Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Cerkvena poroka na prostem????

Cerkvena poroka na prostem????

Naj odgovorim, da se midva nisva poročila zunaj cerkve iz nekih “turističnih” nagibov, ampak iz čisto drugačnih. Med drugim tudi zato, ker se je leto pred tem tam poročila moja prijateljica in je prav na tisti poroki dozorela odločitev naju s sedanjim možem, da še midva uradno zapečativa to najino ljubezen. Poročil naju tudi ni “kar tak nek župnik”, ampak dekan, s katerim profesionalno sodelujem že minulih 12 let in imamo tudi drugače dobre odnose in naju dobro pozna, predvsem pa ve, da se nisem cerkveno poročila samo zaradi tega, “ker je lepo”, ampak predvsem iz notranjega nagiba, ki je povezan z vero.
Odgovor Ksenki: matičarji načeloma ne komplicirajo, res pa je, da moraš dati vlogo, da ti odobrijo civilni obred zunaj uradnih prostorov. O tem sem že pisala na tem forumu in sem tudi poslala vzorec najine prošnje.
Midva sva se poročila tako, da sva se tako malo stran ob gozdičku poročila civilno (prišla je matičarka iz Tolmina in moram povedati, da je bil prav posebej lep obred, zelo drugačen, kot je to ponavadi, kjer gre vse po tekočem traku. za naju so si vzeli kar precej časa, obred je trajal sigurno 45 minut, pa še potem sta ostala oba tam na cerkveni poroki), nato smo nazdravili in po travnati potki iz marjetic (pribl. 50m) odšla proti drugemu prizorišču, kjer smo pripravili improviziran oltarček in naju je že čakal župnik. Vse je bilo sproščeno, nekateri svatje so med mašo posedli kar po travniku, ker je bilo tako malo dvignjeno. Pravzaprav jih je župnik povabil, da naj sedejo.
Tudi zabavo smo nato imeli zunaj, vse je bila takšna piknik varianta, zelo sproščeno. Poleg sorodnikov so z nama bili tudi prijatelji, ki so odigrali zelo pomembno vlogo na poroki, saj so nama ta dan in tudi prej nekajmesečne priprave, zelo, zelo polepšali. Veliko nasvetov mi je dala moja prijateljica, ki je bila tudi moja priča, in se je letom pred nama poročila prav tako na Kekčevi domačiji.
Sicer pa poglejte malo nazaj po mojih postih pa boste še kaj prebrale. Vsako stvar pa z veseljem še pojasnim.
Še to: kar se škofovega dovoljenja tiče: midva nisva s tem imela nobenega opravka, je nama kar domači župnik uredil. Midva nisva imela nekega pisenga dovoljenja, ampak le usten dogovor in je vse štimalo. Moral pa je pisno dovoljenje dati domači župnik, da dovoli, da se poročiva izven domače fare. Pisno dovoljenje je moral dati tudi župnik v Bovcu, da dovoli, da naju v njegovi župniji poroči drugi duhovnik.
To pa je bilo vse:)
Za primer dežja sva seved aimela pripravljeno rezervno varianto: imela sva šotore. V primeru dežja se pač ne bi poročila pod milim nebom, ampak pod šotorom. Čeprav, drage moje neveste, ne razmišljajte, kaj bo na vaš poročni dan šlo vs enarobe, ker potem bo dejansko to tudi šlo narobe (saj veste negativne misli privlačijo negativne dogodke). Edina stvar, ki bi nama lahko šla narobe, je bilo to, da bo deževalo, ker je poroka bila planirana zunaj, niti ni na Kekčevi domačiji prostora za 100 ljudi. Pa mi je moja priča rekla: ne misli na to, ker ne bo deževalo. Razmišljaj o tem dnevu, da bo sončen in topel. In res: bilo je nenormalno vroče in v Trenti so nama rekli, da se takšen lep, sončen dan tam zelo redko zgodi. Torej mislite POZITIVNO:)

lepe priprave in naj vam sije sonček…

Marjetica

V Mozirskem gaju lahko.

Pika poka!

Ja, vem, da si se “zagrebla” za uro. Ko so bile že ob 7h zjutraj vse linije zasedene, okrog 8h pa ne več???

Hi, hi, …

Ja, o podrobnostih – kako se bova prepoznali – barve oblek, rožic, … se pa lahko na najinih mailih zmeniva, če hočeš.
Bila bi fora, da se res srečava. Mene boš z lahkoto prepoznala: on bo v vojaški uniformi – takih pa verjetno tam ne bo prav veliko. Tista zraven pa bom (če si ne premisliva) jaz! :-))

Pa-pa!

ziv tika

sem se ti pozabila zahvaliti … hvala

cavci

Milena – 5.700 Sit na osebo se meni ne zdi veliko!
Glede skofovega dovoljenja: ce papirje pravocasno urejas, o tem niti nic ne izves, ker ze zupniki uredijo.
Drugace pa, Marjetica, sem tvoje poste ze prebirala in sem brala, da se nista porocila po nekih turisticnih vzgibih. Moja kritika je letela na tiste, ki se ocitno porocijo tako! Naj se potem ne cudijo, ce imajo potem zupniki do takih porok odpor.
Lp!

Se strinjam s teboj, maurina, kar se tiče odpora nekaterih župnikov do takšnih porok.

hej..a mi zaupate kateri duhovnik vaju je porocil na prostem

hvala lp

New Report

Close