Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene poročnih šopkov ???

Cene poročnih šopkov ???

ima katera izkuzšnjo, da je nedavno kupovala poročni šopek ali pa da kdo ve, kaj je še normalna cena? jaz sem sicer s štajerske, vendar živiva na gorenjskem, tako da ga lahko kupim tu ali tam. do zdaj sem vprašala v eni cvetličarni na jesenicah in ga ni pod 60 €. ne vem, ampak meni se to zdi pretirana cena za en malo bolj bogat šopek marjetic…je rekla cvetličarka, da nanese dosti cvetja, ampak za 60 € sigurno ne.. moram še tukaj na štajerskem malo preverit, če majo kaj bolj normalne cene…

Tako pač je s porokami. Vsi mislijo, da ima človek, ki se ženi, zlato jamo in da samo vleče ven denar. Za manj kot 50 evrov ti ga nobena ne bo hotela naredit.
Poskusi pa še malo povprašat naokrog.

Zavedaj se da je vse kar ima oznako POROČNO precenjeno. Najsibo šopek, prstani, čevlji, meni v gostilni……Ne sprašuj za poročni šopek ampak samo šopek marjetic.

jaz sem dala 50e za poročni in namizni šopek v centru Lj. da se dobit. pa to je bilo novembra.

Ena zgoraj ti je prav povedala. Prosi za šopek marjetic za taščo, za npr. abrahama ali kaj takega. Ne sprašuj za poročni šopek, ker samo čakajo na bodoče neveste, ki jih bodo obrali.

Pri nas v Žalcu damo za bogat materinski šopek max 20 eur. V cvetlicarni poveš katere rože, koliko naj jih bo v šopku, sama vidiš koliko to stane. Malo zelenja in ovito držalo in je.
Povej ti kaj hočeš, ne govorit cvetličarki, da rabiš poročni šopek. Srecno.

jaz sem se poročila 4 leta nazaj in mi je ena ko je šele odpirala podjetje naredila šopek,2 namizna aranžmaja, potem take manjše aranžmaje za na mize in še cvetje za v košarico da je punčka posipala pred mano…vse to za 100 eur
pa je bilo res zelo lepo in lepo cvetje

Kljub vsemu pa pazi, kajti poročni šopek vendarle ni navaden šopek! Običajno daš ti šopek rož v vazo takoj, ko ga prineseš domov, pred tem pa še malo spodrežeš rožice – poročnega pa ves dan vlačiš po rokah, po vročini, vode vidi bolj malo – pa vendarle naj bi bil tudi še zvečer in ob polnoči videti lep in svež… Mogoče je res, da predvsem vlečejo denar iz nevest, a jaz sem bila s svojim šopkom zelo zadovoljna. Bil je krasne oblike, točno take, kot sem želela, in je vzdržal vso to dolgo ceremonijo na vročem soncu. Sem pa zanj plačala kar precej več…

Sem imela svilenega, narejenega v ProMaku v Ljubljani, pa je bila stvar rešena. Poročila sem se lani julija v največji vročini. Tudi vso ostalo dekoracijo sem nabavila tam; ker sem bolj spretne sorte, sem, razen šopka, ostalo naredila doma, samo oni so mi muštr pokazali. Šopek sem imela varianto, ki se naveže na zapestje, ker sem hotela imeti vse bolj na minimalca, pa verjetno bi ga kje odložila in nanj pozabila.

jesenic in vem,da imajo navite cene,ker je pač (razen tiste v mercatorju)samo ena cvetličarna.kaj,če bi šla vprašat v trgovino ambient,če ti naredijo šopek,cvetje pa kupiš v hoferju.

