cena rednega servisa – clio
Pozdravljeni,
cena servisa se kot so že mnogi ugotovili giblje nekje od 120 – 200 €, odvisno od servisa. Predvsem je tudi odvisno, kako se na servisu dogovorite in od samega sprejemnika. V primeru, da vam na vozilu v servisu delajo kakršn koli poseg, ki ni predviden v planu vzdrževanja vas mora sprejemnik poklicati, povedati napako oz. poseg, ki bi ga opravili, ter vas seznaniti z ceno. Potem se vi odločite ali boste to naredili ali ne. Vsaj tako delamo pri nas.
Lep pozdrav,
Boštjan Jaklin
Pleško Cars Brezovica
Jaz sem tri leta zapored plačevala točno po 100 eurov za redne servise za cliota III, 1,2. Kilometrov nisem delala skoraj nič (6.ooo tisoč). Lani, tretje leto mi je hotel serviser zamenjati še zračni filter in žarnico spredaj. Pa sem vprašala koliko me bo pa letos s tem prišlo, je rekel 180 eurov. Sem rekla 80 več zaradi menjave žarnice in zračnega filtra? To pa ne, hvala, sem rekla, to bo pa že moj fant sam zamenjal. Tako, da me je spet 100 eurov prišlo.Mislim, da je bil malo užaljen in ni bil več tako prijazen. Renault servis na Laborah Kranj.
Imam cliota 1,2, kateremu je bilo potrebno zamenjati zadnji ležaj in mašeto na polosovini. Šel sem na servis Renault Novak v Sežani, kjer so mi napravili predračun za oboje – 219,22 € (če dajo ležaj od “konkurence” ene 20 € manj). Na vprašanje koliko bi bil še servis dobim odgovor okrog 180 €, torej vse skupaj cca 400 €. Pa grem pogledat še na bližnji nepooblaščen servis, kjer mi po dogovoru avto popravijo. Ugotovili so še, da je počena tudi zadnja vzmet, ki mi jo tudi zamenjajo. Račun: 181 €.
HALOOO!
Razlika 220 €, s tem da je na drugem računu še dodatna postavka vzmet za 40,00 €.
Torej če bi dal avto na popravilo na servis Renault, bi plačal skoraj 300 € več kot sem pri konkurenci.
Ima še kdo kakšno izkušnjo s tem servisom, me zanima če so še koga “nategnili”
Kar se olja tiče je odvisno od servisa,tud od servisa do servisa so razlike pri isti znamki.Npr.meni so na pooblaščenem servisu za Mazdo 2,bencin,1350 ccm,62 kw,16V,računali olje Castrol Magnatec 5W-40 C3 15.75 eur po litru,v avto gre 3,9 litra,61.42 eur je torej prišlo olje.Jaz sem potem 1X enako olje kupil sam v trgovini z avtodeli Bartog 4 litrsko kantico za 33.22 eur,torej je bila razlika precejšnja.Cel običajni servis me je predlani prišel 143 eur in še nekaj drobiža,olje,filter olja,pregled avtomobila,letos pa sm imel olje s sabo pa me je enak servis prišel 115 eur in še nekaj s tem,da so mi tokrat menjali še kabinski filter.