Cepljenje in osebni zdravniki
Že mesece nam mediji govorijo, da naj se ljudje za cepljenje prijavijo pri OSEBNEM ZDRAVNIKU. Ampak to še vedno ne deluje povsod..
Poznate primere zdravnikov, ki pacientov nočejo prijavljati na cepljenje?
V Mariboru so zdravniki preusmerjali ljudi na prijavo prek mejla v okviru zdravstvenega doma.
Kako je drugje?
Ponekod niso cepili niti vseh zainteresiranih šestdesetletnikov. Kolikor gre razumeti razne objave in novice, gre najpočasneje v Ljubljani in Mariboru. Malo zaradi organizacije, malo pa tudi zaradi vseh prednostnih skupin, ki jih je največ v teh dveh mestih. Zgleda tudi, da če se angažiraš in večkrat kličeš oz. po domače povedano težiš, prej prideš na vrsto.
Če gre verjeti odgovornim, bodo obilne količine cepiva in nova aplikacija rešila vse težave. Haha.
jaz imam občutek, da je tukaj en velik kaos. Da cel kup ljudi nekako “pade ven” iz čakalne vrste ali ne vem česa. Ker ni nekega pametnega in enotnega sistema ponekod so prijave po mejlu, ponekod po telefonu, ponekod prek zdravnika. Potem pa ugotovijo ljudje, da sploh niso bili prijavljeni, čeprav so se že zdavnaj prijavili. eni se prijavljajo že drugič in tretjič. Kar nekaj.
Komaj čakam na novo aplikacijo, da bo zmešnjava še večja.
V Ljubljani ne vedo, kdo je že prišel na cepljenje in s katerim cepivom so koga cepili. Moja mama je bila cepljena z Moderno, potem pa je nekaj dni pozneje dobila SMS s povabilom na 1. odmerek cepiva z Moderno. Sporočila je v ambulanto osebne zdravnice, da gre za napako, pa so samo zamahnili z roko, češ da se to ves čas dogaja. Nato jo je kak teden pozneje klicala neka ženska, zakaj ni prišla na cepljenje. Mama ji je s težavo razložila, da je že bila cepljena, preden je dobila SMS in da je to tudi sporočila. Ko se je bližal 2. odmerek cepiva, pa je dobila SMS, da je vabljena na 2. odmerek Pfizerjevega cepiva. Spet telefonade vsevprek, da si je za uspela izboriti Moderno. Neverjetno, kakšen kaos.
Zanimivo. Na TV pa skozi ene druge zgodbice govorijo. V resnici pa se niti tisti, ki se hočejo cepit, ne morejo. Logarjeva je včeraj ponovno zatrdila na TV, da je prava pot prek osebnega zdravnika. Pa povej to ljudem, ki so bili zavrnjeni.
koliko pameten pa moraš biti, da narediš nek sistem, v katerega se lahko na podlagi številke zavarovanja ali EMŠO prijavljajo s cele Slovenije in vsi po isti poti?
Na zdravnike res ne gre preveč računati. Na cepljenje vabijo samo tisti, ki sami trdno verjamejo v cepivo ali pa tisti, ki svoje delo jemljejo kot poslanstvo in jim pacienti niso samo številke.
da bi kar vsi klicarili svoje paciente, pa malo morgen.
Še ko kličeš sam v kakšno ambulanto, te že kakšna sestra odpravi in ti pove, da nisi na pravem naslovu in se moraš kje drugje prijaviti. Se mi zdi, da so sestre še večji problem kot zdravniki. Mojo teto je recimo tako sestra odpravila in prepričala, da osebni zdravnik ni tisti, ki te mora prijaviti.
Edino kar v Lj deluje je razmetavanje denarja za aplikacije. Še tretjič naj bi se prijavili na cepljenje.
Cepiva pa ni, ker ga nimajo časa naročit. Ali nimajo časa cepivo najt v skladiščih. Ali pa so cepivo prodali naprej. Cepiva ni, padejo pa mastni denarci v žep akterjev, tudi akterjev ki jih vsak dan gledamo po TV.
Danes pop.sem dobila sms od ZD Ljubljana, da cepljenje odpade. Verjetno je ZD Lj pri Telekomu, torej je pokasiral še Telekom za tisoče sms.
Služijo na cepivu ki ga ni.
Ampak na TV pa razlagajo,da cepivo ostaja. Ljudje pa kar čakajo in čakajo na cepljenje.
Razdeljevanje cepiva po Sloveniji jim ne gre najbolj od rok. Da niti ne govorimo, da v manjše cepilne centre niti ne pošiljajo kaj dosti Pfizerja, kaj šele Moderne. Kot da tam ni bolnikov, za katere prideta v poštev samo ti dve cepivi. poltem pa jočejo, da je premajhna precepljenost recimo med 65 in 69.
Koordinator za cepljenje Jeko Kacin se je res izkazal, ni kaj! Še državni sekretar je postal na račun tega, okoli cepljenja pa taka zmeda.
Kaj je ta vlada delala od preletavanja avionov, če še aplikacije za cepljenje niso pripravili. Taka nesposobnosti , da je joj. In ja, vse kar povedo po TV je gebelsova propaganda. Po mojem je problem, da so izmed prijavljanih vseskozi izločali ljudje po vezah in poznanstvih. Sedaj so ti seznami dejansko tako prebrani, da ne vedo več kdo se je cepil in kdo ne.
