Cene čokolad so nore
Včeraj videl, da so vse “tavelke” milke po novem 5.49eur brez akcije. Navadna mlečna milka ima 250g, ostale pa od 270g do 300g. Tiste 300g so običajno mix s piškoti ali podobno, kjer ni sama čokolada.
Dorina od kraša je skrčena na 220g in stane 6.29eur.
Gorenjka ima 250g pa stane 5.59eur.
No jaz čokolad ne kupim več. Naj jih imajo za tak denar.
res so.. sem nehala že prej kupovat.. životinjsko carstvo, 75gramov so dali na 2,99, kr mejte jih, sicer itak že dolgo nisem kupila.. milka mi nikoli glih neki ni bila dobra, preveč sladka, ampak ja- cene so glede na kvaliteto previsoke.. pa kakav gor ali dol..
me je pa zašokirala cena kraš čokoladnih napolitank, te smo v otroštvu jedli, je skor 9 evrov..
zadnjič vidm je kava barkafe selection 200g že 4,99…
s tem ne bodo več dobička ustvarili, vedno več ljudi bo nehalo kupovat nepotrebne stvari.
Mhm, 07.11.2024 ob 08:32
Kakav je drag, ker ga primanjkuje. Posledično so čokolade drage.
“Kakav je drag, ker ga primanjkuje. Posledično so čokolade drage.”
A res? Zakaj je potem v Bosni ista Milka 300g 4,5€, v Romuniji pa 4€. Pri nas pa 5,59€. A imajo oni kakšen svoj kakav? To je čisto navadno odiranje glupega folka.
Ahh, ja, svetovne cene kakava so šle gor. Vendar cene Milke niso zategadelj toliko višje, tudi Gorenjke in drugih ne, ker je notri kakava za vzorec.
Gre za to noro manijo, marketinško strategijo zadnjih časov. Namreč ceno naviti v nebo, potem pa s ponudbo popustov po 30 in več/manj popustov prikazati nakup kot zelo ugoden in s tem višjo prodajo. Vmes, ko ni akcij, pa se žanje pač ekstra dobiček.
Skratka, tudi ko prodajajo s 30 in 50 % popusti, trgovci dovolj zaslužijo in imajo pozitivno maržo…
Pickolino, 07.11.2024 ob 08:25
Včeraj videl, da so vse “tavelke” milke po novem 5.49eur brez akcije. Navadna mlečna milka ima 250g, ostale pa od 270g do 300g. Tiste 300g so običajno mix s piškoti ali podobno, kjer ni sama čokolada.
Dorina od kraša je skrčena na 220g in stane 6.29eur.
Gorenjka ima 250g pa stane 5.59eur.
No jaz čokolad ne kupim več. Naj jih imajo za tak denar.
To zame ni nobena čokolada, ampak kup ničvredne kreme in na tone sladkorja. Prava čokolada je temna, 40, 90%. Tudi kakav direktno iz plantaže sem probal. Tale mlečni poc, ki ga kupujete v ovitkih Milka in podobno, lahko samo škodi telesu. Prava čokolada pa lahko koristi.
Milka mi je vedno bila zanič, preveč umetnega okusa. Od čokolad na našem tržišču mi je najboljša od hoferja, ne vem kako se imenuje, mlečna ali črna z lešniki, ima okence in prozoren ovitek. Cena okoli 1€. Tista je še kar, drugo pa vse krneki. Ko 1x probaš švicarsko (Frigor recimo, pri nas je ni) ali mehiško natur, ti je vsa bljak. Še dobro, ker itak ni zdrava.