Cerkev zahteva
Kolikor vem je govora o nečem, kar je povezano z nacionalizacijo, ta je pa povezana … s čim že?[/quote]
BOOM, govora je bil o zahtevi cerkve po povračilu stroškov zaradi nezmožnosti uporabe nepremičnine zaradi nenormalno dolgega postopka. Ker si se vpičil v cerkev češ da tega ne sme storiti sem ti dal za primer dve humanitarni instituciji ter vprašanje ; ali bi za te dve instituciji veljalo enako merilo s tvoje strani? Ti mi na to pač nisi odgovoril ampak si se skril za obrabljenimi frazami ki pa nimajo nič skupnega. Pa mi sedaj odgovori če imaš kaj jajc.
ja ampak država ni dobrodelna ustanova, za kar se Cerkev ima, a ni tako???
no kje so dobili denar?:)))[/quote]
Nikjer nisem zasledil da bi bili ti domovi, ki jih upravlja RKC zastonj, zato je plačilo eden izmed virov. Tudi gospodarska dejavnost cerkve je zadnji čas močna tako da prihaja denar tudi od tam. Tako da je verjetno virov več da lahko dajo toliko denarja ob naravnih nesrečah kot ga dajo. Priznam pa da nimam vpogleda v vire, ker pa je bilo tvoje vprašanje tako provokativno zastavljeno pa pričakujem od tepe razsvetlitev.[/quote]
kolk denarja pa dajo, daj prosim povej mi, pa ne mešaj Karitas in nabirek ob maši za take namene?:)
dej pejt do taprvega Župnika, pa ga vprašaj kolk od nabirka in kolk od zvonenja, porok, plačanih maš, krstov, obiska na domu itd. ostane župniji?
upam, da ti bo smel povedat!:)))
cerkev, je že dolgo dolgo časa močna (ne glej samo Slovenije), zadnje čase pa na svoji moči precej izgublja!
Kolikor vem je govora o nečem, kar je povezano z nacionalizacijo, ta je pa povezana … s čim že?[/quote]
BOOM, govora je bil o zahtevi cerkve po povračilu stroškov zaradi nezmožnosti uporabe nepremičnine zaradi nenormalno dolgega postopka. Ker si se vpičil v cerkev češ da tega ne sme storiti sem ti dal za primer dve humanitarni instituciji ter vprašanje ; ali bi za te dve instituciji veljalo enako merilo s tvoje strani? Ti mi na to pač nisi odgovoril ampak si se skril za obrabljenimi frazami ki pa nimajo nič skupnega. Pa mi sedaj odgovori če imaš kaj jajc.[/quote]
veš kaj ti bom jaz, ta denar niokoli ne bo šel v humanitearne namene, ampak v Rim, no morda bo malenkost ostala v Sloveniji!!!
ne razumeš, to je najbogatejša inštitucija na svetu, ki se skriva za vero in humanitarnostjo!!!važen da je njen kapital povsod neobdavčen! ni lepšga,kaj praviš?:)
Nikjer nisem zasledil da bi bili ti domovi, ki jih upravlja RKC zastonj, zato je plačilo eden izmed virov. Tudi gospodarska dejavnost cerkve je zadnji čas močna tako da prihaja denar tudi od tam. Tako da je verjetno virov več da lahko dajo toliko denarja ob naravnih nesrečah kot ga dajo. Priznam pa da nimam vpogleda v vire, ker pa je bilo tvoje vprašanje tako provokativno zastavljeno pa pričakujem od tepe razsvetlitev.[/quote]
kolk denarja pa dajo, daj prosim povej mi, pa ne mešaj Karitas in nabirek ob maši za take namene?:)
dej pejt do taprvega Župnika, pa ga vprašaj kolk od nabirka in kolk od zvonenja, porok, plačanih maš, krstov, obiska na domu itd. ostane župniji?
cerkev, je že dolgo dolgo časa močna (ne glej samo Slovenije), zadnje čase pa na svoji moči precej izgublja![/quote]
V okviru RKC dela karitas. Cerkev je njena ustanoviteljica, upam da ti je to jasno. Kaj se plača z cerkvenimi storitvami so že dostikrat razlagali tako da se nimam namena ponavljati. Če pa je slovenska cerkev dobila kaj denarja za svojo karikativno dejavnost tudi iz Vatikana pa bom zelo vesel da je nekaj denarja prišlo tudi nazaj.
Napadaš me kot mačka psa pa te prosim če mi na tvoja vprašanja zastavljena meni ti odgovoriš. Očitno si zelo seznanjena z vsemi denarnimi tokovi v RKC ter lastništvom domov ipd.
