Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cene stanovanj

Cene stanovanj

Tisti, ki iščete stanovanje za nakup, kaj pravite, so se cene kaj ustavile ali gredo še kar gor?

Mene zanimajo enosobna stanovanja, tam okrog 40. Pa imam občutek, da gredo cene še kar gor. Dol vsekakor ne. Ponudba pa slaba.

Če ger za Ljublajno, je center  arzprodan.

In če je v centru Dunaja kvadrat 12 -15.000 (kar je) je 4-6.000 za center Ljubljane pravzaprav malo.

Zakaj malo? Ker je Ljubljana glavno mesto države, enako kot Dunaj.

Ker je glavno mesto – glavno mesto, in za cene ni pomembno, ali ima gl. mesto 80.000 prebivalcev, ali 2 miljona…

Je pa Zagreb presenetljivo poceni, kvadrat v Zagrebu je samo okoli 2.400 evrov…

Zakaj so nepremičnine tako drage in zakaj so najemnine tako visoke, ste krivi sami. Če si mama/starš zabija v glavo, da mora vsak 20 letnik imeti svojo nepremičnino ali biti v najemu, da bo okolica in družba videla kako sposobna familja so. Zato gredo cene v nebo in prav je tako. Povpraševanje je večje od ponudbe Egoizem mora biti drag, dokazovanje in potrjevanje bi moralo biti še 3x dražje.

Jao, pa kaj eni mislite,da je LJ center sveta, da vedno privlečete LJ na plan? Ne, ne zanima me LJ.

Odgovor na objavo uporabnika
enosobno, 04.03.2024 ob 18:41

Jao, pa kaj eni mislite,da je LJ center sveta, da vedno privlečete LJ na plan? Ne, ne zanima me LJ.

Natanko tako, Ljubljana je center sveta. V Ljubljani se proda vsak sekret, vsaka podrtija, odda se vsako gnilo razpadajočo klet, garažo. Ljubljano ste za center sveta naredili vaščani, ki derete v Ljubljano, da se počutite bolj pomembne. Ljubljana je prepovedi, saj je vaš center sveta.

Si ne predstavljam živeti kjerkoli drugje v Sloveniji, kot ravno v Ljubljani, znotraj AC obroča.

Anonimno 2017, 04.03.2024 ob 18:53

Natanko tako, Ljubljana je center sveta. V Ljubljani se proda vsak sekret, vsaka podrtija, odda se vsako gnilo razpadajočo klet, garažo. Ljubljano ste za center sveta naredili vaščani, ki derete v Ljubljano, da se počutite bolj pomembne. Ljubljana je prepovedi, saj je vaš center sveta.

Ljubljana je prepoceni…

TEma je namenjena pismenim. Torej obsedenci z LJubljano: tema ni za vas.

Mi je pa zanimivo, da ste se sami LJčani oglasili pa vsi nepismeni in ne razumete teme. Tema ni o vaših LJ travmah.

Ljubljana seveda ni center sveta, je pa center Slovenije.

Vukojebina Litija, ali tretja albanska država, imenovana Kranj, to pač ne bo nikoli, pa četudi te raznese..

Za Ljubljano center interes je in bo verjetno še večji, za katerokoli slovensko vukojebino pa ga ne bo NIKOLI…

Amen.

Anonimno 2017, 04.03.2024 ob 18:55

Ljubljana je prepoceni…

Samo en potresek vas strese a vas bo takoj 100 000 manj, kar pa tudi nekaj šteje.

Halo, bebci, tema ni o LJ. Dajte nehat težiti s to vašo LJ in vašimi travmami. Ne zanima me LJ. Ga ni denarja, da me kdo prepriča it v vašo greznico živet.

Tako, da prosim, LJčani obvoz. Tema ni za vas. Je samo za pismene.

Za kateri kraj te zanima? Ali spremljaš oglase ali dejansko realizirane cene, torej ETN? Lahko ti povem za Mb, je padlo, proda se skoraj nič, je ceneje sigurno 20 posto kot lani.

star dec, 04.03.2024 ob 18:28

Če ger za Ljublajno, je center  arzprodan.

In če je v centru Dunaja kvadrat 12 -15.000 (kar je) je 4-6.000 za center Ljubljane pravzaprav malo.

Zakaj malo? Ker je Ljubljana glavno mesto države, enako kot Dunaj.

