Cenovno ugodni obiski kozmetičark?
Getty, 16.03.2025 ob 15:27
Zaradi čedalje višjih cen se odločam, da bi prenehala z obiski salonov – torej nič več frizerke, trepalnic, ali nohtov. Ker pa so ti obiski zares edina resnejša stvar, ki jo storim zase, me zanima, če imate kakšne predloge za cenejše salone? Ljubljana ali okolica.
Bravo.
Če je bilo to edino kar si storila zate, ti predlagam da vzameš kuhalnico in si skuhas vsak dan zdravo in hranilno jed, vsebuje sigurno več vitaminov in mineralov ki so potrebni in ne tistih v tabletah. Greš na sprehod, nabere regrat in koprive.
Po tuširanju se namažeš z najcenejšo kremo, ki je dobro rangirana na testu.
Doooolgi sprehodi na svežem zraku v naravi.
S tem boste dosegla več kot trepkami in umetnimi kremplji
Skoraj vsi saloni imajo cenike na netu.
Da bi pa šla z lepilom se zjebavat okoli oči in to še k nekomu, ki je verjetno začetnik al zakaj bi imel tako nižje cene….no vprašaj se če na koncu ne boš več plačala s čem drugim, ne z denarjem. Isto nohti. Stakneš kakšno bakterijo….poglej si po netu kaj se zgodi ljudem ko jim dobesedno gnijejo prsti. Mislim tvoja izbira no. Jaz sicer nikoli ne bom razumela zakaj bi človek plačeval za nekaj kar že ima (trepalnice in nohte) in posledično še izgledal kot mikimiška z odebeljenimi krempljčki…..ampak ok.
Ravno včeraj sem videla dve grozoti zunaj. Neka kosovsko babše je bilo napocano ko kurvešte, z obrvni takimi, kot bi ji marsovec vrezal. Na drugo babše naletim v Müllrju. Skoraj me je kap. Videz turbo pjevaljke, make up čiste drolje, z narisanimi obrvmi kot kak mučačo iz Mehike. Obema pa skupen napadalen, izumetničrn, poceni makeup. Kolegica mi pravi, naj si vrišem obrvi. Pogledam njene obrvi, na katere se je znesel amater in…ne hvala. Saloni so polni folka, ki so skregani z estetiko.
Kaj je zate cenovno ugodno? Koliko si do zdaj plačevala?
Jaz plačam pri frizerki za barvanje in striženje srednjedolgih las okoli 60 evrov. Nega obraza pri kozmetičarki me stane 55 evrov. Za masažo dam od 50 do 75 evrov, odvisno h komu grem. Ni pa vedno da so nižje cene, slabši materiali ali storitev. Kakor jaz gledam je npr. v Ljubljani marsikaj dražje, ne pa bolj kvalitetno. Ravno pri masaži imam slabo izkušnjo z dražjo masažo.
Če želiš prihraniti, je res najboljša opcija, da začneš stvari delati sama doma – vsaj tisto, kar pač lahko. Jaz sem se recimo odločila, da ne hodim več na nohte in sem si kupila UV-lučko ter nekaj dobrih lakov, kar se je dolgoročno izkazalo za ogromno prihranek. Prav tako sem prenehala z umetnimi trepalnicami in namesto tega začela uporabljati Lux Factor serum za trepalnice, ki mi jih je okrepil in podaljšal. Frizuro pa vzdržujem s čim manj obiski in sem se naučila nekaj osnovnih trikov za urejanje las doma. Seveda to zahteva malo potrpljenja in začetne investicije, ampak dolgoročno res prihraniš in si vse lahko prilagodiš po svoje.
Jah, 16.03.2025 ob 17:25
Ravno včeraj sem videla dve grozoti zunaj. Neka kosovsko babše je bilo napocano ko kurvešte, z obrvni takimi, kot bi ji marsovec vrezal. Na drugo babše naletim v Müllrju. Skoraj me je kap. Videz turbo pjevaljke, make up čiste drolje, z narisanimi obrvmi kot kak mučačo iz Mehike. Obema pa skupen napadalen, izumetničrn, poceni makeup. Kolegica mi pravi, naj si vrišem obrvi. Pogledam njene obrvi, na katere se je znesel amater in…ne hvala. Saloni so polni folka, ki so skregani z estetiko.
Zelo slikovit opis! Hvala!Sem pa vesela, da živim na deželi in da je tega pri nas zelo malo.
