Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cene tort

cene tort

Pred kraatkim smo naročili torto za hčerin rojstni dan. Čeprav se mi je zdela draga že pri naročilu, me je pri plačilu vrglo na rit.
Za Torto 20 kosov sem plačala 68 EUR kar je 9,60 EUR dražja kot prvotna cena ob naročilu da ne govorim, da smo jo čakali debeli dve uri, čeprav smo se predhodno dogovorili o uri prevzema. Ko sem jih prosila naj mi razložijo zakaj je prišlo do razlike v ceni sem dobila sledeč odgovor.
Upoštevala sem samo kose torte in dekoracijo, ne pa tudi napisa na torti, fondant, s katerim je bila oblečena torta in dva okusa torte (pol sadne – pol čokoladne)

Prosim za Vaša mnenja

Jaz sem ravno teden dni nazaj za hčerin 8 rojstni dan naročila na Trebeljevem troto Barbie; pol sadna in pol čokoladna. Plačala sem 40€ (cena torte 37 € + 3 € za dostavo).
Res si dala ogromno za torto, žal.
LP

Povej še ime slaščičarne.
Mater, jaz za 70 € spečem ene 10 tort.
Pa zakaj se ne lotite doma peke? Enostavna in dobra čokoladna torta je narejena v 30 minutah. Vi ste pa 2 uri čakali na kupljeno in jo še pošteno preplačali.

Za slaščičarno smo se odločili na podlagi pohval na tem furumu in sicer Kraljevi mignon. Kranj

Se strinjam s tabo. Jaz ponavadi za rojstne dneve sama delam torte. Sicer niso tko hudo lepe, kot recimo tale Barbie torta, so pa dobre!! Tokrat sem naredila izjemo, ker sem imela na faksu izpit in nisem imela časa, da bi pekla.
LP

Jaz tudi razmišljam, da bi se začela ukvarjati s slaščičarstvom…
Še nikoli nisem porabila za izdelavo še tako fensi šmensi torte več kot 2-3 ure, material pa ne stane več kot 10-15 EUR za ogrooooomno torto (pravo maslo, jajca, čokolada, smetana, sadje, marcipan).
J***ga… ni vse v diplomi…

Jaz jih narocam v kraljevem mignonu…takrat ko se zmenim,takrat jo grem iskat…cene za cca 20kosov se vrtijo tam okol 60€…ampak so vredne svojega denarja…

no to kar se je zgodilo tebi, bi pa pomoje tudi jaz padla ven…ker tudi jaz vedno recem,da hocem predhodni izracun,da se vem orientirat…a zaenkrat ni bilo problemov, niti s cakanjem…pridem,kot dogovorjeno in to je to…

sem jo sla pa ravno vceraj spet narocit,zato upam,da ga ne bodo kej biksal 🙂

Teichi res so lepe, po okusu pa nič posebnega,. Sem prepričana da marsikatera mamica doma naredi boljšo. In za takšno ceno, kot jo računajo, je najmanj kar bi se lahko držali čas dostave. Saj vsi vemo kakšno gužvo imamo vsi v česu praznovanj.

To ti e biznis: Naslednje leto naročim pri tebi:))

Za vse, ki vas je strah peke tort. Začnite s preprostimi in enostavnimi. Pa naredite kdaj kakšno kar tako za foro, za pocrkljat, da boste za rojstni dan bolj suverene.
In resnično za preproste, pa ravno tako dobre torte ne potrebujete dosti več časa, kot ga porabite za pot do slaščičarne in nazaj (če ta ni ravno čez cesto)
In redke so slaščičarne, katerih torte se po okusu lahko kosajo z doma narejenimi.

Mene je tudi na rit vrglo, ko sem videla koliko stane torta v Kremini v City parku. Dobrih 70EUR za torto+okrasitev.
Sem se odločila da jo spečem kar sama. No najbrž bom za ta denar lahko delala torte celo leto.

Pa tudi okus najbrž ne bo dosti slabši.

