Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka cerkvena poroka?

cerkvena poroka?

Zakaj ste se oz se boste poročile cerkveno?Zanima me vaš glavni razlog da ste se odločile za ta korak?Jaz ga bom kmalu to pa zato ker si želim da si pred Bogom obljubiva večno zvestobo,to česar pri civilni poroki pogrešem kjer gre le za papir.

Ker sva kristjana, verna in sva želela obljubo izreči prd Bogom.

Pri nama je pa tako,da jaz sem kristjanka,on ne.A kljub temu se želiva poročiti cerkveno,tudi njemu to nekaj pomeni:izreči zvestobo čeprav ni veren..

Tudi midva se bova poročila cerkveno, ker zame je samo cerkvena poroka tista prava poroka. Pa ne zato, ker bi bila ne vem kako verna, ampak že zaradi vzdušja, ki je v cerkvi drugačno, vse je bolj veličastno, pa še enkratno je, kajti pred matičarja lahko greš koliko krat hočeš, cerkveno pa si lahko poročen le enkrat in že to je tisti trenutek, ko rečeš da, veš da je za vedno…..
Simona

No, civilno se poročiš pred državo, zato ne morete govoriti da se civilno ne poročiš pred nikomer in tudi civilni obredi znajo bit lepi če se ti seveda da s tem ukvarjat in prosit raznorazne uradnike.Na cerkvenih porokah velikokrat zaspiš potem pa te še posiljujeo da jim daš denar.Skrajno neokusno.No sicer nočem nobenega žalit, naredite si poroko kakršno želite.Upam, da bo kmalu pri nas veljalo tako kot že na Hrvaškem, da se poročiš ali cerkveno ali civilno in oba zakona veljata isto (ni se ti treba torej 2X poročat).

Ful lepo se tole sliši. MIdva tudi zato, ker sva Kristjana in blagoslov skušava sprejeti z vso hvaležnostjo.

cerkveno sva se poročila, ker nama je vera vrednota in nama nedsebojna podaritev drug drugemu pred Bogom veliko pomeni. Če tega ne bi bilo in če bi šlo samo zaradi želje, ker je več šova pri cerkveni poroki, se zagotovo ne bi cerkveno poročilo, sicer je to zame zloraba zakramenta.

klementina, moram te malo popraviti. Praviš, da te “v cerkvi posiljujejo, da jim daš denar” – ne bo držalo. Verjemi, da nihče nikogar “ne posiljuje” ampak se plača samo uradna pristojbina duhovniku, ki par poroči. Ta vsota sploh ni velika, kdo tule zagotovo točno ve, koliko približno je. Oprosti, morala sem to povedati. – Bom pa vesela, če bo kdo navedel točno tarifo, koliko je treba prispevati za cerkveno poroko. Pozdrav!

Pri nama se je cerkveno poročil le mož, ker sem ateistka, sem pa bila pri obredu iz spoštovanja do njegovega prepričanja.
Edina vrednota v zakonu pa je čista ljubezen in spoštovanje in nobena vera.

Ne razumem kako si bila pri obredu samo iz spoštovanja??saj das ravno tako zaobljubo o zvestobi saj nisi bila tiho kajne?

Ta obred mi ni pomenil nič in zame tudi nič ne velja, karkoli sem tam prebrala. Striktno pa sem molčala pri izjavi, kjer obljubljaš da boš vzgajal otroke v krščanstvu. Sicer pa sama zaobljuba nima nič veze z Bogom in Krščanstvon.

kaj pa ce moz zeli, da sta kristjana?
saj sama vera uci samo ljubezen in
spostovanje do socloveka, o cerkvi
kot instituciji pa ne bi, majo res velik
napak

Ljubezen in spoštovanje lahko midva sama naučiva otroke, saj sva tega sposobna in zato ne rabiva treteje osebe. Proti sami veri tudi jaz nimam nič proti, ampak danes je vera le še cerkev kot institucija. Sama sem prebrala Sveto pismo( verjamem, da ga vsaj polovica vernih ni) zaradi splošne razgledanosti in moram rečt, da je zanimivo branje.
Vendar mene so vzgajali drugače, osvojila sem vse vrednote življenja, sem srečna!

kaj pa moz?

To bo pa pokazal čas…

MIdva sva se v polnosti porocila pred Bogom in ljudmi, to nama je bilo glavno. Ker sva iz Italije in se tam lahko porocis cerkveno in potem podpises se civilno, mi je bilo to dosti boljse kot v sloveniji, kjer je treba laufat sem in tja. enostavno bolj umirjeno.
Smisel krscanskega zakona je prav v tem, da v par spustis tudi Boga. To se mi ne zdi sploh nesmiselno, saj se je tako lahko zasustrati v neke brezizhodne zamere in hladnosti. Mislim, da so vcasih kaksni problemi taksni, da ne mores cez sebe, v veri pa to zmores.
To je stvar zaupanja in vere. Ne zahtevam, da boste ateistke takoj vedele za kaj gre, saj ne vem, ce sem ne vem kako jasno razlozila.
Meni je v kakih bolj tezavnih dneh v pomoc misel: Bog mi ga je namenil in zagotovo je on najboljsi moz, kar jih je za mene. V sreci in nesreci, v bolezni in zdravju, vse dni svojega zivljenja. No, to ni hec.
Uf, sem se razpisala
Lp

New Report

Close