Cepljenja otrok vaše mnenje
Kako gledate na cepljenja predšolskih otrok? Včasih smo bili vsi precepljeni, zdaj se nekateri starši odločajo, da otrok ne bodo cepili…Kot vemo , trenutno razsaja oslovski kašelj.Ki ga že dolgo ni bilo.
Zdaj se vse to pojavlja.
Se vam zdi prav, da nekateri starši ne dajo cepit otrok? So zato otroci res bolj zdravi?
Vaše mnenje ?
Oslovski kaselj se pojavlja v veliki meri prav pri cepljenih. In ni res, da smo bili vcasih vsi precepljeni. Sem iz generacije, ko nihce ni bil cepljen proti vecini otroskih bolezni in smo jih preboleli. Za cuda smo se zivi, kljub danasnjemu strasenju. Ko smo bili mi otroci, ni nihce strasil. Tudi ospice so se obravnavale kot obicajna otroska bolezen, kot npr. danes norice. Gonja za cepljenje se po samo stopnjevala in ko bodo tvoji otroci imeli otroke, bodo sveto prepricani, da so norice brez cepljenja smrtno nevarna bolezen, kot ste vi danes prepricani za ospice.
pikimepiki, 02.06.2024 ob 18:45
S tem, kar danes vem, nobeden več ne bo zapičil igle v moja otroka.
Čaka ju še eno obvezno cepljenje. NE bosta ga imela.
VSA otroška cepljenja so popolnoma nepotrebna in škodljiva.
Ja, naročena in plačana propaganda vam zdej strelja ven s tem oslovskim kašljem. BOJ se CEPIVA, NE boj se bolezni.
Saj ti nimaš otrok in jih ne boš imelo, si pozabilo?
stopnjevanje, 02.06.2024 ob 18:41
Oslovski kaselj se pojavlja v veliki meri prav pri cepljenih. In ni res, da smo bili vcasih vsi precepljeni. Sem iz generacije, ko nihce ni bil cepljen proti vecini otroskih bolezni in smo jih preboleli. Za cuda smo se zivi, kljub danasnjemu strasenju. Ko smo bili mi otroci, ni nihce strasil. Tudi ospice so se obravnavale kot obicajna otroska bolezen, kot npr. danes norice. Gonja za cepljenje se po samo stopnjevala in ko bodo tvoji otroci imeli otroke, bodo sveto prepricani, da so norice brez cepljenja smrtno nevarna bolezen, kot ste vi danes prepricani za ospice.
Še ena vernica teorij zarote, lažeš, da se kar kadi, nihče ki je bil cepljen proti oslovskemu kašlju ni obolel, če pa že je pa bila bolj blaga bolezen, ki je hitro minila, ogromno necepljenih otrok sploh na Hrvaškem je obolelo starši so svoje otroke množično cepili, ti si starejša in tudi to lažeš, vsak 30+ je bil do leta 92 cepljen proti vsem otroškim boleznim, precepljenost v Sloveniji je bila do leta 1992 96% in po tem letu počasi padala zaradi idiotov, ki povsod vidijo teorijo zarote, ko vam otrok zboli pa zganjate paniko in so vse drugi krivi, če otrok ni cepljen proti vsem nevarnim sploh otreškim boleznim ne bi smel biti sprejet v vrtec niti v šolo, sami se ukvarjate s pamžem ker ste itak najbolj pametni.
Kakšna plačana propaganda? Sprašujem pač za vaše mnenje, ker se razširja oslovski kašelj, ki ga že leta ni bilo.
In kako je potem v vrtcih recimo, če ni precepljenosti in se zato širijo bolezni, recimo oslovski kašelj in rdečke in bo zbolel tudi vaš otrok?
In kakšne težave bodo imele tudi noseče vzgojiteljice, saj so rdečke , kot vemo , nevarne za plod? Rdečk pa že leta ni bilo pri predšolskih otrocih, saj so bili otroci dvajset in trideset let nazaj vsi cepljeni proti tej bolezni?
