Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čerabite urgenco..internistični oddelek

čerabite urgenco..internistični oddelek

vam toplo svetujem, da seboj nesete vas zdravila, ki jih morate dnvno vzeti, malico in vsaj liter vode…kajti čakali boste od 11 ur dalje…dva dni nazaj sva bila 14: 26 na urgenci registirana, domov sem ga pripeljala ob 1:45 zjutraj. :(((

očitno nisi bila nujni primer, zaradi zatrganega nohta se ne hodi na urgenco!

pazi kaj pišeš, da se ne boš kdaj tam znašla/znašel…..bog ne daj, nikomur ne privoščim… če pa se boš kdaj, se pa po enih 7 urah name spomni.

.bila nujni primer, kri iz črevesja, je rabil plenico, star 76, kri so mu ustavili, potem so ga pa pustili čakat nadaljnih 9 ur…..jutri gre v bolnico, ker so prišli vsi izvidi…

pazi kaj pišeš, da se ne boš kdaj tam znašla/znašel…..bog ne daj, nikomur ne privoščim… če pa se boš kdaj, se pa po enih 7 urah name spomni.

.bila nujni primer, kri iz črevesja, je rabil plenico, star 76, kri so mu ustavili, potem so ga pa pustili čakat nadaljnih 9 ur…..jutri gre v bolnico, ker so prišli vsi izvidi…[/quote]

Potem se opravičujem, večkrat sem bila priča na urgenci, da so tam delali gužvo ljudje, ki niti pod razno niso potrebovali hitre pomoči.

Kaj, ko bi povedala še, katera bolnica?

Naše izkušnje so drugačne – urgenca dva meseca nazaj, zaradi že nekajdnevne driske zelo dehidriran človek, ki ima močno srčno popuščanje … manj kot dve uri po prihodu že doma, pa je dobil tam tudi infuzije.

Eni ste res nagravžni.

Aja, še omedlevanje in precejšnja zmedenost 🙁

Mi je bilo sicer zoprno s tem “težit” na urgenci, a so potolažili, da je bilo edino pravilno, da smo ga pripeljali.

smo bili na nevrološki urgentno, 2 pacienta pred nami, vsaj 4 zdravniki tam in kar nekaj po moje študentov ali tistih na praksi?

čakali 4 ure da smo prišli na vrsto, pregled in izvidi je bilo pa hitro. Vse smo uredili v petih urah. Nimam pojma zakaj je tako dolgo trajalo, ni pa bilo fino. Zdravstveno osebje pa sicer zelo prijazno.

Se mi zdi, da je urgenca čista loterija, odvisno kdaj in kam greš. Osebno sem bila na ljubljanski samo enkrat, osebje prijazno in super; obnašali so se kot da mi pol glave manjka, je bila pa samo ureznina za zašit. v dveh urcah sem bila že doma.

Medtem pa sem v manjšem kraju spremljala očeta, vmes je vletela družina z dvemi otroci tam okoli 7 let. vsi štirje so bili bledi in bruhali so, so rekli da so jedli gobe za kosilo, sedaj pa je vsem slabo. Sestra je rekla da naj se vsedejo in so sedeli tam dve uri!!!Kolikor jaz vem je pri zastrupitvi z gobami potrebno takojšnje ukrepanje, njih pa v dveh urah ni noben povohal. Otroci niso zmogli do wc-ja in so pobruhali celo čakalnico. Potem smo vsi čakajoči znoreli in prosili če jih vzamejo naprej, da ne pomrejo kar tam na hodniku.

Hmmm, jaz sem šla tja z izpahnjenim prstom (ki sem si ga sicer že skoraj sama hotela doma naravnati 🙂 in bila v treh urah obravnavana, slikana, poglihana in v mavcu.

zlomi, zvini, udarnine, ureznine se obravnavanjo na travmatološkem oddelku…tam je res hitro, so pripeljali fanta z zlomljeno nogo, je šel domov po 2 urah. midva pa 11 ur 🙁 …v Lj.

.bila nujni primer, kri iz črevesja, je rabil plenico, star 76, kri so mu ustavili, potem so ga pa pustili čakat nadaljnih 9 ur…..jutri gre v bolnico, ker so prišli vsi izvidi…[/quote]

Vgoce ste bili pa se na opazovanju, pa ti tega ne ves. Ne vem, ce te pustijo kar tako cakati.
Sem bila ze velikokrat z razlicnimi tezavami, pa sem res dolgo, vec kot 4 ure cakala, ce so delali kaksne ekstra preiskave ali smo ostali par ur na opazovanju.

V čakalnici gotovo niste bili 11 ur! Verjetno je bilo potrebno opazovanje. Spremljevalci pa jasno čakajo. Lahko pa bi vam povedali, da pridete nazaj čez nekaj ur, ker tam tako ni kaj pomagati in delati gužvo.

New Report

Close