peči so pa tam od 2,3 jurejv naprej. za pretočni bojler pa ti ne bi vedel povedati
dimnik tud ni verjento prav poceni, če te še čaka
peč preveri če se dobijo kondenzacijske. te so bolj varčne ker delajo z nižjo temp in dimni plini v večini namest da gredo ven, jih napelješ v odtok , ker voda v večini kondenzira…ne met tega speljanega v biološko čistilno če jo maš, ker ti bo pH sesulo in adijo biomasa. raung pa vseen rabš
Bedarija, mi imamo plin že 30 let, kako to, da še nismo eksplodirali?
Glede cene pa, ogrevanje 300 m2 je prišlo to zimo cca 1200€. A se ti to zdi drago???[/quote]
Aja, da ne bo sprenevedanja, gre za hišo s tremi stanovanji, prav tako se je za ta denar ogrevala tudi voda za vse. Še pomemben podatek, ogrevalo se je od 8 ure zjutraj do 21 ure zvečer, ogrevanje na 24 stopinj.
Bedarija, mi imamo plin že 30 let, kako to, da še nismo eksplodirali?
Glede cene pa, ogrevanje 300 m2 je prišlo to zimo cca 1200€. A se ti to zdi drago???[/quote]
Aja, da ne bo sprenevedanja, gre za hišo s tremi stanovanji, prav tako se je za ta denar ogrevala tudi voda za vse. Še pomemben podatek, ogrevalo se je od 8 ure zjutraj do 21 ure zvečer, ogrevanje na 24 stopinj.[/quote]
To je pa res veliko!
Pri nas smo ogrevali cel blok za tisočaka celo leto, in to na 30 stopinj!
Če še sam malo naložim….
Dve leti nazaj smo zamenjali staro plinsko peč z novo kondezacijsko plisnko pečjo.
Celoten skupni strošek je bil 4.200 €
(demontaža stare peči, prilagoditev dovodnoh cevi.. nova dimniška tuljava in vgradna nove dimniške tukjave,, dodatne ekspanziojse posode, dodatni 130 l bojler, filtri za vodo… projektna dokumentacija 135 € , dimnikarsko soglasje 60 € ..sama peč Dietrich nas je stala cca 2.000 €, pa ves drobni material, zagon peči,…račun je vseboval za več kot 2 strani raznih postavk.
Vse to je izvedlo eno samo podjetje. hitro in kakovostno.
Skratka v grobem računaj tako, kolikor te samo plinska peč stane, toliko je približno še ostalih stroškov
Aja, da ne bo sprenevedanja, gre za hišo s tremi stanovanji, prav tako se je za ta denar ogrevala tudi voda za vse. Še pomemben podatek, ogrevalo se je od 8 ure zjutraj do 21 ure zvečer, ogrevanje na 24 stopinj.[/quote]
To je pa res veliko!
Pri nas smo ogrevali cel blok za tisočaka celo leto, in to na 30 stopinj!
Če še sam malo naložim….[/quote]
Glej, meni je pa res čisto vseeno, če ti verjameš ali ne. Pred nekaj leti smo šli na plin in položnice so takšne kot so. Zate in samo zate sem šla ta hip pogledat točen znesek. Ta se glasi: 1.245,07€ kot sem že rekla za čas od sredine oktobra 2014 do sredine aprila 2015. Ur gretja ter stopinj ne bom ponavljala, ker imaš vse napisano zgoraj. Če pa misliš, da lažem, ker si tega vajen ti, je pa to tvoj problem.