Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Centralna kurjava na plin-koliko vas stane

Centralna kurjava na plin-koliko vas stane

Koliko plina porabite v povprečju na mesec za ogrevanje vaše hiše. Nas je skoraj zadela kap, ko smo porabili od januarja do 25.marca 2.300 litrov, to je 1600 eur. Pa so sedaj vsi pametni, da se to vedno dogaja, ko na sveže zaženeš peč in da je to pri novo gradnji čist normalno. Nam pa se ne zdi, zato rabim vaše mnenje, preden obupamo in si omislimo kaj drugega.

Lp

Na mesec v hudi sezoni tam do 400 m3, 200 m2 velika hiša, zemeljski plin, kurimo na cca 23-24 podnevi, ponoči do 22.
LP

Nisi povedala kako veliko hišo imate, kako toplo…
Mi ogrevamo, kuhamo in grejemo vodo na propan/butan v cisterni. Hiša 130m2, dobro izolirana, čez dan 21, zvečer 22 stopinj, s tem, da dopoldne običajno ne ogreva.
Lani smo porabili za približno 1000eur plina, se pa tudi plin draži.
Je mestni plinovod cenejši, ampak mi te možnosti nimamo.

cca 160-200€ mesečni račun, 170m2 STARA hiša, dogrevamo s samostoječo pečjo na drva.

Hiša je velika tja okoli 220m2, dobro izolirana, zidovi debeli 60 cm.

Starejša hiša, bolj slabo izolirana, 150 m2, v ta hudih mesecih do 300 kubikov, ogrevamo pa zjutraj tri urce dokler se vsi ne spokamo od doma, pa popoldan na 21 stopinj, ponoči 18, sobote in nedelje laufa skoz in se tudi veliko več pokuri.

Midva živiva na 40m2 in porabiva 75kubikov , ogrevava tudi vodo, a vseeno se men to zdi OGROMNO!!!!

Žal ni druge variante…

lp.

starejša hiša-slabo izolirana-voda-kuhanje-približno 100m2-kurimo od 6.00 do 22.00-najmanj 22-23 stopinj-plin iz cisterne-v zimskem času porabimo okoli 95m3,to je okoli 250€

mene pa zanima če se kdo greje na elektriko,celo stanovanje na električne radiatorje,sem jih gledala v reklamah.Je padla ena debata da naj bi bilo tako ogrevanje najcenejše.mi pokurimo olja-stara,slabo izolirana hiša-4000olja.200-250E na mesec.

New Report

Close