Cerkev LJ-MB
Spoštovani!
Po dolgem času sem na forumu. Med Ljubljano in Mariborom je kar nekaj župnij in lepih cerkva, nekaj tudi božjepotnih – romarskih cerkva, sedaj pa je odvisno, kaj in kako želita Vidva. Priporočam Vama knjigo Slovenske Božje poti g. Francija Petriča, ki je izšla pri Družini, ali pa Duša, le pojdi z mano istega avtorja (5 knjig), pa si kaj pogledata, ali se še zapeljeta osebno kaj pogledat okrog.
V Mariboru lahko vprašata v stolni župniji, ali pri frančiškanih – bazilika Matere usmiljenja, ali v drugih župnijah, gresta kam v okolico, k Sveti Trojici v Slovenske Gorice ali na Ptujsko Goro, tudi za druge cerkve – slovenske razglednike tod okoli gresta pogledat, kje in kaj Vama bo všeč, kaj Vaju zanima.
V vsakem primeru pa morata najprej, ko se bosta odločila, kje se bosta poročila, obiskati domačega župnika (Vašega ali njegovega, to se odločita Vidva), da naredi zapisnik in izda odpustnico za poroko v tisti župniji (odpustnico izda za župnijo, Vidva pa kontaktirata potem tamkajšnjega župnika in se dogovorite naprej). S seboj morata imeti krstni list z vpisom birme in samskega stanu ter potrdilo o udeležbi na tečaju za zaročence, ki se ga lahko udeležita že sedaj, kjer Vama je mogoče, lahko pa potem, ko že naredita zapisnik. Za zapisnik se oglasita dovolj zgodaj, vsaj mesec dni pred poroko, najbolje kaj več.
Upam, da sem Vama vsaj kaj pomagal. Če imate kake posebne želje ali bi želeli napisati bolj osebno, pa mi lahko pišete na e-mail.
Darko Ž.