Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene čokolad so nore

Cene čokolad so nore

Včeraj videl, da so vse “tavelke” milke po novem 5.49eur brez akcije. Navadna mlečna milka ima 250g, ostale pa od 270g do 300g. Tiste 300g so običajno mix s piškoti ali podobno, kjer ni sama čokolada.

Dorina od kraša je skrčena na 220g in stane 6.29eur.

Gorenjka ima 250g pa stane 5.59eur.

No jaz čokolad ne kupim več. Naj jih imajo za tak denar.

Kakav je drag, ker ga primanjkuje. Posledično so čokolade drage.

Milka čokolada ne obstaja, ker cuker in palmino olje ni čokolada, ampak kup ničvrednega sranja.

Nabite marze in nic drugega pa stroski skladisca in prevoza vsteti v ceno da placa potrosnik.

Čokolad ne kupujem že dolgo.

Milko taveliko so imeli pred kratkim v Hoferju v akciji za pod 3eur/kom.

Sam cuker.

Fuj.

Tisti, ki beremo kaj drugega kot marnje o Kmetiji vemo, da so težave s svetovnim pridelkom čokolade.

Čokolada bo na žalost vse dražja.

..milka ni cokolada – ajde, cokoladna tablica kvecjemu..o cokoladi je govora, ko ima nek konkeeten deelž kakava, in se tudi ‘naješ’ kakava, ne samo in.le.sladkoraj

90 g milka s polnilom je bila včeraj 1,49. Me je kar presenetilo. Ni bilo to VČASIH okoli 1€? Še manj.

Lih jem riževo dorino

Bila sem milka fen od nekdaj. Ko sem jo lani kupila, je bil sam cuker in mascoba, kot pravi Robi. Ogabno in brez okusa. Briga me ce ni kakava, temu ne mores rect cokolada. Gorenjka ima kakava dovolj na zalogi zgleda

Haha noro res. Tudi jaz ne kupujem več čokolad. Bi si jo lahko kdaj privoščil ampak iz principa nočem več futrati teh tujih trgovskih verig vključno z merkatorjem, ki je pa itak najdražji.

Sama jih zadnja leta skoraj ne jem. Ko sem poleti vseeno pojedla eno Milko, sem mislila, da je kaj narobe z mojim okusom. To res ni več č od čokolade.

sreča da je ne maram več

res so.. sem nehala že prej kupovat.. životinjsko carstvo, 75gramov so dali na 2,99, kr mejte jih, sicer itak že dolgo nisem kupila.. milka mi nikoli glih neki ni bila dobra, preveč sladka, ampak ja- cene so glede na kvaliteto previsoke.. pa kakav gor ali dol..

me je pa zašokirala cena kraš čokoladnih napolitank, te smo v otroštvu jedli, je skor 9 evrov..

zadnjič vidm je kava barkafe selection 200g že 4,99…

s tem ne bodo več dobička ustvarili, vedno več ljudi bo nehalo kupovat nepotrebne stvari.

Odgovor na objavo uporabnika
Mhm, 07.11.2024 ob 08:32

Kakav je drag, ker ga primanjkuje. Posledično so čokolade drage.

“Kakav je drag, ker ga primanjkuje. Posledično so čokolade drage.”

A res? Zakaj je potem v Bosni ista Milka 300g   4,5€,  v Romuniji pa 4€. Pri nas pa 5,59€. A imajo oni kakšen svoj kakav?  To je čisto navadno odiranje glupega folka.

Ahh, ja, svetovne cene kakava so šle gor. Vendar cene  Milke niso zategadelj toliko višje, tudi Gorenjke in drugih ne, ker je notri kakava za vzorec.

Gre za to noro manijo, marketinško strategijo zadnjih časov. Namreč ceno naviti v nebo, potem pa s ponudbo popustov po 30 in več/manj popustov prikazati nakup kot zelo ugoden in s tem višjo prodajo. Vmes, ko ni akcij, pa se žanje pač ekstra dobiček.

Skratka, tudi ko prodajajo s 30 in 50 % popusti, trgovci dovolj zaslužijo in imajo pozitivno maržo…

Zdajle sem v zagrebu.  v konzumu so velike milke po 7.29eur.

So še bolj nori kot pri nas.

Jaz že od nekdaj prisegam na Lindt, čokolada da se reče, pa tudi draži se ne. Vsaj ne tako, kot ostale.

Cene vsega v trgovinah so popolnoma odfukane. Še položnica od upravnika in gre cela plača.

Znosne cene v Evropi imajo samo še v Republiki Srbski kamor hodijo kupovat Hrvati in Severna Makedonija.

Plešimo, podpirajmo nazi režim v Kijevu in dajmo Moskvi 58. sveženj sankcij.

Pickolino, 07.11.2024 ob 08:25

Včeraj videl, da so vse “tavelke” milke po novem 5.49eur brez akcije. Navadna mlečna milka ima 250g, ostale pa od 270g do 300g. Tiste 300g so običajno mix s piškoti ali podobno, kjer ni sama čokolada.

Dorina od kraša je skrčena na 220g in stane 6.29eur.

Gorenjka ima 250g pa stane 5.59eur.

No jaz čokolad ne kupim več. Naj jih imajo za tak denar.

To zame ni nobena čokolada, ampak kup ničvredne kreme in na tone sladkorja. Prava čokolada je temna, 40, 90%. Tudi kakav direktno iz plantaže sem probal. Tale mlečni poc, ki ga kupujete v ovitkih Milka in podobno, lahko samo škodi telesu. Prava čokolada pa lahko koristi.

Tasinka, 07.11.2024 ob 13:10

Jaz že od nekdaj prisegam na Lindt, čokolada da se reče, pa tudi draži se ne. Vsaj ne tako, kot ostale.

Meni je prav tako dobra, v razni verziji. Bolj kot ne, imam najraje njihove pralineje, bomba od ukusa. Njami

Zanimivo je koliko je enih akcij zdaj, da ponujajo milke po 3.70€ pa zraven pripis da je 25 al 30% popust.

Zakaj jih lahk v akciji za tak denar dajejo, redno jih pa neb mogl dat.

Sej men je vseen. nimam namena kupovat po teh cenah

Nehali jih bomo kupovati. V rit naj si jih vtaknejo! Nore cene in slaba kvaliteta. Potem jih bodo pa s pretecenim rokom uporabe delili na ZPM…

V Balkan trgovini sem kupila  hrvaško mlečno čokolado med hitro  malico.

Odlična z lešniki, okus po res dobri čokoladi in smešno poceni.

Milka mi je presladka. Najraje imam črne čokolade.

Milka mi je vedno bila zanič, preveč umetnega okusa. Od čokolad na našem tržišču mi je najboljša od hoferja, ne vem kako se imenuje, mlečna ali črna z lešniki, ima okence in prozoren ovitek. Cena okoli 1€. Tista je še kar, drugo pa vse krneki. Ko 1x probaš švicarsko (Frigor recimo, pri nas je ni) ali mehiško natur, ti je vsa bljak.  Še dobro, ker itak ni zdrava.

New Report

Close