Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka cene izposoje

cene izposoje

Tiste, ki ste se že poročile ali pa ste že vsaj obiskale poročne salone, mi lahko poveste, kakšne so kaj cene izposoje poročnih oblek? V mislih imam obleke srednjega ali višjega cenovnega razreda. Koliko dni lahko imaš tako obleko doma? So se vam sploh lepo prilegale, glede na to, da jih verjetno ne moreš predelovati?

Zivijo,

jaz sem bila na zacetku zelo v dvomih kako in kaj z izposojo…do zadnjega sem mislia, da si jo bom dala delat..pa sem le odšla pogledat in se malo pogovorit v Mod Art v Domžale (so se mi zdeli nekako najboljši) in nisem se zmotila. Res so zelo prijazni…pri njih se naročiš za termin in se ti popolnoma posvetijo v tem času. Imajo zelo lep in različen izbor oblek. Ko sem prvič prišla sem mislila, da bo nemogoče zbrati obleko…odločila sem se pa že za tretjo, ki sem jo dala nase..je pa res, da sem ze imela v glavi kaksna bi naj bila. Imajo obleke od italijanskih poročnih kreatorjev in so res fajn…pa čist tvoji postavi jo prilagodijo..cene so pa mislim, da nekje od 50.000 do 100.000 p.s. moja konkretno 93.000. Iz radovednosti sem sla v Graz pogledat v eno trgovino kjer imajo iste znamke poročnih oblek pa pride za nakup takšna kot je moja okoli 1.700 EUR! to je pa že kar cifra, če ti potem v omari visi 🙁

Lp,
od T

tjaska30, the best si. Hvala, da si si vzela čas za odgovor.

jaz sem bila v grazia-i in se cene gibajo podobno kot v mod-artu cca 60-100.000.Pa so tudi tam ful prijazni in sama imam zelo dobre izkušnje,boljše kot v mod-artu.glede nakupa pa se strinjam z tasiko30. nima pomena da ti 2000eur nabira prah v omari.pa srecno!!!

Obleke za 2000 eurov je res nesmisleno kupovati, če si jih lahko izposodiš. Ampak če si daš obleko narediti pri šiviliji, pa to mogoče tudi ne bi prišlo več kot 100.000?

Pozdravče,

no jaz sem si obleko izposodila v Zagrebu, imajo zelo pester izbor in v skladu s tem se gibljejo tudi cene.
Izposoja moje obleke je stala 240.000 sit, zato ker sem jo želela prva nositi in je bila cena višja kot za normalno izposojo. Po njo sem šla v četrtek in jo vrnila v ponedeljek.
Salonu se reče Maria Grazia in je na Langovem trgu. Ko pa prideš tja se ti pa dobesedno zmeša od vseh oblek, dodatkov, klobučkov,torbic,…..
Jaz sem pač želela zgledati bolj glamurozno, ker mi enostavne stvari niso všeč.

Lepe priprave, Anna

Cene izposoje oblek se gibljejo od 60.000 do 100.000. Sama sem bila v Grazii in je ogromna izbira oblek. Razmišljala sem tudi o šivanju po meri, bila pri šivilji in mi je res povedala veliko stvari ki jih morda same niti ne opazimo pri oblekah. Cenovno bi stala maksimum 100.000 SIT. Tako da je zelo tanka meja med izposojo in narejeno obleko. Obleka je tvoja, ti je kot ulita, imaš jo lahko doma ali pa jo kasneje prodaš (še vseeno profitiraš), prva in edina si ki jo nosiš, obleka je nova. Sama se bom po vsej verjetnosti odločila za šivanje po meri prav zaradi majhne cenovne razlike. Izposoja oblek se mi zdi dosti draga. Sami kupijo obleko za mogoče 300.000 SIT ampak jo tolikokrat prodajo da to res ni. Pa tudi na obleki/ah se zelo vidi, da so nošene večkrat. Namuckane, natrgane. Res da so očiščene vendar nikoli tako dobro da bi izgledale kot nove. Morda pa samo iščem argumente da bi si jo lahko dala narest??? Hecam se. Izbira je res zelooooo velika, vozit se moraš od trgovine do trgovine, v vsaki ti je kakšna obleka všeč, če niso v redu prodajalke ti seveda vsaka takoooo paše. Težko se je odločit, ker jo nosiš le enkrat in vsaka bi takrat rada izgledala najlepše kar se da. Če ti jo šiva šivilja ti lahko popravi vsak detajl, vsako malenkost, kaj prišije, kaj odstrani, skrije kar je za skriti in poudari kar je za poudarit. Dobra šivilja te že ko te vidi lahko svetuje kaj ti pristaja in kaj ne in verjemi da bi bila zelo slaba reklama za šiviljo če ti ne bi naredila perfektne obleke zato mislim da se res zelo trudijo, da bi ustregle strankam. Če bi v poročnih salonih lahko malo sestavljali obleke bi iz 10 dobili ravno eno idealno. Pa lepo obleko želim!!!!

Sama nisem nikoli razmišljala, da bi si dala obleko delat. Morda tudi zato, ker nisem želela, da mi potem leži v omari. Morda bi jo res lahko prodala, vendar mislim, da bi zelo težko našla nekoga, ki bi kupil obleko in jo potem še dal predelati zožati inp. Mogoče sem tudi tako čutila, ker si je dala neka znanka obleko delat, pa sem bila nad tisto obleko zelo razočarana.