Ker je glavno mesto – glavno mesto, in za cene ni pomembno, ali ima gl. mesto 80.000 prebivalcev, ali 2 miljona…

Je pa Zagreb presenetljivo poceni, kvadrat v Zagrebu je samo okoli 2.400 evrov…

Na Dunaju velika večina ljudi nima potrebe po nakupu stanovanja, ker so najemnine za neprofitna stanovanja tako poceni, da nima smisla kupovati stanovanja, če nisi ravno pred penzijo. In tam 65% ljudi živi v neprofitnih stanovanjih, pri nas 3%, kar ravno pokriva socialce. Tako da je to neprimerljivo. 40 kvadratov v središču Dunaja je 350€ najemnine skupaj z vsemi stroški. Zakaj bi si delovni človek na Dunaju šel kupit stanovanje, če ima plačo za isto delo kot pri nas vsaj 2,5 kratnik, če ne 3 kratnik? Neprimerljivo z našo situacijo.

Modrojezero, hvala. Gledam samo oglase. Kje pa se vidijo realizirane cene?

Si označujem zanimiva stanovanja, ampak kar hitro izginejo. Tako, da prodaja še laufa. Razen kaka razpadajoča stanovanja.

Te pa idi v Zagreb živet.

Vsak sekret se proda, ker pohlepni Ljubljančani vse nepremičnine oddajajo na AirBnb. To divjo sceno bi bilo treba zakonsko urediti, pa bi se čudežno sprostilo en kup stanovanj. Ampak seveda nihče noče pljuvat v svojo skledo.

Zame je stanovanje v Ljubljani desetkrat več vredno, kot v drugih krajih po Sloveniji, razen morda na Obali. Tako pač je, da se tu počutim odlično.

Nepismeni tepci pa nalgajo še naprej in naprej.

Modrojezero, očitno si en redkih pismenih. Ostali pa blejajo o LJ v nedogled.

Upam, da se najde še kakšen pismen, ki razume, da tema ni o LJ.

Mogoče bi nehali omenjati LJ, če bi ti delil dragoceno informacijo , v katerem delu Slovenije sploh iščeš? Razlike so namreč ogromne glede na lokacijo stanovanja.

enosobno, 04.03.2024 ob 18:58

TEma je namenjena pismenim. Torej obsedenci z LJubljano: tema ni za vas.

Mi je pa zanimivo, da ste se sami LJčani oglasili pa vsi nepismeni in ne razumete teme. Tema ni o vaših LJ travmah.

Evo, ker vidim da nočeš sprejeti dejstev, ti še jaz napišem kako grejo zadeve.

Enosobna stanovanja so v Ljubljani najdražja.  Zakaj? Ker je povpraševanje največje, zato!

Podobno je na Obali in tudi MB se že približuje cenam.  Pa seveda razni turistični kraji, kjer ljudje kalkulirajo možnosti oddaje.

Tu nima veze kaj je tebi všeč ali kaj ti gre na jetra…. zadeva je preprosta –  gre za povpraševanje.  Ljudje hočejo v mesta, kjer imajo možnost osebnega razvoja in možnosti za zaposlitev in študij.  Tako pač je.

Ne vem sicer, kje iščeš stanovanje.  Sprašuješ o cenah enosobnih stanovanj, nič pa ne pišeš, kje naj bi stanovanja bila.  Zato si tudi dobil odgovore za stanovanja, po katerih je največ povpraševanja, to so stanovanja v mestih.  Če pa te zanimajo stanovanja po raznih zaselkih in vaseh, pa klikni na Nepremičnine.net in si oglej tistih nekaj lukenj po vukojebinah.  A je to tako težko?

Nepremičnine grejo GOR, še vedno.  To je bistvo.  Ker je povpraševanje večje od ponudbe!

Monovci ste pač ubogi na umu, ker vam um ne seže preko LJ obvoznice.

Bebcu pač ne moreš dopovedat, da tema ni o LJ. Očitno je Modro jezero edini tu, ki je razumel temo. Ostali pa ubogi na umu. zanimivo, da samo LJčani tako ubogi na umu.

Iščem v Lj do 50m2, najraje v centru, s ceno do 150.000.Čakam, da cene padejo. Vsaki dan se vozit iz štajerske me zelo utruja.

S Štajerske se voziš v LJ? Pa kaj ti pa je? Imaš ja bližje Avstrijo ter bistveno boljše plače kot v LJ pa bolj normalen narod kot v LJ.

Večina Štajrcev raje izbere Avstrijo kot LJ.

Sem s Štajerske, Savinjska, in ja, Avstrija, nikakor pa ne LJ.

enosobno, 04.03.2024 ob 19:38

Modrojezero, hvala. Gledam samo oglase. Kje pa se vidijo realizirane cene?

Si označujem zanimiva stanovanja, ampak kar hitro izginejo. Tako, da prodaja še laufa. Razen kaka razpadajoča stanovanja.

.https://eprostor.gov.si/ETN-JV/

Modro jezero, hvala za link

New Report

Close