cena torte
Sprašujem, ker torte pečem že kar nekaj časa za vse domače in najbližje prijatelje. Dam jo za darilo, ali pa oni dajo samo za material. Danes bom pa prvič pekla torto za nekoga, ki je slišal, da so moje torte zelo dobre in je rekel, da bo plačal pošteno (tako, kot če bi jo naročil kjer drugje). Sedaj pa res ne vem, koliko naj računam. Material sem že nakupila, mi je prišlo približno 30€, jajca so domača.
Bom pa naredila dve torti iz dveh biskvitov 25 X 35cm.
Za eno tako 80-ko (dve torti torej, vsaka drugačen okus) sem dala letos 100 €. Obe torti oblečeni v maso in zelo lepo – bogato okrašeni. Naj bi bilo za 40 ljudi (2,5€ / kos), ampak je bilo krepko več.
Ja, take cene so, če ne peče “kolegica”. Pri ceni materiala se verjetno pozna, če je torta namazana s smetano/čokolado ali oblečena v maso.
Za eno tako 80-ko (dve torti torej, vsaka drugačen okus) sem dala letos 100 €. Obe torti oblečeni v maso in zelo lepo – bogato okrašeni. Naj bi bilo za 40 ljudi (2,5€ / kos), ampak je bilo krepko več.
Ja, take cene so, če ne peče “kolegica”. Pri ceni materiala se verjetno pozna, če je torta namazana s smetano/čokolado ali oblečena v maso.[/quote]
Se pravi, če za vsako torto računam 30€ (se pravi, vse skupaj za 60€ – delo + material) ne bom pretiravala?
Ja, take cene so, če ne peče “kolegica”. Pri ceni materiala se verjetno pozna, če je torta namazana s smetano/čokolado ali oblečena v maso.[/quote]
Se pravi, če za vsako torto računam 30€ (se pravi, vse skupaj za 60€ – delo + material) ne bom pretiravala?[/quote]
Pretiravala sigurno ne boš, kvečejmu premalo boš računala. Koliko časa približno pa boš delala ti dve torti?
Zaračunaj si cca 8-10 € po uri + material in to je to. Itak imaš še strošek elektrike …
Ne vem kakšne so cene kupljenih tort ker jih pečem sama. Izračunaj si koliko te stane material, čas, in računaj toliko, da boš dobila še kakšno naročilo, če to rada delaš, saj je reklama od ust do ust najboljša.
Seveda moraš biti tudi za svoje delo plačana toliko, da boš zadovoljna in ne da ti bo v breme. Ne smeš pa se podcenjevati, a bodi cenovno solidna.
Če pa ne želiš peči tort računaj drago in te ne bodo več obremenjevali.
Razum pa te, ker sama ne znam računati, zastonj pa bi je težko peči, saj porabim ogromno časa za okrasitev in oblačenje torte.
Za darilo pa vedno naredim tudi torto, ker to znam.