Salon Magic v Ljubljani , Murgle? Kupiš VIP kartico, 5 EUR stane in imaš 10 obiskov cenejših 50%. Imajo zelo ugodne cene. Jaz hodim na nohte, gelish, 25 EUR na mesec in nimam z njimi nobenega dela. Dela mi hči od prijateljice, na črno. Grem k frizerju enkrat mesečno. To je to. Ostalo samo še pred poletjem maderoterapija in včasih masaža.
Anonimna266, 16.03.2025 ob 19:15
Salon Magic v Ljubljani , Murgle? Kupiš VIP kartico, 5 EUR stane in imaš 10 obiskov cenejših 50%. Imajo zelo ugodne cene. Jaz hodim na nohte, gelish, 25 EUR na mesec in nimam z njimi nobenega dela. Dela mi hči od prijateljice, na črno. Grem k frizerju enkrat mesečno. To je to. Ostalo samo še pred poletjem maderoterapija in včasih masaža.
Jaz si trepalnice namažem z maskaro, obrvi so moje, malo si jih poudarim z maskaro. Pedikuro delam sama, isto tudi se sama pobrijem . Nego obraza sama delam. Veliko lahko sama narediš.
Frizuro prilagodi svojim financam. Res potrebuješ barvanje? Greš na svetlejši odtenek, ker se ti zmanjša število obiskov – za prekrivanje sivih las.
Za nohte je dovolj dobra pilica. Če želiš barve kupiš kvalitetne navadne lake za nohte kot so Opi, Essie, H Hansen, in podobni, ter dober odstranjevalec laka. Urejaš sama.
Če imaš svetle trepalnice, ti jih lahko ob rednem barvanju pobarva frizerka, drži nekje 3-4 tedne. Umetnih trepalnic res nobena ne potrebuje. Samo dobro maskaro, če jih želiš poudariti.
Ni bolj ogabnega kot 4 tedenski narastek nohta….dobesedno par mm nohta potem pa tista bunka gela naprej. Ogabno. Da nekdo plačuje za to da tak po svetu hodi….nimate res nobenega občutka za estetiko?
Hitro za tem so butare s pahljačami na očeh. Jim oči dol vleče, izgledajo tako bebasto da ne ve človek ali bi se smejal al….
Najbolj smešno je da take mislijo da so urejene. Narastek nohta ni urejeno. Oči ki jih ne moreš niti dobro umit da ne izbubiš tistih pajkov nalepljenih gor….ni urejeno.
Razumem željo po prihranku, ampak pri res poceni salonih bi bila zelo previdna – slabo narejeni nohti, trepalnice ali barvanje lahko naredijo več škode kot koristi (od alergij na gel do uničenih trepalnic ali las). Doma pa se da marsikaj… Na primer, lahko se naučiš kako si sama postrižti konice las, pričesko pa prilagodiš, da ne bo potrebovala rednih obiskov salonov – isto velja za barvanje. Za trepalnice in obrvi zelo priporočam od lux factorja serum, ki jih res okrepi in pospeši rast, zato posledično ne potrebuješ več obiskov kozmetičark. Za lase si lahko doma delaš tudi oljne kure (ricinusovo + kokosovo olje je super kombinacija), nohte pa ohranjaš močne z rednim mazanjem z oljem za obnohtno kožico in nohtno ploščo. Potrebna je samo iznajdljivost.
gerti, 23.03.2025 ob 15:50
Razumem željo po prihranku, ampak pri res poceni salonih bi bila zelo previdna – slabo narejeni nohti, trepalnice ali barvanje lahko naredijo več škode kot koristi (od alergij na gel do uničenih trepalnic ali las). Doma pa se da marsikaj… Na primer, lahko se naučiš kako si sama postrižti konice las, pričesko pa prilagodiš, da ne bo potrebovala rednih obiskov salonov – isto velja za barvanje. Za trepalnice in obrvi zelo priporočam od lux factorja serum, ki jih res okrepi in pospeši rast, zato posledično ne potrebuješ več obiskov kozmetičark. Za lase si lahko doma delaš tudi oljne kure (ricinusovo + kokosovo olje je super kombinacija), nohte pa ohranjaš močne z rednim mazanjem z oljem za obnohtno kožico in nohtno ploščo. Potrebna je samo iznajdljivost.
Hehe, Gerti, jaz sem tudi nehala hoditi na podaljševanje in imam njihov serum. Sva dvojčici.