Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Cerkev zahteva

Cerkev zahteva

Mene pa zanima a to velja za vse veroizpovedi ali le za RKC?

Ni mi jasno na kakšni podlagi RKC (glede na to za kakšno organizacijo se ima) sploh lahko zahteva odškodnine za neuporabo objektov. Razen, če gre za za duševne bolečine.

Ja, ti imaš očitno napačno mnenje o njej. To je čist taka organizacija kot je. Samo ti si ne upaš glavo ven iz krožnika potegnit da bi kaj videl.

Se pravi, da tudi RK ali UNICEF ne bi smel zahtevati kar mu po zakonu pripada? Kdo po tvojem lahko sploh potem zahteva kar mu zakon dovoljuje?

Če to leti name, se po mojem motiš. Mi je čisto jasno za kakšno organizacijo gre. Napačno mnenje ima kvečjemu sama o sebi.

Nisem vedel, da je bilo tudi RK in UNICEF-u kaj nacionaliziranega. In, če že primerjaš ti dve organizaciji z RKC, nisem še slišal, da bi ena ali druga zbrana sredstva namenjale za gradnjo cerkva v tretjem svetu. Niti še nisem slišal, da bi pod krnko dobrodelnosti širili kakšno ideologijo, še manj, da bi med WWII bolj ali manj aktivno paktirali z nacizmom in fašizmom in bi morebitna nacionalizacija bila posledica tega.

Potem bi vedel kakšno neumnost si napisal o duševnih bolečinah.

Če je nekdo stoletja grabil ter prisvajal tuje premoženje in se mu ga na enkrat odvzame predpostavljam, da doživlja čustvene bolečine.

Kako grabil in prisvajal? Vse je bilo treba registrirati na sodišču, vse je bilo treba podpisati… Za vse to so od nekdaj bile potrebne tudi priče.

Kaj tule prodajaš drek za biftek, kot kak Sveti komunist.

Bodimo realni: večina premoženja pri nas je fevdalnega izvora (da ne omenjamo tega, da je RKC edina, ki se ji takšno premoženje vrača), ki so ga ji poklonili neki tuji vladarji (gledano realno si ga je Cerkev poklanjala kar sama, saj meje med posvetno in cerkveno oblastjo takrat skorajda ni bilo). Večino ostalega pa je pridobljeno podobno kot pridobivajo danes kakšni novokomponovani kapitalisti (s prodajanjem megle za “velike pare”) bodisi v naravi, bodisi kupljeno z na isti način pridobljenim denarjem.

Ti tudi s fevdalnim izvorom? Pa dajte že nehat se pogovarjat v parolah. In to v kardeljevih.

Kolikor pa namuguješ na tajkune, povej ali Šrot ne bi bil upravičen do neke odškodnine zato ker je tajkun?
In če bi Šrotu povrnil škodo…

Mar ni jasno, da med tajkuni ne delam razlik? zato tudi odrekam RKC pravico do odškodnin (in tudi na podoben način pridobljenega premoženja).

Aha, potem razumem.

Moj namen primerjave je v njihovi humanitarni vlogi. Ker edini ki trenutno gradi domove za ostarele in varovana stanovanje je RKC, V ostalih vlogah pa sta z RK enaki. Moj namen tudi ni bil ta , da bi ti skrenil s teme ampak da bi se je držal. Dal sem ti v primer dve instituciji ter vprašanje na katerega sem pač naivno pričakoval odgovor od tebe. Vendar si , po stari navadi , sposoben odgovarjati z delom cerkve v vojni. Vendar to ni odgovor.