Sama sem si tako obleko izposodila. Niti slučajno ni bilo z njo kaj narobe. Ni bila niti natrgana, scufana, nobenega madeža ni bilo na njej. V njej sem se počutila krasno in najlepše. Kar je verjetno tudi najpomembnejše.

To je moje mnenje, z drugega zornega kota.

Meni so pa v Ateljeju Pricu full super svetovali glede izposoje poročnega unikata, kar bo stalo okrog 90.000 sit potem pa mi naredijo za nakup coctail varianto po temi poročnega unikata, kar bom seveda nosila po polnoči in še velikokret kasneje za posebne priložnost, pa še spominjalo me bo na mojo poročno obleko. To bo stalo 50.000 tako da skupaj nekako 140.000, kar se mi zdi super, saj imajo res fenomenalne unikatne kreacije in sem čisto happi!

Jaz sem si jo sposodla v ModArt za 80.000 in sem jo prva nosila in tut ta obleka je bila dvakrat v reviji in čist nova kolekcija. Tam sem si kupila še čevlje. Dodatki so pa kar dragi npr. ena zapestnica je pasala zraven in je bila 10.000. Aja, pa bila sem noseča in so mi jo preedelal. V petek sem jo dvignla v ponedeljek pa vrnila. To je bilo marca 2006. Pa veliko sreče.

Hvala anett. Popoln odgovor. 🙂

Ojla,

Jaz sem si pa lani aprila izposodila pravljično poročno obleko v ATISu (v LJ, stari del LJ). Bilo je pa tako, da sva s prijateljico bili ravno na poti v butik Princ, kjer sem že imela nagledano eno tudi čudovito obleko in sem jo hotela rezervirat, pa me je poklicala gospa iz salona Atis in mi sporočila, da je dobila nove modele in da lahko pridem kaj pogledat… Niti nisem vedela, ali bi šla, pa potem sem in ni mi bilo žal.

Našla sem čisto novo obleko (bila prva nevesta, ki sem jo nosila), lani aprila. Bila je ljubezen na prvi pogled…;) Izposoja je stala 86.000 SIT, kar se mi za prvo izposojo ni zdelo veliko. Gospa, ki dela v tem butiku, je tudi izjemno prijazna in lepo svetuje, popravlja, kjer je kaj potrebno itd.

Sicer pa sem obredla pri iskanju svoje sanjske obleke večino salonov v LJ, enega v MB in domžalski Mod’Art, kjer sem bila krepko razočarana, saj nisem ravno manekenskih mer (konfekcijska št. 42, pa nisem bila noseča…) in mi je to prodajalka (ali šivilja ali karkoli že je bila) dala takoj vedeti. Niti mi ni pustila, da bi si pogledala modele, ki bi mi bili všeč, ampak je prinesla eno samo obleko, ki naj bi bila v celem salonu primerna zame oz. za mojo postavo (s pripombo, da je malo razširjena, ker jo je prej nosila ena nosečnica…). In da naj si ne delam utvar, da bi mi pasala kaka druga obleka… Halo????

Naj še to povem, da je moja izbrana poročna obleka v ATISu bila konfekcijske številke 40 in da jo je vešča gospa, ki tam dela, brez večjih problemov prilagodila moji postavi. In da v nobenem drugem butiku (razen v Mod’Artu) nisem doživela, da bi mi kdo težil, da sem predebela za poročno obleko. Veliko tistih, ki sem jih poskusila, mi je bilo tudi prevelikih…

Če si želiš izposoditi dokaj novo obleko oz. po možnosti biti prva, ki jo bo nosila, ti svetujem, da kar pohitiš v butike, ker (kolikor se spomnim) ravno konec januarja in v februarju menjavajo kolekcije in dobijo nove obleke. Vsaj lani je bilo tako.

Pa vso srečo in nepozaben poročni dan!

A potem je pa še mislila, da si boš pri takem odnosu tam kaj izposodila?! Ta je zmešana!

Ja, kdo bi vedel, kaj se ji je motalo po glavi… Verjetno so se me hoteli samo znebiti, ker se je ura počasi bližala zaprtju butika (čeprav sem bila predhodno že več tednov naročena in sem se točno držala dogovorjene ure – s prijateljicama sem prišla celo malo prej, ker nismo točno vedele, kje je salon in smo šle za vsak slučaj malo prej na pot…)

V glavnem – mene v Mod’Artu niso več videli…

Zaradi bodočih nevest, ki pridejo tja v upanju, da najdejo svojo sanjsko obleko, pa upam, da so svoj odnos popravili oz. da je pač tista šivilja imela takrat slab dan…

70.000 sit v Malem Princu
Bila zeeeellllooooo zadovoljna. Noseča prišla tja, vsa nejevoljna, ker so mi kolegice, ki so se že poročile govorile, da so probale cel kup oblek preden so se odločile, men se pa ni dalo – nosečniška utrujenost. No in grem tja, me tam ena ful mlada punca sprejme, me pogleda, vpraša kaj imam v mislih, sem rekla da nič, in se obrne in izvleče zares čedno poročno obleko, jo probam in sem zelo dobro zgledala, sem rezervirala in se v njej tudi poročila. Še celo tako je bilo, da je moj zbolel za pljučnico in smo morali prestaviti datum in sploh niso komplicirali oz. sem imela tudi malo sreče, ker obleka ni bila kasneje rezervirana. V ceno je bila vključena tudi torbica, maček za okol ramen, bolero, uhani, tiara,… Zares pohvalno dober poročni kotiček tale Mali Princ. So pa v bližini Ljubljanskega gradu.
lp

New Report

Close