Cepljen – Dan 2
In po cem je Rok golazen.? Prebolel je hudo bolezen, poklicali so ga na ceplenje, sel je, se cepil in napisal svojo izkusnjo. Najprej imajo prednost rizicni, osebje bolnic, starejsi itd… Ze nisi toliko rizicen torej lahko počakaš.
[/quote]
Ne kvasi, ni res.NI na vrsti, ker ni dovolj star,ne glede če je prebolelbolezen. Še jaz ne bi bil na vrsti, če bi se prijavil, sem vprašal in tudi piše ti tako na strani ministrstva, če sploh znaš brat. (Sicer on je zagoovo tako prebolel bolezen kot Peterle, ko je kvasilo raku, kako ga je pozdravil, zdravniki na nacionalki pa povedali, da Peterle ni nikoli imel raka).
Z mano nima veze, to je moja odločitev, da se zaenkrat sploh ne bom prijavljal, ker je zelo mala verjetnost, da bi se kje okužil in se bom šele takrat, če se javno življenje bolj odpre in pride na vrsto večina del z ljudmi, bo zaščita dalj trajala, če se cepim pozneje, ker ima ta omejen rok.
Ne kvasi, ni res.NI na vrsti, ker ni dovolj star,ne glede če je prebolelbolezen. Še jaz ne bi bil na vrsti, če bi se prijavil, sem vprašal in tudi piše ti tako na strani ministrstva, če sploh znaš brat. (Sicer on je zagoovo tako prebolel bolezen kot Peterle, ko je kvasilo raku, kako ga je pozdravil, zdravniki na nacionalki pa povedali, da Peterle ni nikoli imel raka).
Z mano nima veze, to je moja odločitev, da se zaenkrat sploh ne bom prijavljal, ker je zelo mala verjetnost, da bi se kje okužil in se bom šele takrat, če se javno življenje bolj odpre in pride na vrsto večina del z ljudmi, bo zaščita dalj trajala, če se cepim pozneje, ker ima ta omejen rok.
[/quote]
Daj raje sam preberi, če sploh znaš brat:
Prednostne skupine za cepljenje:
− zdravstveni delavci in sodelavci (vključuje vse zaposlene pri izvajalcih zdravstvene
dejavnosti in vse, ki sodelujejo v delovnem procesu zdravljenja in nege pacientov in
prihajajo s pacienti v neposreden stik) ter zaposleni in oskrbovanci v DSO in SVZ,
− osebe, stare 80 let in več – osebe, stare 75 let in več,
− osebe stare 70 let in več, posebej ranljivi kronični bolniki* ne glede na starost; diplomati
in drugi uslužbenci MZZ in drugih ministrstev, ki potujejo zaradi predsedovanja EU, tuji
diplomatski predstavniki v RS, pripadniki Slovenske vojske, ki odhajajo na mirovne
misije na tuje,
− osebe, stare 65 let in več,
− zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki prihajajo v neposreden stik z otroci, učenci, dijaki
in študenti, ter poslanci DZ in državni svetniki DS (in del strokovnih služb), Vlada RS in
zaposleni na ministrstvih, ki izvajajo naloge, nujne za nemoteno delovanje Vlade RS,
Predsednik RS in Urad Predsednika republike, župani in direktorji občinskih uprav,
Ustavno sodišče in zaposleni v sodstvu, ki izvajajo naloge, nujne za delovanje
pravosodnega sistema, zaposleni v Upravi RS za zaščito in reševanje ter policiji
− kronični bolniki, stari od 18 do 64 let (ki ne sodijo v skupino posebej ranljivih kroničnih
bolnikov),
− osebe, stare 60 let in več,
− zaposleni v sektorjih energetike, prometa, prehrane, preskrbe s pitno vodo, financ,
varovanja okolja ter informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov ter drugi
zaposleni, ki izvajajo naloge, nujne za nemoteno delovanje države, udeleženci
Olimpijskih iger, zaposleni in prostovoljci v organizacijah in združenjih, ki nudijo
neposredno pomoč kroničnim bolnikom, odvisnim od drog, in drugim ranljivim
skupinam,
− ostalo prebivalstvo po vrstnem redu prijav.
*Posebej ranljivi kronični bolniki (tik pred terapijo ali na določeni terapiji)
1. bolniki s presajenimi organi (tudi pred planirano presaditvijo);
2. bolniki z določenimi rakavimi obolenji:
− bolniki, ki so trenutno na kemoterapiji
− bolniki s pljučnim rakom na radikalni radioterapiji
− bolniki z rakom krvotvornih organov ne glede na fazo zdravljenja
− bolniki z rakom na imunoterapiji ali prejemniki zdravljenj s protitelesi
− bolniki z rakom, ki prejemajo zdravljenje, ki vpliva na imunski sistem, kot so
inhibitorji proteinske kinaze ali PARP inhibitorji
− bolniki po PKMC v zadnjih 6 mesecih ali če še prejemajo imunosupresivna
zdravila;
3. bolniki s hudimi boleznimi pljuč: npr. cistična fibroza, težka astma (vsi, ki imajo kljub
maksimalni inhalacijski terapiji in prepoznani zdravljeni komorbidnosti, še vsaj
2 poslabšanji na leto in potrebujejo sistemski steroid in/ali imajo uvedeno biološko
terapijo), KOPB (vsi, ki imajo vsaj 2 poslabšanji letno in potrebujejo antibiotično terapijo
ali sistemski steroid oz. vsaj enkrat letno hospitalizacijo zaradi poslabšanja), bolniki s
pomanjkanjem alfa1antitripsina, bolniki z restriktivnimi boleznimi pljuč s VC < 60 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
norme in bolniki z idiopatsko pljučno fibrozo,
4. bolniki z redkimi boleznimi, ki povečujejo tveganje za okužbo (npr. težke prirojene
okvare imunosti); 18
5. osebe na imunosupresivnem zdravljenju ali s stanji, ki povečajo tveganje za okužbo (po
IDSA**);
6. odrasli z Downovim sindromom;
7. odrasli na dializi ali s kronično ledvično boleznijo 5. stopnje.
8. osebe z več kroničnimi boleznimi, ki so, po presoji lečečega zdravnika, posebej ranljive.
Težko, glede na to, da cepivo ne vsebuje virusa Covid-19, ne mrtvega ne oslabljenega, se ti ne zdi?
[/quote]
Ja res težko, glede na to, da vsebuje do 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Covidovega genoma, ki daje njegovim celicam navodilo, naj producirajo dele virusa Covida.
[/quote]
Če bo foušija gorela…..