Ja kako se boš poročila,če že pri šopku kompliciraš?Šparaj še 2 leti,pa imej potem poroko na nivoju,ne pa za vsak cent kompliciraš 😉

haha hoferju ….adijo pamet
vrtnice so zanič po 1 dnevu v vodi, kako si predstavljaš da bo iz njih zdržal poročni šopek ki mora dat precej skozi???ni šans
jaz sem ga imela iz vrtnic in to res kvaliltetnih , da so zdržale do polnoči, potem je bil pa že bogi

Kot že zgoraj piše, za manj kot 50€ ti ga nobena cvetličarka ne bo naredila, sploh če boš rekla da rabiš POROČNI šopek. To foro je sprobala ena kolegica 3 leta nazaj. Šla je v cvetličarno in se naredila malo neumno. Najprej je rekla, da jo zanima kakšna bi bila cena za tak in tak šopek kao za darilo. Cena za šopek je bila okrog 35€, pol pa uno vpraša kakšna bi bila cena če bi pri njih naročila POROČNI šopek in ji cvetličarka reče, da so cene od 50-60€ naprej. Da cenejši šopek pri njih sploh ne obstaja. V normalni prodaji ima vrtnica ceno tam 2,5-3,5€, če se gre pa za poročni šopek pa je ena vrtnica okrog 5€. Pa ker se gre za posebno slovesnost je tudi delo dražje, pa razni kristali, saten,…in nanese.

Poročni šopek ni drag temveč je draga priprava tega šopka , kot prvo to ni v šop zvezano cvetje recimo marjetke , pravilno se tak šopek dela da zdrži cel dan brez vode, to pomeni da je treba okoli vsakega stebla oviti mokro vato in to še enkrat v celofan zato da ne kapne voda na obleko neveste , lahko tudi vsako bilko posebej dajo v majhno epruveto s vodo , potem je treba vsak cvet podpreti s zeleno , belo ali primerne barve žico to pa zato , da cvetje stoji tako kot ga cvetličarka razporedi v šopku in ga tudi razno mahanje s šopkom ne spremeni , poleg tega gre v tak šopek tudi okrasje kot so razne perle , drobne bele bunkice, perje itd, vse to niso poceni zadeve in več je tega dražji je šopek , no in na koncu okoli šopka pride še rozeta ali til in vse skupaj zvezano s okrasno vrvico , k šopku spadajo tudi trije naprsni šopki , ženin in dve priči , ki morata biti iz istega cvetja in ravno tako pripravljeni , da so videti sveži tudi po nekaj urah nošnje , za informacijo, naprsni šopek lahko pripnete na star način s bucko ki jo cvetličarka NE zaračuna , lahko pa s posebnim držalom za naprsni šopek/cvet in to držalo se zaračuna 1,5-2€ po kosu .
Še tako preprost poročni šopek ima cvetličarka s njim vsaj 2 uri dela !!

Kot že zgoraj piše, za manj kot 50€ ti ga nobena cvetličarka ne bo naredila, sploh če boš rekla da rabiš POROČNI šopek. To foro je sprobala ena kolegica 3 leta nazaj. Šla je v cvetličarno in se naredila malo neumno. Najprej je rekla, da jo zanima kakšna bi bila cena za tak in tak šopek kao za darilo. Cena za šopek je bila okrog 35€, pol pa uno vpraša kakšna bi bila cena če bi pri njih naročila POROČNI šopek in ji cvetličarka reče, da so cene od 50-60€ naprej. Da cenejši šopek pri njih sploh ne obstaja. V normalni prodaji ima vrtnica ceno tam 2,5-3,5€, če se gre pa za poročni šopek pa je ena vrtnica okrog 5€. Pa ker se gre za posebno slovesnost je tudi delo dražje, pa razni kristali, saten,…in nanese.[/[/b]quote]
Tole je LAŽ in tudi slučajno ni res , cena je taka kot je napisana , samo večina nevest želi posebno barvo cvetja , ki jo večina cvetličarn nima na zalogi in ga je treba naročiti pri uvozniku , pri takem naročilu pa je tudi pri uvozniku cena višja saj mora naročiti zgolj 20 kosov vrtnic posebne barve in zaradi majhne količine je cena višja .
Če nevesta naroči cvetje oziroma šopek iz izbora ki je v cvetličarni je cena cveta taka kot piše in jo cvetličarka ne dvigne , seveda pa zaračuna vso dodatno okrasje , ki gre v tak šopek in to lahko stane več kot pa samo cvetje v šopku !!

