Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis cene leposlovja

cene leposlovja

Koliko se vam zdi primerna cena / glede na standard v SLO/ za leposlovno knjigo. V povprečju seveda. Bi moralo biti domače leposlovje cenejše, enako, dražje od prevedenega?

Neglede na ceno ljudje vedno jamramo. Od 2000 do 5000 SIt, kar je več je too much!

Za brosirano leposlovje 1000 SIT. Za hardback izdajo iste knjige 2500-3000 SIT (btw, to so preracunane cene s Svedske, za njihovo domace in tuje leposlovje, pa se mi zdi da v Sloveniji definitivno ne bi smelo stati vec).

knjige so za moje pojme predrage. ne vem, zakaj pri nas ni več takih z mehkimi platnicami, meni so te zelo všeč.

na žalost pri nas knjige ne morejo biti dosti cenejše, ker se jih manj proda kot n pr. v Švedski. če stane tisk n.pr. 2 000 000 sit, pa prodaš 800, je to že 2500.- na knjigo. Če prodaš 8000 knjig, kar so pri nas že pravi bestsellerji, v tujini pa ne, ker je pač več prebivalstva v istem jeziku, boš za 4000 000.- sit naredil 8000 knjig in lahko stanejo 500.-!

Jaz kupujem knjige največ v Zagrebu in sicer angleške paperbacke, ki so tam preračunano nekje od 1500 SIT do 3000 SIT, najdejo se tudi višje cene, ampak so bolj v manjšini.
Tu so me pa pred časom zanimali moderni klasiki (zbirka), ampak sem se jim gladko odpovedala, ko sem videla, da nobene knjige ne dobiš pod 10 tisoč. To je meni vsaj enkrat preveč.

Ja, Hrvaška je prava knjižna Meka, se strinjam.

New Report

Close