Smešnica je ta zgodba o maturantih. Da so odstopili cepivo starejšim. Ja seveda so ga, ker je bila polovica že precepljenih ker so otroci politikov, pa ožji družinski člani zdravstvenega in kritičnega osebna itn.
Pa a ni dobila kartončk, datumom špontanja, pa obvezno NALEPKO ki mora bit ob vsaki mono dozi cepiva za prejemnika na voljo; z zaporedno številko serije in črtno kodo cepiva – mora to dobit ob prejemu odmerka v roke (!). in poslikat to in jim poslat v sms-u ali po mejlu… Pa naj se čudijo, zakaj je nimajo v evidenci.
Predhodnik je omenil kartonček. No tudi s kartončkom si akterji polnijo žepe. Tiskat si dali kartonček ki je premajhen za vse tekst in nakepke z zaznamki. Tako se prekriva tekst z nalepkami in je neberljiv.
Obstaja Cepilna knjižica in Mednarodna cepilna knjižica- verodostojen in mednarodno priznan dokument s katerim dokazuješ potrebna cepljenja za vstope v tuje države.
Ampak akterji so tiskali kartonček, da so spet zaslužili. Cepiv pa ni.
Edino kar v Ljubljani deluje:
Včeraj dobim sms da cepljenje odpade. Rok za 2.odmerek se bo prestavil na 12.teden.
Danes se grem cepit in sem cepljena. Na Gospodarskem razstavišču (kolikor sem lahko ocenila) cepijo od 15-18 let do 50-60 let. Za AZ sva bila 2 kandidata tisti čas, ostali raznorazna druga cepiva.
Tako kot so dajali trupla na stran in ko so bile vse hladilnice polne so začeli objavljati, umrlo je 30 ljudi, umrlo je 40 ljudi, umrlo je 50 ljudi………..med tem so pri ljudeh povečevali strah in ljudje so bili v paniki….zdaj tako delajo s cepivi ker ni interesa za cepljenje, zato so v Ljubljani namerno naredili gužvo s cepljenjem, ker so namerno zavlačevali, tako, da se je nabralo polno ljudi na GR, potem so poklicali novinarje, kamer, da so vse to posneli- POGLEJTE LJUDJE KAKŠNA GUŽVA JE ZA CEPLJNEJE in polega tega rekla da je cepiva malo, da so starejše zbezali iz lukenj, češ jao cepiva bo zmanjkalo, dej obleč se stari greva, saj se vsi cepijo, pejmo še mi……
Ko so videli da to ne pomaga, je Kacin ukazal, naj cepiva umaknejo, naj umetno naredijo pomanjkanje, češ da cepiva na trgu ni za dobiti, med ljudmi spet povečevali strah, da cepiva ni, čeprav ga imajo 200.000 kosov, tako so včeraj objavili mediji….zdaj bodo naumili še kaj, na koncu morda celo obvezno cepljenje, ker folk se noče cepiti, ker to ni cepivo, ampak genska terapija in naslednjo zimo bodo cepljenji cepali kot muhe…….
Zdravniki itak vedo, za kaj gre. Nekateri res nimajo vesti, in prav taki bi cepili vse kar leze in gre. Mnogim pa vest še kar dobro deluje, zato bremzajo, kolikor lahko. Folk pa mora pogledati obe plati, poleg propagande še vso gnilo mafijsko ozadje. Šele potem se lahko odloči tako, da bo prav.
[/quote]
res je žlajfamo, kar se da to cepljenje, “po pomoti” izgubljamo prijavljene, ali pa jih ne sporočamo naprej…..ampak ministrstvo je vedno bolj brutalno, ja BRUTALNO. Mi ščitimo predvsem starejše, ki se težje odločajo in so v stiskah. Mlajši pa upam, da vedo kaj delajo ko prihajajo na cepljenje. Jaz sem nisem cepil in se tudi ne bom, kar naj me odpustijo, bom šel na sodišče in vem da bom zmagal in dobil vse z nazaj, pa še spočil se bom ene par mesecev.
Ljudje- NE CEPITE SE- TO NI CEPIVO TO JE GENSKA TERAPIJA, POSKUSNO- VI STE MORSKI PRAŠIČKI!!!! JAZ KOT ZDRAVNIK VAM TO POVEM, KER SEM VAM PO ZAPRISEGI IN USTAVI DOLŽAN POVEDATI, KER VAM DRUGI NE POVEDO!!!
res je žlajfamo, kar se da to cepljenje, “po pomoti” izgubljamo prijavljene, ali pa jih ne sporočamo naprej…..ampak ministrstvo je vedno bolj brutalno, ja BRUTALNO. Mi ščitimo predvsem starejše, ki se težje odločajo in so v stiskah. Mlajši pa upam, da vedo kaj delajo ko prihajajo na cepljenje. Jaz sem nisem cepil in se tudi ne bom, kar naj me odpustijo, bom šel na sodišče in vem da bom zmagal in dobil vse z nazaj, pa še spočil se bom ene par mesecev.
Ljudje- NE CEPITE SE- TO NI CEPIVO TO JE GENSKA TERAPIJA, POSKUSNO- VI STE MORSKI PRAŠIČKI!!!! JAZ KOT ZDRAVNIK VAM TO POVEM, KER SEM VAM PO ZAPRISEGI IN USTAVI DOLŽAN POVEDATI, KER VAM DRUGI NE POVEDO!!!
[/quote]meni tudi prijatelj zdravnik odsvetoval,da naj niti pomislim na kaj takega,zaposlen je v tujini .
[/quote]
Če si pa ti Z od zdravnika, potem sem pa jaz bicikel…:))