Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena vrtca ali privat varstva

Cena vrtca ali privat varstva

Me zanima koliko je v Sloveniji cena vrtca za enega otroka in koliko ur ga lahko imate. Kako je z malico in kosilom?

Privat varstvo recimo za par otrok skupaj? Koliko pride če ga voziš recimo nekje od osmih do štirih v privat varstvo? Obstaja to? Pa da je tam nekje do deset otrok?

Naša je v vrtcu, sva zadovoljna, plačujeva 720 eur mesečno.

V javnih vrtcih so cene odvisne od starosti otroka. Vrtec, oziroma občina določi ceno, zato se cene vrtcev razlikujejo. Osnova za plačilo je tam okoli 600€ za otroke starosti med 1 in 3 ter tam okoli 450€ za otroke med 3 in 6 let. Plača se del polne cene, glede na to, v kateri dohodkovni razred spada družina. Teh razredov je 9. Če je mesečni dohodek na osebo do 221,46€ na osebo, je vrtec zastonj, največ pa se plača 77% polne cene. Polno ceno plačajo tisti, ki niso zavezanci za dohodnino v Sloveniji. Če je otrok v rejniški družini, je vrtec za rejnike brezplačen. Za drugega in vsakega naslednjega otroka v družini prav tako. Se pravi, če imaš 2 otroka v vrtcu plačaš za prvega ceno glede na dohodkovni razred, za drugega pa imaš zastonj. Konkretno imava z možem 4-letnico v vrtcu, dohodkovno spadava v 8. razred in plačava 66%, to nama znese 350€ mesečno. Za vse storitve, ki jih nudijo je meni to zelo, zelo poceni.

Otrok je lahko v vrtcu največ 9 ur, če pride do izjeme, lahko izpolniš poseben obrazec, da bo otrok izjemoma ostal dlje. Glede obrokov je super poskrbljeno. V našem vrtcu je tako, da tisti, ki pridejo zgodaj imajo zjutraj na voljo čaj in kakšen prigrizek, potem imajo zajtrk (največkrat kruh, v vrtcu narejen namaz in zelenjava, enkrat tedensko mlečni zajtrk ala mlečni riž, polenta na mleku, močnik). Za pit dobijo čaj in vodo, občasno je na jedilniku kakav ali bela kava. Dopoldan imajo še sadno malico, dobijo sezonsko sadje. Kosilo je kompletno, juha, glavna jed s prilogo, solata, enkrat tedensko imajo enolončnico in sladico. Po kosilu imajo počitek in preden gredo domov še popoldansko malico, pri nas po navadi sadje in kruh, včasih jogurt.

Za privat ti ne znam povedat. Za privat vrtce s koncesijo in privat vrtce, ki se financirajo iz občinskega proračuna, veljajo cene javnih vrtcev. Za prav zasebno varstvo pa ne vem, verjetno se precej razlikujejo cene, je pa sigurno precej dražje. Drugače ni šans, da preživijo.

Mi plačujemo jasli 400 eur, obroki so zelo kvalitetni in vse eko prehrana.

Privat varstvo pa računa ena gospa 250 eur na mesec, ima 5 otrok v varstvu naenkrat.

Javni vrtci so glede na dohodek. Privat pa odvisno ali je prav vrtec ali privat varstvo pri nekomu. Mi smo ju imeli v privat vrtcu, nekaj čez 800 na otroka. Javni bi bil skoraj pol manj. Smo pa bili izredno zadovoljni. Privat smo šli zaradi učenja jezikov (mož je tujec) in zato ker je bilo tam samo par otrok na vzogjitelja, otroka govorita oba tri jezike tekoče sedaj ko sta v šoli. Pa zato ker so bili zelo prilagodljivi glede ur varstva.

O katerem vrtcu govorite?

Odgovor na objavo uporabnika
vagabundtirolski, 25.09.2023 ob 23:33

Me zanima koliko je v Sloveniji cena vrtca za enega otroka in koliko ur ga lahko imate. Kako je z malico in kosilom?

Privat varstvo recimo za par otrok skupaj? Koliko pride če ga voziš recimo nekje od osmih do štirih v privat varstvo? Obstaja to? Pa da je tam nekje do deset otrok?

Naša je v vrtcu, sva zadovoljna, plačujeva 720 eur mesečno.

V javnem vrtcu so skupine prevelike. Ta mali otroci –  14 otrok v skupini. To so od 11 meseca do 3 let.  V starejsi skupini je 24 otrok.  Obup.

Samo kričanje.

Ker s partnerko nisva prijavljena na istem naslovu se placilo vrtca ter otroski dodatek potem deli prihodek na dve osebi je tako? In potem dobis neko cifro in vidis v kateri razred spadas?

Zdravo!
Točno take gospe mene zanimajo, to se mi zdi top.

Iz kje pa je gospa?
Hvala za info!

Javni imajo eni zastojn, eni čez 500e. Če je več otrok plačajo samo za enega. Privat varstvo zelo odvisno pri komu. Privat vrtec je lahko tudi okoli 900 na otroka. Privat varstvo pri kakšni starejši sosedi pa zelo poceni. Odvisno kaj želiš od “varstva”. Osebno otroka nikoli ne bi dala v privat varstvo, sploh ne nekomu, ki ima 10 otrok sam čez. Je v večini na črno to pri nas in čisto nič regulirano.

New Report

Close