Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cena zobnih lusk

Cena zobnih lusk

Ali kdo ve kje se gibljejo cene za zobne luske? Sama jih bom morala dati delati na prvih 4 zobeh, mi je svetoval zobozdravnik. Nisem vprašala koliko stane, pa me zanima.

Odvisno, kje. Na Hrvaškem niso enake cene kot v Sloveniji. Južneje zna biti še ceneje.

A je še kdo v SLO, ki zaupa dohtarjem? Itak te bo vsak nategnil kot ‘magarca’!

Lahko ti bo naredil ‘prevleko’, ki stane 25 €.
Lahko pa porcelanasto lusko, ki je 400 €.

Kdo pa ve, od nas laikov, kakšna je razlika??

Plus tega bo še pribil – ja pa brušenje xy€, poliranje xy€, pa okol korenine zaščita xy€, pa še kaj… če nisi glih njegov dobr prijatelj ali vsaj v žlahti s taščo!!

Čeprav ni nič delal….

Jaz še danes ne vem (in nihče ne) kakšna je razlika med ‘socialno’ protezo ali tisto malo boljšo, ki jo doplačaš ene 250 €….(odvisno od zobarja). Meni se zdi, da imajo vsi upokojenci iste ‘čekane’ !! Tisti ki so doplačali in tisti, ki niso :-)))

Oooooooooooooo fak, dohtarji – ne morem verjet, da so tako pokvarjeni!!

Dober zdravnik ti bo vedno predstavil več opcij ter pojasnil, kakšne so njihove prednosti in pomanjkljivosti ter posledično razlike v cenah.

Zakaj pa nihče ne vpraša svojega zobozdravnika? Meni je letos spomladi začela delati mostičke. Zobarca mi je vse razložila, pokazala razliko, povedala ceno enega in drugega, koliko da zavarovalnica, koliko bom morala doplačat, razliko med fiksnim in snemljivom. Tako, da meni je bilo vse jasno in nisem rabila nobenega foruma za spraševat. Torej, vpašaj, tudi zato je tam, da ti svetuje, pojasni….

Ti imaš presneto srečo, da imaš tako zobozdravnico. Večina pa tega ne dela!

Pa ti veš, koliko Slovencev sploh izbranega zdravnika nima, ker so vsi dobri zasedeni in ga iščeš pač samo takrat, ko je treba? Tja, kamor hočeš, ti pa vrata pred nosom zaprejo.

:))))) Bravo, za tvoj realen odgovor – tako tudi meni pravi moja zobozdravnica, pri kateri sem že 25 let, je zasebnica, a s koncesijo in pri njej so bele zalivke po 25 eur, pa naredi tako, da 10 let in več držijo brez problema. Protetika ima življensko dobo nekje 7 let. Tudi ona mi je iskreno povedala, da razlike med materiali niso tako velike, porcelan pri njej ni nič slabši, kot porcelan pri zdravniku nekega zvenečega imena, pa še svoj zobni laboratorij ima poleg, torej zobnega tehnika zaposlenega, kar je dosti ceneje, kot delat ali sodelovat z zunanjim laboratorijem – razlika je torej samo v storitvah, narejenemu renomeju in koliko zaposlenih je treba iz storitve plačat, pa najemnina prostorov. Pa kakšna zobna asistentka z dolgimi krempeljci in bleščečimi zobki, da je bolj hodeča vaba za naivneže, jo je treba tud plačat 🙂

Zobozdravniki se enačijo z odvetniško ceho, kar se zaslužkov tiče, ja. Samo da za razliko od odvetnikov njim ni treba ust odpret, ampak pacientom, pa že mastno kasirajo 😀
Četudi imaš naprimer napotnico za poseg – je akalna doba predolga,naprimer 8 mesecev, če pa odpreš denarnico, je pa naprimer kirurški poseg v predelu zob takpj med 200-300 evrčkov. Seveda prideš takoj na vrsto, v naslednjem tednu, brez problema…

Ti imaš presneto srečo, da imaš tako zobozdravnico. Večina pa tega ne dela![/quote]

Enako moj zobar, zasebnik s koncesijo 🙂
Sicer nimam mostickov, imam pa stift in mi je prav tako razlozil vse.

In mimogrede, ta mesec sem bila pri njem na ciscenju kamna in poliranju, brez vsake debate, ko mi je vrnil kartico (zaradi vpisa v mojo kartoteko), je bil zraven tudi racun za storitev. O ceni me je seznanil, ko sva se o tem dogovarjala.
In tako dela ze vsa leta, kar hodim k njemu, pa je tega vsaj 20 let..

New Report

Close