Ceresit (proti vlagi/plesni)
Letos imam grozne težave z vlago/plesnijo v stanovanju. Za konkreten razvlažilec nimam denarja, zato bi nabavila tale Ceresit. Pa sem malo zmedena… Tole, če vzamem, je ok Ceresit Stop vlagi AERO 360° tableta za polnjenje 2 x 450 g | mimovrste=)
ali rabim še konkretno neko “napravo” prej
To Ceresit Stop vlagi AERO 360° 450 g, bel | mimovrste=)
oziroma to Ceresit STOP vlagi Aero 360° naprava s tabletami + 1 dodatna tableta | mimovrste=)
Ne vem, dajte mi prosim svetovati…
Pa če veste za kakšno učinkovito sredstvo za odstraniti zidno plesen in da ne smrdi še dva dni potem, se tudi priporočam za nasvet.
In ja, vem, da je problem v samem stanovanju tudi, bi bilo že zdavnaj potrebno zamenjati streho (sem “pod njo”) in fasado tudi (drugače sem v bloku, najemu in v neke “večje investicije” se ne nameravam spustiti sama, iščem nek “quick fix”, da tole zdaj omilim).
zmm, 20.12.2022 ob 21:31
Zračim že dovolj, zagotovo, ker nonstop rabim svež zrak. Gretje je pa res bolj švoh, ampak tu nimam kaj. Čez dan skoraj nič ne grejejo pa še tisti radiator en večji, kateri je, je bolj tako- tako. Perila ne sušim v stanovanju sploh. Po tuširanju pa zmeraj odpiram okno.
A plesen imaš tudi na zidu? Si kaj pleskala?
Jaz tudi rabim nekaj za fuge v kopalnici.
S to plesnijo se borim že odkar sem v tem stanovanju. In predvsem en kot tam pri garderobni omari v sobi in kopalnici je kritičen. Ma dejansko je tam velik krivec fasada in streha (potrjeno; tudi zamaka).
Samo kako je letos je pa groza. Obupna vlaga, plesen tudi spucam nek, pa izbruhne nazaj oziroma še na mestih, kjer včasih sploh ni bila.
Govorim iz svojih izkušenj. Tisti cerecit je blažev žegen. 25 kv.m je velik prostor za razvlaževanje. Naj ti mogoče lastnik stanovanja nabavi razvlaževalec. Stanejo od 200 eur pa naprej. Včasih ima Hofer ali Lidl za malo čez 100 eur. Jaz sem iz svojega stanovanja odpravila vso vlago, ampak je trajalo nekaj let. Če stalno vzdržuješ stanje z razvlažilcem je kvaliteta bivanja dobra.
zmm, 20.12.2022 ob 22:31
Ehm na lastnika že ne morem računati… Zna samo potem “groziti”, da bo potrebno zvišati najemnino… Zato sem pa tudi raje sedaj sama zamenjala hladilnik, pa pred tem pralni stroj… Moram se sama znajti tudi glede tega.
Toliko o zlatih najemodajalcih, ki se tukaj hvalijo, kako lepo je pobirati visoke najemnine.
Upam, da porihtaš, prosi za pomoč kakšnega prijatelja.
Anonimnež, 20.12.2022 ob 22:35
Toliko o zlatih najemodajalcih, ki se tukaj hvalijo, kako lepo je pobirati visoke najemnine.
Upam, da porihtaš, prosi za pomoč kakšnega prijatelja.
Ja hvala :-).
Mah ja, dejansko sem tole stanovanje že precej porihtala na lastne stroške, moja je bela tehnika in večina pohištva/opreme (razen garderobne omare in dveh regalov).
zmm, 20.12.2022 ob 21:02
Saj imam mali prostor. Garsonjera, 25 m2. Jah, kot sem rekla, najemniško stanovanje pa nimam res namena dajat večje zneske…. niti si ne morem zdaj tega privoščiti
Pošten elektricni razvlažilnik ti bo v teh 25. kvadratih načrpal 8 do 12 litrov vode iz zraka na dan. Ne pozabi, na dan. Potem pa primerjaj koliko lahko popijejo te tablete vlage iz zraka.
Potato101, 21.12.2022 ob 00:11
Jaz sem plesen ocistila s kisom in 96% alkoholom. Zaenkrat se se ni vrnila.
Za čiščenje plesni so edina učinkovita sredstva, ki vsebujejo veliko varekine. Kakšen kis neki. Če ti je kis odstranil plesen potem sploh še plesni videla nisi. Se pa tudi po varikini plesen hitro vrne, če ni ogrevano in zračeno.
Tudi jaz odsvetujem tale ceresit… Če je dosti vlage bo krepko premalo in boš v eno kupovala tablete in še pravega učinka v prostoru ne bo. Saj ne rečem, stvar deluje, ampak je za prostore, kjer ni veliko vlage. Če malo preračunaš, ugotoviš, da se res splača kupit razvlažilnik, magari ga na obroke vzemi in ne rabi bit najdražji. Načrpal ti bo tudi do 12l vode v dnevu. Za spraviti plesen iz stene baje zelo pomaga kis (ampak smrdi) in če je problem v zamakanju se bojim, da se bo plesen itak nazaj naredila. Še najboljša možnost je spraviti iz prostora čim več vlage in mogoče iskati novo stanovanje, glede na to kakšnega najemodajalca imaš.