Cene stanovanj so čez noč poskočile
To ni bilo cez noc, ampak zadnji 2 leti, spet lepo raste…
Gospodarska situacija se je izboljšala, več je zaposlitev, nižji krediti – ljudje imajo na bankah veliko denarja. Pa pri Slovencu je na prvem mestu nepremičnina.
Ni čudno, da gre gor.[/quote]
Brez zamere, ampak toliko zaposlitev pa res ni več, da bi morala biti v enem mesecu prej leta neprodana stanovanje zdaj razgrabljena. Naivnost serijsko. Kar se je pa res spremenilo, je klima v državi. Je verjetno z lažjim srcem kupit, če vsi govorijo, da je krize konec in prihajajo boljši časi. Vseeno pa je meni tak naval sumljiv.[/quote]
Kar je napisal citirani no zraslo v njegovi glavi, ampak je bilo danes na 24ur.
Zraste za procent ali dva in že kokodakate. Nepremičnine so še vedno poceni v primerjavi s cenami najema.
Vsaka stvar na tem svetu je vredna točno toliko, kolikor je zanjo kupec pripravljen plačat.
Spet nekaj na pamet. Vredna je toliko, kolikor je vredna najvišja ponudba zanjo. Zame je lahko nekaj vredno 100, vendar, če bo nekdo drug ponudil 150, bo vredna toliko in nič manj.
Spet nekaj na pamet. Vredna je toliko, kolikor je vredna najvišja ponudba zanjo. Zame je lahko nekaj vredno 100, vendar, če bo nekdo drug ponudil 150, bo vredna toliko in nič manj.[/quote]
Ja, in kaj drugega sem jaz napisala?
Spet nekaj na pamet. Vredna je toliko, kolikor je vredna najvišja ponudba zanjo. Zame je lahko nekaj vredno 100, vendar, če bo nekdo drug ponudil 150, bo vredna toliko in nič manj.[/quote]
Njet.
Liter mleka je euro in toliko je vredno to mleko. Če se pa midve srečava pri mlekarju in ima on še en sam liter mleka in mu jaz ponudim euro in pol in ga proda meni, ne tebi, to mleko ni nič vredno euro in pol, še vedno je samo euro, samo da sem jaz tisti trenutek imela denar in sem nujno rabila ta liter mleka in sem ga zato preplačala. Če bo mlekar naslednji dan dvignil cene mleka na euro in pol, ga bo en klinc prodal in ko se bova zvečer spet srečali pri tem istem mlekarju, bo imel še 10 litrov mleka in nama ga bo prodal vsaki po pet litrov za pol eura na liter. Bo vrednost mleka pol eura? Ne, še vedno bo euro, samo da sem jaz zhebala mlekarja z včerajšnjim nakupom…
Njet.
Liter mleka je euro in toliko je vredno to mleko. Če se pa midve srečava pri mlekarju in ima on še en sam liter mleka in mu jaz ponudim euro in pol in ga proda meni, ne tebi, to mleko ni nič vredno euro in pol, še vedno je samo euro, samo da sem jaz tisti trenutek imela denar in sem nujno rabila ta liter mleka in sem ga zato preplačala. Če bo mlekar naslednji dan dvignil cene mleka na euro in pol, ga bo en klinc prodal in ko se bova zvečer spet srečali pri tem istem mlekarju, bo imel še 10 litrov mleka in nama ga bo prodal vsaki po pet litrov za pol eura na liter. Bo vrednost mleka pol eura? Ne, še vedno bo euro, samo da sem jaz zhebala mlekarja z včerajšnjim nakupom…[/quote]
To že, a stanovanarji ne prodajajo vsak dan po par stanovanj….nič ga ne zjebaš, če mu ponudiš 1,5 krat več od konkurence. Zjebeš samo nakupovalno konkurenco, ker ko bo prvi stanovanar povedal ostalim, kako za med je prodal, bojo tudi drugi hitro navili ceno svojega ENEGA stanovanja.
Eno je redna prodaja, drugo izredni posli.
Logično da so cene stanovanj poskočile, saj je zanje večje povpraševanje.
Večje povpraševanje je pa zato, ker so obresti v bankah padle.
Ljudeje so imeli denar vezan na banki in prejemali obresti. Pred leti so bile obresti 4%, sedaj so 0,5%. In ker so obresti tako mizerne, se sedaj tem ljudem bolj splača kupit stanovanje in ga dat v najem, in služit z najemnino. Zato pač kupujejo stanovanja.
Pa še enkrat: cena gre gor kak procentek, pa že zganjate paniko. Cene stanovanj so itak nizke glede na višine najemnin.
Forum je zaprt za komentiranje.