Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Cene servsov pri Toyoti?

Cene servsov pri Toyoti?

Pozdravljeni!

V družini se zanimamo za nakup Corolle karavana.
Ker so servisi na 15.000 km (kar pri nas pomeni dva servisa na leto / leto in pol) me zanima, koliko so dragi servisi?

Ker nam vsi govorijo da Japonci imajo veliko dražje rezervne dele (kot me zanima, ali to res drži in koliko je to dražje?

Hvala!

Kupi megana grandtour pa boš imela servis na 30.000km ali na dve leti. Pa še izgled je daleč lepši od nekoliko puste corole.
Tudi sam sem cincal med tema dvema pa me je lega na cesti, udobje, veliko opreme in odlični dCi motor prepričal v nakup megana.

LP

Tudi meni je Megane precej bolj zanimiv. Tudi zanesljivost ni problematična (če te to skrbi) – vsaj jaz sem z dvema Meganoma v zadnjih osmih letih naredi 300.000 km in kakšnih posebnih težav ni bilo.

Vidim, da bi te radi odvrnili od nakupa Corolle. Zadeva pa je vseeno malo bolj kompleksna. Ni važno samo, ali so servisi na 15.000 km ali eno leto ali 30.000 km ali dve leti. Pozanimaj se, koliko ur dela je normiranih za posamezni servisni pregled, ker je ura dela kar pomembna postavka v celotnem seštevku. Če so ti te postavke previsoke in je ne odtehta niti triletna splošna garancija, niti 1. mesto glede zadovoljstva kupcev in števila napak na tisoč kilometrov, potem pač kupi drugi avto. Nedvomno je Megan s svojo obliko bolj napreden in všečen, Corolla pač bolj vsakdanja in nevpadljiva. Ko kupuješ avto, moraš pač vedno delati kompromise !
LP

Cela delovne ure je pri Renoju precej višja, kot pa pri Toyoti. In glede na VSE razskave pokvarljivosti vozil je možnost, da se ti na Toyoti kaj pokvari minimalna, medtem ko je ta pri Renojih (prav nasprotno) žal kar velika.

Dve leti se že vozim s Corollo 1.4 vvti (HB) in to brez problemov. Samo v informacijo – servisi so sledeči: na vsakih 15000 prevoženih km je menjava olja in filtra, na 30000 pa pride normalni servis.

Ce se ne motim, je tako,
da ima Toyotin Jaris
tri leta servisov celo zastonj.
N:)

New Report

Close