Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka cerkvena poroka

cerkvena poroka

Imam en problem in sicer glede cerkvene poroke. Jaz sicer ne hodim k maši vsako nedeljo, vendar sem vzgojena nekako v tem duhu, da si ne predstavljam, da se ne bi cerkveno poročila. Fantu to ne pomeni nič, sploh še ni bil v cerkvi itd. Ne vem, kako se bova to zmenila. Slišala sem, da se lahko ˝samo eden cerkveno poroči˝, ne vem, pa kako naj bi to zgledalo. Ali mi lahko prosim kdo razloži? Hvala!

Ja, cerkveno se lahko poroci le eden. Izgleda pa cisto enako, kot bi se porocila oba, vendar tisti, ki se ne poroca cerkveno ne prejme svete hostije in vina. Mislim, da odgovarjata kar oba (nisem prepricana). Seveda pa moras pred cerkveno poroko obiskovati tudi navk.
Nekako tako je to!

lp

zivjo 🙂

Tudi moj moz ni nikoli hodil k masi, toda za poroko je sel k birmi. Krst je ze imel.
Vem, da je to storil le iz ljubezni do mene. Imam pac sreco. Svetujem pa ti nekaj. Nikoli, ampak nikoli ga ne sili z Bogom in podobno. Le zgled ljubezni, upanja in vere mu daj. Stejejo dejanja, ne besede.
Ce bi bila jaz na tvojem mestu, bi mu poskusala razloziti, kako pomemebna je zame cerkvena poroka. In ce njemu popolnoma nic ne pomeni, se toliko prej lahko ustreze tvoji zelji.

veliko srece in zadovoljstva v zivljenju.

Hvala lepa obema!
Srečno!

New Report

Close