Cene, da te ubije
Kupi celega prašiča , ga zakolješ in daš v zmrzovalno, cene 2 do 3€ živa teža, torej do 500€, ali 33 kg mesa pri mesarju.
…https://www.bolha.com/search/?keywords=pra%C5%A1i%C4%8D+za+zakol
Obupana241, 24.03.2024 ob 18:28
Mlado goveje meso za golaž 1kg 15€
Mleto meso 1kg 13€
Svinjski file 1kg 15€
Svinjsko pleče 1kg 12€
Svinjski zrezki 1kg 14€…. in tako dalje.
Kot veste 1kg mesa ni nič(količinsko).
ZAnimuvo ne, kmetom pa znizali odkupne cene, cudez cw dobijo 3.5 eur za klavno tezo…14 dni nazaj sem kupil govedino po 9 eur za kilo od kmeta, postena cena
BB414, 24.03.2024 ob 18:43
Mene pa veseli, da vsaj na tak način življenja ubogih živali pridobijo na ceni.
Če vam je predrago, si odrežite kos svojega špeha in ga požrite.
a rastline se ti ne smilijo.?rastline se ti ne smilijo ko se jih zive, trga, reze, kuha, strga etc?baba vsekana
BB414, 24.03.2024 ob 18:54
Kakšne rastline? Kaj pa drevesu škodujem , če vzamem jabolko ali rastlini plod paradižnika?
Bedak zahojen!
EH preproscina….drevesu utrgas jabolko?kaj ce bi tebi drevo utrgalo prst?od kod tebi logika dàa ne smes zaklari piscanca ker trpi lahko pa posekas drevo ?se nisi slisala za nevronske mreze s katerimi so drevesa povezana preko korenin?….drevo je zivo bitje , solata je zivo bitje, kot je zivo bitje tele….razumes zdaj?mwri vse z enakim metrom
Julij Cezar, 24.03.2024 ob 19:01
EH preproscina….drevesu utrgas jabolko?kaj ce bi tebi drevo utrgalo prst?od kod tebi logika dàa ne smes zaklari piscanca ker trpi lahko pa posekas drevo ?se nisi slisala za nevronske mreze s katerimi so drevesa povezana preko korenin?….drevo je zivo bitje , solata je zivo bitje, kot je zivo bitje tele….razumes zdaj?mwri vse z enakim metrom
Saj vem da je to forum norcev, ampak saj veš koliko rastlin živali pojedo preden dobiš tiste par kil mesa a ne? Krepko več kot pa ljudje, ki samo rastline jedo. Brihta zmešana. Da primerjaš mučenje živali, vzgajanje le teh kot rastline v nenormalnih pogojih….z odtrganim jabčkom. Resno je čas da prisilno obravnavo na psihiatriji uvedemo.
Ja, ja, vse je isto, saj pravim. Če tebi odsekamo obe nogi, je to isto kot če odrežemo solato na vrtu, jasno, solata ravno tako trpi, kot bi ti z odsekanimi nogami. Se strinjam. Glede na to, da ti itak nimaš ne možganov ne živčnega sistema, se s tem popolnoma strinjam. Verjetno imaš tako kot zeljnata glava, samo “nevronske mreže”. Po treba enkrat probat.
cela rastlina, 24.03.2024 ob 19:23
Da dobis tisti svoj tenstan kropir, umre cela rastlina. Enako pri korencku, zelju, cvetaci, poru, cebuli, itd.
A morate vsi nazaj v OŠ? Rastline in nižja živalska bitja nimajo živčnega sistema, kar je pogoj za čutenje bolečine. Nimajo možgan, da bi se lahko zavedale, doživljale strah in stres. Ampak ja, klasična fora bebcev, ki zagovarjajo klanje živali je, da tudi rastline boli. Ker pač nimajo druge alternative, da bi argumentirano dokazovale svoj prav.
jedec909, 24.03.2024 ob 19:38
Mesu sem se že zdavnaj odpovedal zaradi strupov v mesu: rasni hormoni, cepiva, antibiotiki, GMO krma, prikrivanje porekla… jebite se.
Stročnice, sadje, zelenjava. Vem, da so pesticidi, ampak manj svinjarije kot v mesu.
Pa še finančno me ne ubije.
Na splošno se bolje počutim in imam več energije.
Naše krave se pasejo od pomladi do jeseni na neškropljenih travnikih, gnojenih le z domačim živinskim gnojem, brez umetnih gnojil. Ne dobijo umetnih prehranskih dodatkov.
Boš rekel, da je tvoja zelenjava, gnojena z umetnimi gnojili, prešpricana z s herbicidi, insekticidi, fungicidi, pobrana nezrela… bolj zdrava od mojega bika?