Cerkvena nenasitnost…?
Ne poznaš dejstev pa kljub vsemu sodiš. Zanimivo, da si s pomočjo satira ustvariš mnenje o nekom. Zelo površno. Frančišek ima prav, ko je v temi rekel, da večina ne ve kaj govori.
Po tvoje bi morali izstopiti iz RKC vsi razen Bruna. Zanimivo. Mislim težko je da se vključiš v neko skupino ljudi in potem miniraš temelje zaradi katere je ta skupina nastala. Po moje je bolje, da izstopiš in se priključiš skupini, ki ti je sorodna.
Razlogi za grmado iz wikipedije:
Holding opinions contrary to the Catholic Faith and speaking against it and its ministers.
Holding erroneous opinions about the Trinity, about Christ’s divinity and Incarnation.
Holding erroneous opinions about Christ.
Holding erroneous opinions about Transubstantiation and Mass.
Claiming the existence of a plurality of worlds and their eternity.
Believing in metempsychosis and in the transmigration of the human soul into brutes.
Dealing in magics and divination.
Denying the Virginity of Mary.
Nič ni tu notri o njegovem delu, le temelji katoliške vere. Michelangelo je pa poglavje zase. Sam ga imam za največjega luzerja, ker je svoje talente izkoriščal za boj proti Cerkvi, morda bi danes bilo letenje bolj napredno. Njegova dela so zgolj teoretična, nikdar preizkušana praksi oz. lahko zanje rečemo, da niso uporabna.
Če naj bi Jezus enemu izmed svojih ugrabiteljev pritaknil nazaj odsekano uho, ne vem na kakšni podlagi si nekdo v njegovem imenu lasti pravico nekoga na podlagi misli o neskončnosti univerzuma, obstoju mnoštva osončij, podobnih našemu in obstoju izvenzemeljskega življenja, odvzema Zemlji statusa absolutnega središča vesolja, … obsoditi na smrt … ?!? Morda je tu ena izmed razlik, ki jih je zgoraj nekje omenjala ninej med Jezusovim evangelijem in RKC …
Satira, ki je delo, ki na oster in zbadljiv način prikazuje resničnost, življenje pa ne vem zakaj nebi bilo verodostojen oris, še zlasti, ker vemo, da ni edino tako delo oz. ni edini spis, ki bi obravnaval spačenost in pohujšljivost cerkvenih predstojnikov … Nenazadnje se v Dantejevi Božanski komediji znajde v peklu tudi kak papež, v Sikstinski kapeli je v peklu moč prepoznati papeževega odposlanca …
Mislim pa, da si Michelangela (ukvarjal se je predvsem s slikarstvom, arhitekturo, pesnenjem, …) zamenjal zgoraj z da Vinci-jem … A kakorkoli, ne moreš trditi da je kdorkoli od njih luzer … Nenazadnje dela obeh občuduje cel svet, prisotna so nenazadnje tudi v Rimu (Sv. Peter) … S tako trditvijo si me rahlo razočaral, da čisto milo sklenem …
Ja res je mislil sem na Davincija, se je pa tudi DaVinci ukvarjal s slikarstvom zato sem malo zamešal. Se opravičujem. Kakor ugotavljaš, cel svet občuduje dela Michelangela, če ne bi slikal za papeža, ne vem koliko ljudi bi ga poznalo oz. bi imel takšno mesto med umetniki. To z michelangelom mi je novo, kako ga je pa papež izsiljeval?
Glede razlike med Jezusovim evangelijem, RKC in grmadami. Veš o kaznovanju okultizma kot najhujšem uporu proti Bogu govori Sveto Pismo stare zaveze in Jezus ni prišel zanikati Stare zaveze pač pa dopolniti. Morda imaš prav,bom še razmislil. Kot dobrega poznavalca Svetega Pisma te še spomnim, da Jezus ni samo odpuščanje, ampak tudi kazen.Jezus da odpuščanje samo tistemu, ki se grehov pokesa.Verjetno so Brunu dali možnost, da se pokesa.
Ampak ninej sem dal tisto vprašanje za današnji čas za slovensko RKC, ker druge ne poznam. Škoda, da nimaš ti niti ninej istega kriterija za povojne poboje ali tisoče zaprtih zaradi prepričanja, ki so se pa zgodila na naših tleh. To je bila ateistična inkvizicija, dosti bolj množična kot cerkvena v setovnem merilu. Nadškofa Vovka so na železniški postaji v NM zažgali.
prečrtaj staro zavezo, ker je Jezus prišel na zemljo prav zaradi nje, Bog ni gorje, kazen in ne seje strahu, kot to govori stara zaveza (bolj krvave zadeve težko najdeš), on je ljubezen, mir in vera v možnost spreobrnjenja vsakega človeka, ne želi da se ga bojimo, želi sobivanje z nami in v nas.
RKC pa še vedno straši z peklom in nebesi, in z pretvezo spovedi, kar pomeni kesanje za naše grehe in odpustke teh grehov, drži vernike v šahu, o pajade, kdor v te pravljice še verjame, pa naj, RKC je itak važno njeno lastno preživetje kot inštitucije, briga jo za vero in vernike, Boga pa itak že dolgo ne pozna več. Bog na zemlji( Papež) o pajade, imamo ga v sebi in je vse okoli nas in ne potrebuje materijalnih dobrin ampak nas in našo ljubezen do sebe, njega in vseh živih biti, zato ne potrebujemo umetnega boga in prepotentnih cerkvenih dostojanstvenikov v dragih oblačilih in okitenih z dragulji ter bogate Cerkve, ki sama ne ve kaj bi z bogastvom. Potrebujemo le željo najti tisti del Boga v sebi, ki nas bo vodil skozi življenje ,do naše zadnje podarjene ure na tem planetu.