Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Cepljenje POGOJ ali ne?

Cepljenje POGOJ ali ne?

Jaz priznam, da sem že popolnoma zmešana od teh spreminjajočih se pogojev, omejitev, pravil itd. glede prestopa meje s Hrvaško.

Na podlagi današnjega članka razberem, da je celpljenje POGOJ za vstop na Hrvaško – se mar motim?

Cepljenje ali pa testiranje

Odgovor na objavo uporabnika
Čisto Zmešana Že, 31.05.2021 ob 15:37

Jaz priznam, da sem že popolnoma zmešana od teh spreminjajočih se pogojev, omejitev, pravil itd. glede prestopa meje s Hrvaško.

Na podlagi današnjega članka razberem, da je celpljenje POGOJ za vstop na Hrvaško – se mar motim?

Ja, motiš se.
Je eden izmed možnih zadostnih pogojev – ni pa nujen pogoj.

Rok-1, 31.05.2021 ob 15:58

Ja, motiš se.
Je eden izmed možnih zadostnih pogojev – ni pa nujen pogoj.

V clanku pise za prebolevnike, /do 189 dni/ potrdilo o prebolelosti IN cepljenje ali test znotraj 180 dni.

Cccccc, 31.05.2021 ob 16:11

V clanku pise za prebolevnike, /do 189 dni/ potrdilo o prebolelosti IN cepljenje ali test znotraj 180 dni.

MIslila sem 180 dni.

Ja, res je – tako piše za prebolevnike. Kaj pa tisti, ki za Covid-19 nismo zboleli oz. ni bil nikdar potrjen s testom? Kakšni ukrepi/pogoji so za nas?

Test znotraj 180   dni?  Za koga?

Kako je s testi na sploh? Pcr velja koliko časa?  Hitri koliko?

Dvakrat ne najdem enake razlage!!

Hrvaška pravila glede prečkanja meje: Brez negativnega PCR- ali hitrega testa boste prebolevniki lahko mejo prečkali le v primeru, da ste bili cepljenji znotraj časovnega okvira 180 dni od potrjene okužbe. Če ste bili cepljeni kasneje, potrebujete test.

test znotraj, 31.05.2021 ob 16:37

Test znotraj 180   dni?  Za koga?

Kako je s testi na sploh? Pcr velja koliko časa?  Hitri koliko?

Dvakrat ne najdem enake razlage!!

Hitri je za 48 ur, oz. sedaj za 3 dni. Oni drugi pa pojma nimam.

Ravno včeraj sem bila na meji s Hrvaško, na MP Štrigova. Lahko grem na Hrvaško BREZ testa, BREZ cepljenja —- moram pa v karanteno.  :))))))   Samo ne zavajajte, da se na Hrvaško NE DA brez testa in cepljenja.

Ja že no, tudi to je opcija – ampak jaz ne grem v karanteno za 10 dni in potem za 14 dni na jahto (ne morem cel mesec dopusta vzeti).

Čisto Zmešana Že, 31.05.2021 ob 18:04

Ja že no, tudi to je opcija – ampak jaz ne grem v karanteno za 10 dni in potem za 14 dni na jahto (ne morem cel mesec dopusta vzeti).

pa sej na jahti praktično si v karanteni. kdo te bo tam kontroliral?

vsi nakladate, 31.05.2021 ob 18:20

pa sej na jahti praktično si v karanteni. kdo te bo tam kontroliral?

Ne govorim o jadrnici, to je jahta, ki sprejme 38 gostov. Težko bom v sobi cele dneve, nimam nič od tega potem.

Glede na tvoje odgovore mislim, da veš sama kakšen bo tvoj naslednji korak.  🙂  Vse za jahto.

Jaz to razumem tako; če si cepljen ne rabiš testa, če nisi rabiš za vstop na hr hitri test za 20€, ko se vračaš iz počitnikovanja na hr rabiš glavni test, ki stane 90€. Je tako ali se motim?

Zmesani, 31.05.2021 ob 19:08

Jaz to razumem tako; če si cepljen ne rabiš testa, če nisi rabiš za vstop na hr hitri test za 20€, ko se vračaš iz počitnikovanja na hr rabiš glavni test, ki stane 90€. Je tako ali se motim?

To bi tudi jaz rada vedela. Nekaj sem gledala na NIJZ stran, a mi še sedaj ni jasno, kako in kaj.

Če naradim PCT, koliko časa sem potem lahko tam? Ali grem nazaj grede v vsakem primeru v karanteno?

Ne grem na Hr dokler ne vem točno, kako in kaj. Cepit se zaradi tega ne mislim. Vedela bi rada, kateri test je potreben in koliko časa velja. Teh odgovorov še nikjer nisem zasledila.

ne grem dokler, 02.06.2021 ob 10:27

Ne grem na Hr dokler ne vem točno, kako in kaj. Cepit se zaradi tega ne mislim. Vedela bi rada, kateri test je potreben in koliko časa velja. Teh odgovorov še nikjer nisem zasledila.

Tega o testih ne boš nikjer našla.  Prioriteta je cepljenje, zato samo o tem govorijo, pisarijo. Če si upaš rizkirat, pojdi z hitrim čez mejo. Spustili te bodo. Za nazaj imaš itak karanteno.

Danes so spremenili pogoje. Spodaj je povzetek pogojev, ki sem ga skopiral s strani 24ur. Več si lahko preberete v članku katerega link sem priložil spodaj.

– Negativen test na okužbo s koronavirusom, pri čemer je PCR-test lahko star največ 72, hitri test pa največ 48 ur.

– Potrdilo o cepljenju z dvema odmerkoma enega od cepiv, ki se uporabljajo v EU, če je od drugega odmerka (oziroma od edinega odmerka v primeru cepiva Janssen/Johnson&Johnson) minilo vsaj 14 dni.

– Potrdilo o cepljenju s prvim odmerkom cepiva Pfizer, Moderna ali Sputnik minilo najmanj 22 in največ 42 dni, v primeru cepiva Astra Zeneca pa najmanj 22 in največ 84 dni.

– Potrdilo o prebolevnosti in enem odmerku cepiva, če ga je oseba prejela znotraj šestih mesecev po okužbi. Od cepljenja ne sme miniti več kot 180 dni.

– Negativen hitri ali PCR-test, s katerim posameznik dokazuje, da je prebolel infekcijo z virusom SARS-CoV-2. Test mora biti star najmanj 11 dni in ne sme biti starejši od 180 dni.

– Kdor potrdila nima, mora takoj po vstopu na Hrvaško opraviti antigenski test ali pa v 10-dnevno samoizolacijo na lastne stroške.

https://www.24ur.com/novice/korona/od-sedaj-na-hrvasko-ze-z-enim-odmerkom-cepiva.html

New Report

Close