Moj namen primerjave je v njihovi humanitarni vlogi. Ker edini ki trenutno gradi domove za ostarele in varovana stanovanje je RKC, V ostalih vlogah pa sta z RK enaki. Moj namen tudi ni bil ta , da bi ti skrenil s teme ampak da bi se je držal. Dal sem ti v primer dve instituciji ter vprašanje na katerega sem pač naivno pričakoval odgovor od tebe. Vendar si , po stari navadi , sposoben odgovarjati z delom cerkve v vojni. Vendar to ni odgovor.[/quote]

aha, humanitarni vlogi, ja oskrbovanci imajo verjetno bivanje in nego zastonj, glede na to da so celo življenje poklanjali cerkvi!:)

če so edini, to pomeni da imajo edini denar! Hmmm le kje so ga dobili?:)

Moj namen primerjave je v njihovi humanitarni vlogi. Ker edini ki trenutno gradi domove za ostarele in varovana stanovanje je RKC, V ostalih vlogah pa sta z RK enaki. Moj namen tudi ni bil ta , da bi ti skrenil s teme ampak da bi se je držal. Dal sem ti v primer dve instituciji ter vprašanje na katerega sem pač naivno pričakoval odgovor od tebe. Vendar si , po stari navadi , sposoben odgovarjati z delom cerkve v vojni. Vendar to ni odgovor.[/quote]

aha, humanitarni vlogi, ja oskrbovanci imajo verjetno bivanje in nego zastonj, glede na to da so celo življenje poklanjali cerkvi!:)

če so edini, to pomeni da imajo edini denar! Hmmm le kje so ga dobili?:)[/quote]

Ninej, lepo prosim če ne delaš več idiota iz sebe. Preberi vso korespodenco z boom-om mogoče boš pa razumela kaj sem vprašal njega.

če so edini, to pomeni da imajo edini denar! Hmmm le kje so ga dobili?:)[/quote]

Ninej, lepo prosim če ne delaš več idiota iz sebe. Preberi vso korespodenco z boom-om mogoče boš pa razumela kaj sem vprašal njega.

Vse življenje plačuješ socialne in podobne prispevke. Pa imaš zato zastonj bivanje v državnih domovih za ostarele???????

Vse življenje plačuješ socialne in podobne prispevke. Pa imaš zato zastonj bivanje v državnih domovih za ostarele???????[/quote]

ja ampak država ni dobrodelna ustanova, za kar se Cerkev ima, a ni tako???

no kje so dobili denar?:)))

Vse življenje plačuješ socialne in podobne prispevke. Pa imaš zato zastonj bivanje v državnih domovih za ostarele???????[/quote]

ja ampak država ni dobrodelna ustanova, za kar se Cerkev ima, a ni tako???

no kje so dobili denar?:)))[/quote]

Nikjer nisem zasledil da bi bili ti domovi, ki jih upravlja RKC zastonj, zato je plačilo eden izmed virov. Tudi gospodarska dejavnost cerkve je zadnji čas močna tako da prihaja denar tudi od tam. Tako da je verjetno virov več da lahko dajo toliko denarja ob naravnih nesrečah kot ga dajo. Priznam pa da nimam vpogleda v vire, ker pa je bilo tvoje vprašanje tako provokativno zastavljeno pa pričakujem od tepe razsvetlitev.

Žalostno dejstvo je, da ga nima nihče. Tudi država ne, kot ga ima pri vseh podobnih (recimo neprofitnih) ustanovah in porabnicah proračuna.

Čudna je humanitarnost, ki se jo plačuje ali izrablja za širjenje ideologije.

Kolikor vem je govora o nečem, kar je povezano z nacionalizacijo, ta je pa povezana … s čim že?

Ja, le povej. Menda ne da je z nacionalizacijo narod prišel do lastnine…
;)))

Boom, menda si ženska, pa ti je odpuščeno. :0

Žalostno dejstvo je, da ga nima nihče. Tudi država ne, kot ga ima pri vseh podobnih (recimo neprofitnih) ustanovah in porabnicah proračuna.[/quote]

Ima vpogled a se kljub temu dogajajo svinjarije. Dokazane nedokazane… vendar moraš razumeti, da ta institucija ni državna ustanova in da edino davčna služba lahko vpogleda v poslovanje firme. tudi pri vseh ostalih neprofitnih družbah je enako, seveda ob pogoju da niso na državnih jaslih. Lahko pa RKC kandidira na javnih razpisih tam pa mora oddati na koncu poročila.

Čudna je humanitarnost, ki se jo plačuje ali izrablja za širjenje ideologije.[/quote]

Kje pa imaš dokaz za to? Ali mi lahko poveš kje v Sloveniji lahko bivaš zastonj v domu za ostarele?

New Report

Close