CENTRALNA PEČ
Hvala vsem še enkrat, še posebej WHITECOW. Dimnik je v redu, ker smo tudi do sedaj kurili na drva, olje je bilo za rezervo. Najbrž se bom odločila za novo peč na drva in mogoče dve dobri klimi čez čas, da bomo imeli za rezervni plan. Najbolj me je zmotilo, ko je prišel en mladi fante-vodovodar, ki me je ustrašil, da naj pripravim 15000€ in bo uredil zadevo. Se mi je zdelo malo pretirano. Hvala in lepe praznike.
15k€? a to je mislil kak nibe, daikin TČ not dat? za ta dnar nardiš zihr 2 solidna ogrevalna sistema
ja glej tu sem/smo, ko boš kaj rabla se obrni na nas, lahk se tud registriraš pa me na ZS pocukaš za rokav, oz me citiraš v tej temi da vidim da se nekaj premika…
lp iz Ajdovščine
Saj ne pravim, da jo. Po besedah prodajalcev naj bi imela tako življensko dobo, ker čedalje vse bolj zanič delajo. Ni več to tisto, kvaliteta materialov je preračuanna, da ne bi predolgo držali. Tako da ne vem, to mi je prva, imam pa še vedno na olje staro ferolli in je še cela. Vem pa da precurijo kar kamlu, ker imam prijatelja, ki ima certifikat za ta specializirana varjenja in se večkrat meniva, ampak pravi, da pri kotlih se ne obnese na dolgi rok.
Sja pralni stroj je tudi včasih držal15 -20 let, danes se pa kvaliteta materialov preračuna, da ne rabi predolgo.
[/quote]
ja glej delam v težki industriji
centrifuga za 100 jurjev ima po besedah proizvajalca delovno dobo 10-12 let. mi jo menjujemo letos, po 18 letih obratovanja, ker smo jo znali vzdrževat in skrbet zanjo.
pa niso ti peči telefoni, da bi ti lahko s par elementi zjebali sistem