Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek centralna kurjava

centralna kurjava

Živjo!
Imamo dvostanovanjsko hišo in v njej centralno kurjavo na mestni plin. Peč je ena za celo hišo. Ker eden noče plačevati svojega dela prispevka, me zanima, kako imate to urejeno vi.
Rada bi vedela, če se da to urediti še kako drugače (ceneje), da bi vsak dobil svojo položnico in bi vsak plačeval zase.
Vem, da obstaja možnost narediti etažno centralno, vendar je to zelo velik strošek, to centralno pa smo naredili komaj pred par leti.
Za vsak nasvet HVALA LEPA !

Ali je lastnina etažirana? V nasprotnem primeru, če eden ne plačuje, odgovarja drugi solastnik.
Drugače pa vem, da obstajajo odštevalni števci, vendar se s tem ugotovi samo dejanska poraba. Priključnina, omrežnina in vse ostale dajatve se morajo še vedno deliti na polovico.

Povprašaj pri distrubiterju, če se da kaj prestaviti, ločiti, na novo razpeljati……Pojma nimam.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Ta hip še ni etažirana, bo pa v kratkem, ker sva z bratom podedovala vsak polovico. In res ne mislim plačevati zanj in moram zadevo nekako rešiti.

kaj pa ločena peč za vsako etažo/stanovanje bi prišla v poštev? pa seveda števc….pa je

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Ojoj, z bratom sta podedovala in se kregata ze pri gretju. To bo veselje, pol pride se tvoj g. soprog in bratova ga. soproga in boste ze v 4, od tega dve zensk, da se boste kregali. Veliko veselja oz en naj svoj delez proda drugemu, ker ocitno niste sposobni sobivati.

Pride, vendar je to zadnja možnost, ker je (pre)draga investicija. Če ne bo šlo drugače, bo treba.

Tako je. Nismo. Bi rada videla, če bi ti plačeval/a 150€ nekomu, ki NOČE plačevati, ker je navajen, da je vse življenje živel lagodno in zastonj, ki je maltretiral starše, (beri: pretepal, zmerjal, psoval….), nekomu, ki je vse življenje živel na tuj račun in misli, da mu bo tako uspevalo še naprej.
Prodaja enega deleža drugemu ali komurkoli ne pride v poštev, ker stanovanja v hiši, kjer centralna ni ločena, ne bo nihče kupil.
Ti pa povem, da je moja edina želja priti iz te hiše in živeti nekje daleč v miru.
Te zanima še kaj?
Pa hvala za prijazen nasvet, zelo mi je koristil.

Glede na vas start v skupno sobivanje sem ti verjetno dala zelo dober nasvet.

Glede mene oz nas, ja midva z mozem sva si naredila stanovanje v zgornjem nadstropju, posteno izplacala sorejence in do smrti oskrbovala njegove starse in placevala vse stroske. V vse stroske mislim obnovo celotne hise, stroski vode, E, komunale, TV in in in.

V primeru, kot ga opisuješ, bi bilo seveda veliko bolje prodati hišo in si razdeliti denar…Danes je problem peč, jutri bo streha, fasada, urejanje okolice….pri človeku, kot je tvoj brat, lahko samo daješ in daješ. Pred vsemi investicijami resno razmislite o njihovi smotrnosti.

za prepir morata biti vsaj dva…

Glede na finančno situacijo odkup ni možen v nobeno smer. Kupcev za tak del hiše pa ni. Če bi bilo to možno, bi res bil zelo dober nasvet in sama bi ga takoj izvedla. Tako pa žal ne pride v poštev in moram najti rešitev kako živeti v isti hiši in plačevati samo svoje stroške, itak bo še en kup stvari ostal na mojih plečih, kot je npr. obnova strehe, sama sem v mansardi, ki je prav tako ne bo hotel sofinancirati in ga bom lahko samo tožila. Eh, nima smisla sploh govoriti, ker samo postanem slabe volje.

Točno tako, če bi se našel kupec, z veseljem. Bo pa verjetno brat proti, ker mu je tako udobneje, beri: cenejše.
In ja, tudi stopnišče že 20 in več let čistim samo jaz, prav tako kosim travo, urejam vrt samo jaz, on pa pobere vse sadje in seveda poje, to je njegovo delo.

Glede na finančno situacijo odkup ni možen v nobeno smer. Kupcev za tak del hiše pa ni. Če bi bilo to možno, bi res bil zelo dober nasvet in sama bi ga takoj izvedla. Tako pa žal ne pride v poštev in moram najti rešitev kako živeti v isti hiši in plačevati samo svoje stroške, itak bo še en kup stvari ostal na mojih plečih, kot je npr. obnova strehe, sama sem v mansardi, ki je prav tako ne bo hotel sofinancirati in ga bom lahko samo tožila. Eh, nima smisla sploh govoriti, ker samo postanem slabe volje.[/quote]

zakaj te pa on ne izplača pa greš ti na svoje….

Brcaš v temo. Nobenega prepira ni. Brat že ohoho let ne govori z menoj, prav tako s starši ni. Njih je samo izsiljeval za denar. Ko sem predkratkim pred njim branila mamo, mi je pljunil v obraz, ne 1x, 3x! Verjetno sta tudi za to potrebna dva a ne?¨
Že pred davnimi leti mi je rekel, da bom morala jaz delati prav tako kot mama. Se pravi biti njegova služkinja do zadnjega diha.
Daj, lepo te prosim, ne sodi mi, če me ne poznaš.

Seveda se ga da prepricati v prodajo, recimo en najlazjih nacinov je, da das tvoj del hise sedaj za azil Africanom. Bo hitro privolil v prodajo 🙂
vem, se ti zdim tecna, hocem ti le povedati, ce se ne zedinita ze sedaj na zacetku, kaj sele bo, sel bo denar in zivci. Jaz bi na tvojem mestu iskala drugo moznost.

Glede na finančno situacijo odkup ni možen v nobeno smer. Kupcev za tak del hiše pa ni. Če bi bilo to možno, bi res bil zelo dober nasvet in sama bi ga takoj izvedla. Tako pa žal ne pride v poštev in moram najti rešitev kako živeti v isti hiši in plačevati samo svoje stroške, itak bo še en kup stvari ostal na mojih plečih, kot je npr. obnova strehe, sama sem v mansardi, ki je prav tako ne bo hotel sofinancirati in ga bom lahko samo tožila. Eh, nima smisla sploh govoriti, ker samo postanem slabe volje.[/quote]

zakaj te pa on ne izplača pa greš ti na svoje….[/quote]

NIma toliko denarja, pa če bi ga tudi imel, ni tip človeka, ki bi karkoli dal. On bi imel vse, dal nič.

Hehe, dobra ideja. Jaz sem že sama razmišljala, da bi svoj del oddala ciganom, čimveč ciganom. Magari zastonj, samo, da bi mu šli na živce. In imaš popolnoma prav, uničil me bo psihično popolnoma. Po vrhu vsega zna biti zelo nasilen.

Postopek etažiranja je v teku? Ko bo enkrat ločeno, oddaj svoj del hiše, vidva z možem pa pojdita v najem drugam. Razen če rada igraš žrtev.

zakaj te pa on ne izplača pa greš ti na svoje….[/quote]

NIma toliko denarja, pa če bi ga tudi imel, ni tip človeka, ki bi karkoli dal. On bi imel vse, dal nič.[/quote]

To lahk na sodišču rešeta pa je…. sicer p acenilca kokl je nepremičnina vredna, naj vzame hipoteko za polovico vrednosti in te izplača pa je

New Report

Close