LP, Janka

mi jo damo vedno delat moji prijatleljici. Torta je zelo velika- za hčerin roj,dan smo imeli dalmatinca (40 ljudi je jedlo torto,pa še je ostalo), za krst pa navadno okroglo z malo lepšo dekoracijo. Obakrat dva okusa. Cena 20 eur.

mi pa kar kupimo v Lecleru, po eno čokoladno ter eno sadno (da je za vse okuse), navadna je tam cca 10 €, pol pa mi sami okrasimo. Lani sem sinku na čokoladno dala figurice telebajske iz marcipana, na sadno pa sem naredila figurece medvedka Pu-ja in tigra in sta obe ful hudo izpadli. Vse skupaj (2 velki torti) pa skupaj z dekoracijo+marcipanom nista bili več kot 30€, pa so res dobre. Priporočam višnjevo…mlajsk. So pa torte, ki jih prodajajo popolnoma enakega okusa kot tiste, ki jih kupiš po koščkih za probat, kar za ostale slaščičarne ne drži ravno. Ja, po mojih izračunih se komaj kaj splača, da bi za ta denar pekla doma (seveda pa je vsaka domača veliko boljša in zdrava kot kupljena).

Pred novim letom:

torta za približno 12 kosov, v obliki vlakca Tomaža ….. slaščičarna Rendez Vouz, reci in piši 16.000,00 SIT (dobrih 66€)!!!!!

Ob naročilu so mi rekli, da bo cena:
torta za 12 kosov okrog 7 – 8000 SIT, okrasitev je malo dražja ker je masa draga – 3.000,00 SIT, kar pomni nekaj med 10 – 12 jurjev!

me je skoraj kap, ko mi je mož povedal ceno, ki jo je plačal.
Popokala sem račun in sem se šla pritožit, ker se mi ni zdelo normalno, da bi se ob naročilu usekali za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene.

Vrnili so 5 jurjev z opravičilom, da je po ceniku cena torte takšna, ker je določen normativ za 24 kosov torte.

Torej bi po tej logiki ob naročilu torte v velikosti 50 kosov, plačali ceno za 24 kosov, ker je v ceniku tak normativ …….

Tako da:
Glede na to, da je bila torta VEČ KOT N E B E Š K O dobra (nič posebnega za pogledat – tisti marcipan za tri jurje sem olupila in ga dala svakinji, ki ga ima rada:)))))), bomo vseeno naslednjič naročili torto spet tam!

Nataša

Za fensi šmesi torto niste nikoli porabili več kot 2 do 3 ure? Hmmm … potem morate biti ali kakšna superjunakinja ali pa imamo ljudje res tako zelo različne poglede na to, kaj je to fensi šmensi. Če ste zelo ulavfana že in delate torto brez neke posebne dekoracije, potem vam verjamem.
Drugače mi pa dovolite, da vam pojasnim nekaj zadev, preden se naslednjič odločite za nakup torte (za vse ostale). Že samo načrtovanje torte (če gre za zahtevnejšo stvar) vzame minimalno pol ure. Ja, tudi takšne zadeve je potrebno premisliti, ne moreš kar tako vse not in gor nametati ali pa si namišljevati sproti. Potem sledi nakup sestavin. Če si hitra in si predhodno že dobro načrtovala zadevo, lahko opraviš v nekaj minutah. Predpriprava za izdelavo torte (podlaga, izdelava dekoracije …). Peka biskvitov traja odvisno od velikosti torte. Lahko od 1 ure pa vse tja do 4. Priprava krem in polnjenje torte 1 do 3 ure. Sledi počivanje v hladilniku. Potem pa premazovanje in dekoracija. Sama izdelava dekoracije (razne figurice, rožice ipd.) lahko traja tudi do 4 ure ali več na torto.

Kar hočem povedati je, da tisti, ki ve kaj počne in ne dela kar tako nekaj skupaj, zna ceniti svoje delo in ga tudi zna uvrednotiti. Vsak posameznik pa se lahko po svoji lastni volji odloči, ali bo torto naročil pri slaščičarju, na črno ali pa jo bo nemara kar sam spekel. Danes pač stvari stanejo. Stanejo sestavine, elektrika, bencin in navsezadnje tudi naš trud in čas, ki smo ga vložile v ta izdelek.

LP

V glavnem sem vedno pekla torte sama, za Vse domače ljudi je bila na mizi vedno moja torta. Po 50 letu pa sem rekla dovolj je in v Lj. našla čudovito slaščičarno, kjer za 35€ kupim zelo dobro in lepo okrašeno torto, 16-20 kosov.
Več kot 40€ za kupljeno torto ne bi nikoli plačala, ker jo sama spečem za 15€.

New Report

Close