Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Cepljenje v nosečnosti

Cepljenje v nosečnosti

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnjo s cepljenjem proti koroni v času nosečnosti. Sama sem iz različnih strani dobila čisto različna mnenja: ginekologinja je kolegici odsvetovala, drugi pa predlagala cepljenje. Prav tako so različne informacije o testiranosti cepiva na nosečnicah; na NIJZ piše, da ni preizkušeno; zdravnica pa mi trdi, da je preizkušeno.
Prosila bi, če je še kdo dobil kakšno mnenje zdravnikov oz. če je kdo imel izkušnjo s tem…

Smiliš se mi že od tega, da ti sploh na misel pride, da bi se cepila.

Za nosečnice ni podatkov. Za ljudi, ki so noseči, pa ameriški vladni CDC pravi takole:

There are limited data about the safety of COVID-19 vaccines for people who are pregnant
Until findings are available from clinical trials and additional studies, only limited data are available on the safety of COVID-19 vaccines, including mRNA vaccines, administered during pregnancy:

Limited data are currently available from animal developmental and reproductive toxicity studies. No safety concerns were demonstrated in rats that received Moderna COVID-19 vaccine before or during pregnancy; studies of the Pfizer-BioNTech vaccine are ongoing.
Researchers have studies planned in people who are pregnant.
Both vaccine manufacturers are monitoring people in the clinical trials who became pregnant.

New Report

Close