Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cenejše zavarovanje-Vzajemna

cenejše zavarovanje-Vzajemna

Dobila sem ponudbo Vzajemne, da podpišem novo pogodbo za dodatno zavarovanje, ki bo cenejše, hkrati pa nudijo še dodatne storitve (zav. za tujino in drugo mnenje). Edina razlika od obstoječega dodatnega zavarovanja naj bi bila v času trajanja, ki je po novi pogodbi omejeno na 12 let (po tem je kao potrebno podpisat novo pogodbo) – prej pogodba ni bila omejena.

Ker sem po naravi skeptična in težko verjamem, da mi hočejo za več storitev zaračunat manj, me zanima, če je katera med vami “ekspert” za to področje oz. ve kaj več o tem. Nekako nelogično se mi zdi, da je edina razlika med staro in novo obliko zavarovanja le rok trajanja, saj moraš dodatno zavarovanje itak plačevat vsako leto, sicer nisi zavarovan. Kje je keč?

Hvala za odgovore!

Jaz mislim, da se na zavarovalnem trgu obetajo spremembe. Predvsem med ponudniki storitev iz “bele knjige”.

Sedaj se lahko dodatno zdravstveno zavaruješ izključno pri Vzajemni, ZZZS in Adriaticu.

Kaj bo prinesla prihodnost, se pa nič ne ve ….

Vzajemna se verjetno v tem trenutku bori za obdržanje strank in seveda pridobivanje novih. In če sklepajo pogodbe za določen čas to pomeni, da je pogodba podpisana za toliko let in konec. Če ni nikjer zapisano trajanje zavarovanja, potem je to vprašljivo in zavarovanec lahko “pobegne”.

Če pogledaš zavarovalne vsote za dodatno zavarovanje v tujini, niso prav visoke – mislim da je do višine okoli 5000 EUR. To je zelo malo. Saj tudi premija ni visoka – 1 SIT letne premije.
Zato priporočam, da se ob morebitnem potovanju v tujino še vedno dodatno zavaruješ pri Coris-u, Vzajemni ali kateremkoli drugem ponudniku turističnih zavarovanj. Kritje pri npr. Corisu je do 15.000,00 EUR – osnovno zavarovanje.

Nataša

PS: jaz sem kar podpisala in vrnila. Nekje pač moraš biti dodatno zavarovan. Če sem se na*******, …. Bog pomagaj! :))

Jaz delam pri naši največji zavarovalnici, Tudi mi imamo zdravstveno zavarovanje.Z oktobrom je cena,če se zavarujeta najmanj dva družinska člana za ceno 3.795,00 Sit na osebo.Če si pa krvodajalec,pa še manj.Tako,da je kar konkurenčna cena tudi vsem ostalim zavarovalnicam.Mi imamo pa tudi zdravstveno zavarovanje za tujino ki pride tudi še kar ugodno,odvisno kakšen program vzameš.Standarden ali nadstandarden.Je pa nekje normalna cena(7 dni stand.program za tričlansko družino 3.950,00 Sit).

Delam na naši največji zdravstveni zavarovalnici. ZZZS nima prostovoljnih zavarovanj. Samo obvezno. Pri nas je cena zavarovanja v tujini na družino standarden program 3.980 za osem dni. Trenutno imamo akcijo jesen zato se zavarovalne premije nižajo.

lp!

Mi ne bomo podpisali!

Kaj pa po 12 letih, bom plačala vso razliko popusta. Vprašanje je kakšna bo cena zavarovanja čez 12 let?

To kar sem sedaj zavarovana bo doživljensko in 3…. sit bom plačevala še nekaj časa!

Pozor! Upam da preverjate katere račune plačujete, mene so hoteli 2 krat okol prnest(zaračunavali so neko preklopno obdobje med 03 in 04 letom da nismo poravnali položnice), hvala bogu da spravljam izpiske.

Preberi si na prvi strani današnjega Dela. V tej ponudbi je mnogo pasti in po mojem razumevanju članka je nateg. Ne bom podpisala.

Duckling

Pasti so v vsaki pogodbi. Po dvanajstih letih bo pa spet nova akcija, če bodo želeli obdžati te zavarovance.

Jaz sem dobila ponudbo za zavarovanje pri Zdravstveni zavarovalnici Triglav za cca. 3.400 sit na mesec. lp

Glede na Delov članek je keč v tem, da ko boste čez 12 let sklepali novo pogodbo, boste za zavarovanje palčali več, ker boste 12 let starejši.

Zeleli bodo obdrzati le mlade in zdrave zavarovance. Nova akcija bo verjetno zopet samo za mlajse.

Ja za zaposlene na Triglavu,dragi moj črv.

Verjetno se bo podpisovalo dodatke kot se je sedaj pa ostane premija nespremenjena.

Tudi jaz sem dobila to ponudbo. Če prav razumem, bolje, da se ne podpisuje???

Ne podpiši, če boš po 12 letih zbolela, te ne bodo hoteli več zavarovati.

kOLIKOR SEM SPREMLAJL TO ZADEVO (PRTIZNAM, DA NE V DETALJE), TO POMENI, DA SO ZAVAROVANCE RAZDELILI PO STAROSTI V RAZREDE.

mLAJŠI PLAČUJEJO NIŽJE PREMIJE, KER JE MANJŠA VERJETNOST ZA SMRT ALI BOLEZEN, STAREJŠIM SE PREMIJA POVEČUJE. zATO SO TO PONUDBO DOBILI SAMO MLADI ZAVAROVANCI, KATERIM SE PREMIJA ZNIŽA, KASNEJE BO PLAČEVAL NESORAZMERNO VEČ, SAJ MORA ZAGOTOVIT DOVOLJ MATEMATIČNIH REZERV ZA BOLEZEN V STAROSTI.

dOKLER NE BO STOPIL V VELJAVO PREDPIS O IZRAVNALNIH REZERVACIJAH (ALI KAKO SE TO NATANČNO IMENUJE), KO BO ZAVAROVALNICI VSEENO, OLIKO JE ZAVAROVANEC STAR, NE VERJAMEM, DA IMA SMISEL PODPISOVATI TAKE PONUDBE…

Ups, pisal sem z veliko. Ne krićim, šlampast sem…

Ok, razumem, ne podpišeš …nekateri bodo … torej če ne podpišeš, ostanejo pogoji zate do smrti enaki???

New Report

Close