Vaša odgovornost za druge in za vašega otroka?
In naj še enkrat povem, to ni nobena plačana anketa, zanimajo me samo različna mnenja, predvsem pa to, kako tisti, ki niste dali cepit svojih otrok – to utemeljujete.
Torej želim samo utemeljitve, nič drugega.
Hvala!
Kakšna plačana anketa? Sprašujem pač, ker v mojih letih pač ni bilo cepljenj za nekatere bolezni!
Mumps je povzročal neplodnost, sama sem po prebolelih ošpicah izgubila del vida.
Pri pomanjkanju A vitamina lahko pride do tezav z vidom, taki primeri so zelo, zelo redki. Osebno ne poznam nobenega, ceprav smo prakticno vsi v moji generaciji imeli ospice. Pri ospicah je pomembno, da je otrok pravilno hranjen, zlasti da ima dovolj A vitamina in da preboleva v ne presvetlem rostoru. Komplikacije se pojavljajo predvsem v nerazvitih drzavah zaradi pomanjkljive prehrane.
Mumps je povzročal neplodnost, sama sem po prebolelih ošpicah izgubila del vida.
Pises, kot da so ljudje z mumpsom avtomaticno postali neplodni. Danes je na svetu 3x toliko ljudi kot takrat, ko se ni bilo cepljenja proti mumpsu. Od kje so se vzeli vsi ti ljudje, ce mumps povzroca neplodnost? Pri mumpsu se v dolocenih primerih lahko zgodi, da zatece modo, a to traja le nekaj dni. Izredno majhna je verjetnost, da bo po mumpsu moski neploden. Za zenske tega niso nikoli trdili.
vid vid vid, 02.06.2024 ob 19:09
Se enkrat preberi, zakaj pri ospicah lahko pride do tezav z vidom.
Sem prebrala.Ampak tega z zatemnjenim prostorom tega takrat moji starši niso vedeli.Bila sem na močnem soncu, bili smo na motoristični dirki v Škofji Loki, jaz pa sedemleten otrok.Šele potem, ko je zdravnik povedal, sem bila v temni sobi z ošpicami.Tega se dobro spominjam.Toliko o tem.
In potem razmišljam naprej : danes odsvetujejo obiske novorojenim otrokom in družini, ker razsaja oslovski kašelj.
Ker če v družini otrok dobi oslovski kašelj, mora vsa družina v karanteno.
Oče in mama ne moreta v službo, vsa družina je v bistvu potem izolirana.
Vse zaradi neprecepljenosti in tistih, ki niso dali cepit svojih otrok?
Pišem zato, ker smo se bali, da ima v naši ožji družini mali otrok oslovski kašelj in šele izvidi iz Infekcijske klinike , da ni, so nas pomirili…Sreča.
Ampak, potem pomisliš…Je potrebno, da se zdaj tresemo zaradi neprecepljenosti, zaradi neodgovornosti drugih…
A že spet naj bomo odgovorni do drugih? Kako si to razlagate? Cepljeni so na varnem, virus pa raznašamo cepljeni in necepljeni. Odgovornost je na moji strani izključno do lastnih otrok, če jih ne cepim oz cepim. Ker nihče natančno zares ne ve, kaj je v cepivih. Veste vi tu na forumu? Moja pediatrinja mi ne more podpisati, da ve za vsako molekulo, ki se je po ‘naključju’ znašla tam.
Ena tam, 02.06.2024 ob 19:35
A že spet naj bomo odgovorni do drugih? Kako si to razlagate? Cepljeni so na varnem, virus pa raznašamo cepljeni in necepljeni. Odgovornost je na moji strani izključno do lastnih otrok, če jih ne cepim oz cepim. Ker nihče natančno zares ne ve, kaj je v cepivih. Veste vi tu na forumu? Moja pediatrinja mi ne more podpisati, da ve za vsako molekulo, ki se je po ‘naključju’ znašla tam.
Dej ne seri, ti ne bi prepoznala molekule, če bi se ti zaletela v glavo.