BOOM, govora je bil o zahtevi cerkve po povračilu stroškov zaradi nezmožnosti uporabe nepremičnine zaradi nenormalno dolgega postopka. Ker si se vpičil v cerkev češ da tega ne sme storiti sem ti dal za primer dve humanitarni instituciji ter vprašanje ; ali bi za te dve instituciji veljalo enako merilo s tvoje strani? Ti mi na to pač nisi odgovoril ampak si se skril za obrabljenimi frazami ki pa nimajo nič skupnega. Pa mi sedaj odgovori če imaš kaj jajc.[/quote]
veš kaj ti bom jaz, ta denar niokoli ne bo šel v humanitearne namene, ampak v Rim, no morda bo malenkost ostala v Sloveniji!!!
ne razumeš, to je najbogatejša inštitucija na svetu, ki se skriva za vero in humanitarnostjo!!!važen da je njen kapital povsod neobdavčen! ni lepšga,kaj praviš?:)[/quote]
TO NI ODGOVOR. A SI RES BLENTAVA DO KONCA? PREBERI MOJE VPRAŠANJE IN NA NJEGA ODGOVORI ČE SE ŽE VMEŠAVAŠ V VSE. VELIKE ČRKE NISO ZNAK VPITJA AMPAK OČITNO ZARADI IZGLEDA NOČEŠ NOSITI OČALA DA BI KAJ BOLJE VIDELA BRATI.
No, ti bom pa še malo naslikal in mi odgovori na tole: so nekatera naša podjetja tudi dobrodelne organizacije, glede na to, da so vodstva skorajda kolektivno člani ali celo ustanovni člani nekaterih organizacij, ki se jih smatra kot dobrodelne. Bi bilo ta podjetja zato potrebno oprostiti plačevanja davkov, jih odvezati oddaje bilanc itd.?
cerkev, je že dolgo dolgo časa močna (ne glej samo Slovenije), zadnje čase pa na svoji moči precej izgublja![/quote]
V okviru RKC dela karitas. Cerkev je njena ustanoviteljica, upam da ti je to jasno. Kaj se plača z cerkvenimi storitvami so že dostikrat razlagali tako da se nimam namena ponavljati. Če pa je slovenska cerkev dobila kaj denarja za svojo karikativno dejavnost tudi iz Vatikana pa bom zelo vesel da je nekaj denarja prišlo tudi nazaj.
Napadaš me kot mačka psa pa te prosim če mi na tvoja vprašanja zastavljena meni ti odgovoriš. Očitno si zelo seznanjena z vsemi denarnimi tokovi v RKC ter lastništvom domov ipd.[/quote]
eh itak mi ne bi verjel, vprašaj raje svojega župnika, morda ti razloži!!!
hahaha sem mislila da mačka beži pred psom, a ti me prepričuješ drugače.
nič bat boss, vsak trenutek lahko odnehaš bežati pred mačko!:)))
pa kaj ti je, dobrodelno organizacijo lahko ustanovim tudi jaz al pa ti, sam da bodo drugi nosili vanjo!:)))ostalo ti je pa itak že Boom napisal!
Napadaš me kot mačka psa pa te prosim če mi na tvoja vprašanja zastavljena meni ti odgovoriš. Očitno si zelo seznanjena z vsemi denarnimi tokovi v RKC ter lastništvom domov ipd.[/quote]
pa kaj ti je, dobrodelno organizacijo lahko ustanovim tudi jaz al pa ti, sam da bodo drugi nosili vanjo!:)))ostalo ti je pa itak že Boom napisal![/quote]
Glede na to da z župnikom nisem na ti ga ne grem spraševati. Še posebaj ker mi ti nočeš povedati oz. mi odgoviriš v maniri saj mi ne bi verjel. Za tem odgovorom se skrivaš ker ne veš odgovora. Se mogoče motim?
pa kaj ti je, dobrodelno organizacijo lahko ustanovim tudi jaz al pa ti, sam da bodo drugi nosili vanjo!:)))ostalo ti je pa itak že Boom napisal![/quote]
Glede na to da z župnikom nisem na ti ga ne grem spraševati. Še posebaj ker mi ti nočeš povedati oz. mi odgoviriš v maniri saj mi ne bi verjel. Za tem odgovorom se skrivaš ker ne veš odgovora. Se mogoče motim?[/quote]
ma saj sem ti ga že povedala, pa mi nečeš verjet, zato pa pejt tja kjer boš verjel, oni itak ne smejo lagat!!!:)))
na ti kopiram!ker očitno ne znaš sam najti niti brati! Povem pa ti da malo ostane Župniji, koliko pa ti bo povedal tvoj Župnik!
…………………………………
ne razumeš, to je najbogatejša inštitucija na svetu, ki se skriva za vero in humanitarnostjo!!!važen da je njen kapital povsod neobdavčen! ni lepšga,kaj praviš?:)