cerkev in ped……a
boss napisal:
> Če spremljaš črno kroniko lahko vidiš oz. prebereš kar dosti
> ovadb za primer pedofilije , pa tudi dosti sodb je bilo že
> izrečenih. Vendar vsa ta dejanja niso bila odmevna , ker se
> dogajajo za domačimi vrati , za časopise več odtehta en primer
> v šoli ,cerkvi. Na takšnih primerih , ki so “bolj odmevni”
> gradijo svojo uredniško politiko, naklade. Roko na srce , če
> takih primerov ne bi bilo se o pedofiliji ne bi kaj dosti
> govorilo še manj ukrepalo.
Absolutno imaš prav. Kaj je lepšega kot “meterski” naslov na prvi strani Novic v stilu “Znani župnik se rad druži z otroki” ali pa “Priljubljeni župnik med mašo javno pobožal dečka po glavi”
Mina*ne,ne o cerkvi in o takih duhovnikih govorimo ne obračaj zopet vprašanja oz. ne posplošuj z ostalimi.
Cerkveni mož mora biti steber pravičnosti in neomadeževanosti in ga ne postavljaj ob bok navadnemu smrtniku,saj je tudi po tvoji logiki vreden veliko več kot mi navadni ljudje.
Se mi je kar zdelo,da boš krčevito branila to njihovo izpirjenost in sem že pri odpiranju teme napovedal,da bosta dva sigurno branila duhovščino eden se je javil kje je drugi.
jon napisal
> Cerkveni mož mora biti steber pravičnosti in neomadeževanosti
> in ga ne postavljaj ob bok navadnemu smrtniku,saj je tudi po
> tvoji logiki vreden veliko več kot mi navadni ljudje.
Lahko bi napisal tudi takole:
“UČITELJ je mož, ki mora biti steber pravičnosti in neomadeževanosti in ga ne postavljaj ob bok navadnemu smrtniku ..”itd.
Na naši osnovni šoli so bili vsem poznani trije učitelji, naravnani pedofilsko.: eden je bil učitelj slovenščine in celo pisatelj, drugi učitelj matematike in tretji učitelj tehničnega pouka. Za te smo trdno vedeli, da so homoseksualci in pedofili. Kako? Naši sošolci so morali prenašati njihova “ljubkovanja”, in to zmeraj tisti najbolj luštni in so se s tem še “hvalili”. Pri učitelju tehničnega pouka so bile žrtve tudi učenke in kot se je zvedelo tudi njegova vnučka. To je bilo vse splošno znano ampak nikomu ništa! Nihče tega ni spravil na svetlo.
Seveda so bili zato ti učenci privilegirani, nikol nobenga cveka, kljub neznanju, dobili so tudi “žepnino” od teh treh učiteljev, da so molčali. Med sošolci so veljali za junake!!. Starši – kot da je to normalno!!
Razmišljam, ZAKAJ so (bili) UČITELJI tako privilegirani? Mogoče zato starši niso nič ukrepali,ker se bojijo da bodo njihovi otroci nastradali pri pouku, pri ocenah in so raje tiho.
Tako so učitelji zaščiteni in to oni vedo.
Zato ne mi o duhovnikih. Tista dva ki jih vlačijo po medijih že tolko časa oz. vsake toliko časa morda trpita hudo krivico. Saj sodba še ni bila izrečena. Počakajmo. – Mislim, da je taka tema tu gor vsake toliko časa zastavljena iz sovraštva do Cerkve.
.. je napisal:Razmišljam, ZAKAJ so (bili) UČITELJI tako privilegirani? (vzeto iz konteksta)
Predvidevam da je bili v oklepaju preteklik zopet eden,ki za vse kritizira komunizem.
Da se takoj razumemo tudi sam obsojam komunizem in se z njegovo dogmo ne strinjam,ampak ravno vse pa ni bilo zanič.
In čeprav sem veren (kristjan,z vsemi zakramenti) se ne strinjam z postopki cerkve in ne gojim nobenega sovraštva do nje.
Drugače pa v današnjem času se učitelj tudi slučajno ne more primerjati z župnikom (učitelja lahko odstavi že svet staršev,duhovnika pa ?????? se ne spomnim,da bi koga vrgli iz cerkve oz.ustanove kateri služi)
In mislim,da poizkušaš temo speljati v drugo smer.