Namesto šopka lahko vzameš v roke samo en cvet na dolgem peclju. Naprimer lilijo, vejico orhideje….
Spodaj jo oviješ z vlašno vato in zaščitiš s celofanom in trakom iste barve kot pecelj. Lahko pa imaš še katero vejo v rezervi v vodi. Elegantno, lepo, drugače.

Zanimivo je , da ni škoda denarja za obleko, avtomobile, hrano, pijačo in še cel kup zadev ampak, ko so rože v igri tam je treba pa varčevat in prav žalostno je videti mize v gostilni kjer je na mizi po en nageljček v vazi ,pred ženinom in nevesto pa vejica marjetk , poroka v povprečju stane cca 5000€ ampak o groza in škandal za cvetje so nas pa ogoljufal , kar 50 € je bil poročni šopek !!

Imam resitev kako bos najvec privarcevala – zivi na koruzi se naprej!

Ne razumem, kaj hočeš povedat. Varčevati pri hrani in pijači na račun dragih šopkov bi bilo pa res malo čudno, ne? Mislim, da imajo gostje več od bolj kvalitetnega peciva kot od nevestinega poročnega šopka za petdeset evrov. In tudi meni je malo čudno, da bi cvetličarka za svoje delo več zaračunala za uro kot univerzitetni profesor.

Čeprav … v tej temi imam občutek, da je smisel poroke samo v tem, da “se vidi raskoš”.

Ne razumem, kaj hočeš povedat. Varčevati pri hrani in pijači na račun dragih šopkov bi bilo pa res malo čudno, ne? Mislim, da imajo gostje več od bolj kvalitetnega peciva kot od nevestinega poročnega šopka za petdeset evrov. In tudi meni je malo čudno, da bi cvetličarka za svoje delo več zaračunala za uro kot univerzitetni profesor.

Čeprav … v tej temi imam občutek, da je smisel poroke samo v tem, da “se vidi raskoš”.[/quote]

najprej odg. nazgoraj napisan komentar… niti slučajno se ne gremo, da se vidi raskoš, zato pa gledam na vsako stvar, da jo dobim ceneje, ker mene ne bodo lupili tisti, ki prežijo na ženine in neveste. pri oblekah sva lepo skozi prišla, jaz sem zbila ceno za 100 € pri izposoji, čevlji so bili znižani, moj dragi se je oblekel v Zari, pri menuju bomo gledali, da ljudje ne bodo lačni, ampak nobenih fines, samo take jedi, ki jih vsak pozna in je. ljudi bo max. 40 in nobenega dragega banda za žur, samo DJ.ne vem, če je to ravno razkazovanje…

sicer pa hvala za odgovore, najbrž bom šla tukaj v eno bližnjo cvetličarno in povedala, da bi imela en lep šopek iz marjetic, malo bolj bogat, sicer pa nič ekstra. zaradi mene ne rabi zdržat do polnoči, ker bomo imeli samo večerjo, brez nekega opasnega rajanja do 6h zjutraj.

če bo samo večerja pa menda res ne rabite DJ.
Sama zapečita par cd-jev in ti odpade še en strošek.

Predlagam, da tukaj preverite povprečne cene poročnih šopkov: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/porocno-cvetje/porocno-cvetje-cene-top-cvetlicarne-porocni-naprsni-sopek-dekoracija-poroke-porocni-aranzma-trendi/ poleg pa boste našli še trende, ideje in še kaj.. Cheers!

Pokliči v Strahinj na srednjo cvetličarsko. Znaš dobit kaj norega za malo denar.

tale tu spet hoče promovirat svojo nagravžno spletno stran….

New Report

Close