Jaz pa mislim, da je paralela med učitelji in duhovniki povsem ustrezna, saj naj bi bili oboji tisti, ki jim zaupamo naše otroke.
In še nekaj bi dodal, nekatere šole so že ukrepale v primerih v zvezi s pedofilijo.
Medtem, ko je vodstvo RKC še nedolgo nazaj to kategorično zanikalo. Niso pa zaradi pedofilije izključili še nobenega duhovnika v Sloveniji.
jon napisal:
> .. je napisal:Razmišljam, ZAKAJ so (bili) UČITELJI tako
> privilegirani? (vzeto iz konteksta)
> Predvidevam da je bili v oklepaju preteklik zopet eden,ki za
> vse kritizira komunizem.
> Da se takoj razumemo tudi sam obsojam komunizem in se z njegovo
> dogmo ne strinjam,ampak ravno vse pa ni bilo zanič.
> In čeprav sem veren (kristjan,z vsemi zakramenti) se ne
> strinjam z postopki cerkve in ne gojim nobenega sovraštva do
> nje.
> Drugače pa v današnjem času se učitelj tudi slučajno ne more
> primerjati z župnikom (učitelja lahko odstavi že svet
> staršev,duhovnika pa ?????? se ne spomnim,da bi koga vrgli iz
> cerkve oz.ustanove kateri služi)
> In mislim,da poizkušaš temo speljati v drugo smer.
>
Ker sem že v primernih letih večinoma pišem v pretekliku, takratnega režima ne vmešavam. Da boš zadovoljne ti povem, da je tretji učitelj šel v pokoj nekaj let nazaj. Svet staršev naj bi ga odstavil?? Si pa naiven – za starše velja tisti o treh opicah “ne vidim, ne slišim, ne govorim”, če so v špilu učitelji. Bi se jim hudirjevo maščevalo pri njihovih zlatih otrocih, če bi kaj namignili. Seveda, duhovnika lahko blatiš na vse načine pa ti ne bo noben lasu skrivil in otroku se ne bo (zaenkrat) na duši nič poznalo.
Nič ne mislim temo peljati v drugo smer, lahko pa odpremo novo temo z naslovom “Šola in ped….a”.
Mina, spreminjaš temo. Zgoraj nisi odgovorila na moje vprašanje. Se mi je kar dozdevalo, da bo tako. Zaslepljeni zagovorniki Cerkve nočete/ne morete priznati, da je pedofilija prisotna tudi med duhovniki in da Cerkev ne ukrepa. Pa to ni problem le v Sloveniji, pač pa tudi drugod po svetu. Ameriška RKC je že izplačala milijonske dolarske odškodnine žrtvam pedofilskih duhovnikov. Za njihovo početje je vedela, a jih je le prestavljala iz kraja v kraj, tako da so nekateri še leta in celo desetletja nadaljevali z zlorabami otrok.
Lahko si še tako zatiskate oči in tiste, ki na problem opozarjajo, označujete za sovražnike Cerkve, dejstvo ostaja neovrgljivo.
To, da so otroci dnevno izpostavljeni pedofilskim učiteljem, pa je ravno takšna izmišljotina, kot če bi jaz napisala, da so dnevno izpostavljeni pedofilskim duhovnikom. V resnici so spolne zlorabe otrok najpogostejše znotraj družine.
Se opravičujem že v naprej, ampak ne vem ali ste tako butasti al se delate butaste, mislim, da je to slednje, kar je pa še slabše. Bi rekla prababi BERITE, BERITE, BERITE…Če bi pa štela na koliko mojih vprašanj niste odgovorili vi bi se pa nabralo kar lepo število, ko niste več vedeli kaj odgovoriti ste začeli pa pljuvati…zato se umirite že enkarat…in pridružujem se benafleku, mml, en mal mem…v drugi temi, ki jo je odprl benaflek….
V stari zavezi, to je v času pred Jezusovim rojstvom, je Bog dal svojemu ljudstvu deset zapovedi. To so pravila za življenje. Če jih spolnjujemo, živimo v miru in ljubezni z Bogom in bljižnimi.
1. Veruj v enega Boga
2. Ne skruni božjega imena
3. Posvečuj Gospodov dan
4. Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji
5. Ne ubijaj
6. Ne nečistuj
7. Ne kradi
8. Ne pričaj po krivem
9. Ne želi svojega bližnjega žene
10. Ne želi svojega bližnjega blaga
( Vrata k Bogu, Mohorjeva družba 1997)
Torej sklepala bi, da bi se pri pedofiliji župnikov lahko Cerkev osredotočila vsaj na 6. božjo zapoved, ki jasno definira pričakovan odnos verujočega. Zame bi bilo torej normalno, da duhovnik pedofil sam izstopi iz Cerkvenega reda. Pri nas pa ostajajo na položajih, Cerkev kot inštitucija jih ščiti, grozljivo je, da jih ščitijo tudi verne matere.
Ker se pogovarjamo o pedofiliji nasploh, bom dodala še nekaj misli o pedofiliji v krogu družine. Dejansko jo je veliko več kot si upamo priznati. Odkriti pedofili so po večini moški, vendar obstoja tudi med ženskami (veliko bolj zakrita in intimna). Zakaj jo je največ za domačimi vrati ? Predvsem zato, ker le izjemoma pride na dan. Ženske jo pometamo pod preprogo. Naši moški pa ja niso taki, saj smo jih same izbrale, kaj bodo rekli sosedi, res ne bom izpostavila otroka – dovolj je pretrpel. Običajno pedofilijo prijavijo že odrasli otroci. Takrat, ko jim svetovalne službe povedo, da je to edini način njihovega preživetja. In takrat mogoče obsodimo pedofila, samo njega. Tistih, ki so slutili ali vedeli – tistih nikoli.
Na drugi strani je trenutno velika količina ljudi obdolženih pedofilije ob burnih ločitvenih razpravah. Otroci so predmet manipulacij, ki presegajo grozljivke najhujših oblik. Zopet se zgodbe odvijajo za zaprtimi vrati – predvsem v škodo otrok.
Nisem pisala praznih besed. Po službeni dolžnosti se ukvarjam z otroci, ki doživljajo nasilje.
Artiški župnik Jošt je umrl. Ta primer bolj poznam in se mi zdi precej iz trte izvit, ker so tožniki čakali celih 15 let(!!), da ga obtožijo. Zelo lahko je nekomu obesiti krivdo. Dovolj je, da se jih ene par zmeni in tožbo vloži. Isto usodo je delili tudi Jezus Kristus. Naša sodišča so še stara komunistična in jim tega ni težko to zgrabiti. Tožnikom ni bilo težko prit skozi ker so ateistična sodišča dovzetna takim aferam.
Sam v našo sodstvo (zelo gnila veja oblasti) ne verjamem, ker zločinov ateistov ne preiskujejo. Nobene obtožnice ni bilo vložene v primeru SIB banke, TAM-a, Orion-a, posilstva in zločinov Strojanovih in ogromno drugih oškodovanj, kaj šele obtožbe. Ko je vinjeni g. bivši poslanec Maks Lavrinc (LDS) povozil osebo na prehodu za pešce, policija ni opravila niti krvne preiskave, kaj šele, da bi bil kaj obtožen.
V teh duhu presojam edino pravnomočno sodbo duhovniške pedofilije pri nas. Po krivem obtoženi.
To s pedofilijo pride ateistični državi prav, ker s tem hočejo onemogočiti verouk, ki otrokom še edini da pravo vzgojo.
To je razlog več, da začnemo zahtevati, da se ateistična religija končno odstrani iz slovenske države. Dolgo nas že jahajo. Naj se ateizem že enkrat loči od države, kot je Cerkev ločena od države.
Naj od ateistične religije osvobojene institucije slovenske države končno začnejo delati svoje delo kot je treba.
Ko berem te izjave , ki ste jih napisali bode v oči zelo boleče spoznanje . Nobeden ampak res nobeden se ni vprašal kaj pa otroci ki so to doživeli. Nobeden ne verjame otroku. Po vaše otroci vedno lažejo, sram naj vas bo. Sploh ni važno dejanje samo , vedno se stvar zreducira na napad na cerkev , institucijo ali osebo ki je sploh in ah vse naj. Kje so tu otroci in njihova varnost????