Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Česa ne marate jesti?

Česa ne marate jesti?

Divjačine, konjskega mesa, kunca, odojka. Pa ničesar sladkega.

Joj… bljeeeh… to si pa res naštela take stvari, ki jih človek poje samo košček iz vljudnosti. No, pa ledvice kateregakoli izvora.

Aja. Sladko je iz tega zgražanja strogo izvzeto. :-))) Vedno, če jemo zunaj (npr. službeno), menjam meso za sladico.

Fižola v nobeni obliki, krompirja v nekaterih oblikah (solata, pražen, juha…), vampov, želodčkov, pasulja, ričeta … mastnega ali pa neprepečenega mesa, smetane na mleku, bele kave ali pa kave z mlekom … pa verjetno bi se še kaj našlo.

Nea maram tlačenke, rdečega zelja, sarme, jagnjetine, večine rib, česna, čebule, pa še se najde kej….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Školjk in rakov. Enkrat sem si rekla, da ni vrag, da ne bi probala … pa ne gre!

špinače in mi pravimo ajnprajnane juhe pa paradižnika, morske hrane, gob, fižola, cvetače ogromno je teh stvari

Rdeča pesa, cvetača, radič, polenta, kuskus, gres, mlečni riž, rižev narastek, goveje juha, goveje meso, jetrca, krvavice, vampi, žolca, kruhovi cmoki, premalo pečena jajca.

Poleg mesa ne morem jesti stvari, ki so preveč razkuhane, pa naj bodo to makaroni, zelenjava ali kaj drugega.

Jaz sem pozabila še razno jagnetino, kozličke in podobne stvari.

tudi jaz. in tudi če sem vegetarijanka ne maram JAJČEVCEV – MALANCAN

Ma, kar dosti je tega… Velike večine mesa ne maram, pa raznih poli in podobnih salam, hrenovk, premalo kuhanih ali pečenih jajc, tudi nisem ljubiteljica testenin (od so izvzete tiste “testenine”, ki se uporabijo v lazanji), polente, gresa, goveje/paradižnikove/gobove juhe, ok- pa itak kakšne krvavice, jetra, vampi in podobno mi je tudi “no go”… Verjetno bi se še dosti stvari našlo- tudi recimo na sladkarije nisem ravno mahnjena, če že- pojem kaj “domačega”- malo torte, kakšnega peciva,… kupljenih zadev pa ne maram (bonbonov, čokolad, lizik, kupljenih piškotov itd.).

Surovega paradižnika in surovih kumar … kuhano pa lahko jem.

Nobene drobovine, mastnega mesa in kolerabe.

Raznorazne notranje organe

Morske jedi

Tlačenke, krvavice, kislo juho, kurje tace, redkvice, pomaranče

Vampi

Se žabje krake, polže jem, vampi so se mi zagabili prvis, slabo narejeni…🤮

Ne maram nalepk na kruhu

Jajčevec, fuj

Katerakoli perutnina. Ne piščanec, ne puran.

Sicer jem vse tudi vampe.

Repe, trojke, ričeta, segedina, pasulja in tiste čorbe z zeljem in fižolom se izognem, če se le da. Če ne pa iz vljudnosti malo pomažem krožnik. Po mleku mi je slabo (v vseh ostalih oblikah ga konzumiram, samo čistega mleka ne prenašam), po redkvicah in kolerabi mi gre na bruhanje in sploh zadeve ne spravim po požiralniku… Aja, po čufte tudi nimam prav rada…

Vse, kar večina našteva, da ne mara, pa imam rada, nekatere stvari (npr. piščančjo drobovino in vampe) pa obožujem. Žal skoraj edina v družini 😞, zato so na meniju zelo zelo redko.

Ne jem

Vampov, repe, krvavic, kisle juhe

To bo to.

Ne maram polente.

Od marmelad jem samo slivov in figov džem. A oba izključno z maslom in obvezno na belem svežem kruhu, sicer ne.

Ne maram okusa po popru, mehko in trdo kuhanih jajc, pečena imam rada. Sploh s slanino so top.

Ne maram drobovine od perutnine,  telečja jetrca so mi dobra, celo goveje srce v omaki, svinjski možgani z jajci so zame poslastica.

Ne maram “ajmohtov’, jote.

Ne maram belega piščančjega mesa. Prav tako ne zajca.

Krompirju, če ni ravno pomfri, se izognem. Tudi kislemu zelju in repi se izognem.

Ne maram ocvrtega sira.

Ne maram fižola v zrnju.

Ne tirolske salame in ne mortadele. Ne jem sira, če ni narezan na res tanke rezine.

Poli salamo jem samo z maslom in z belim kruhom. Raje imam slanino in žolco, kakšno suho salamo, a redko.

Ne maram salam na pici. Pravzaprav jo naročim samo, če je dodatek rukola. Sicer je ne maram.

Ne pijem prave kave brez mleka in sladkorja. Če se skuha grenka turška kava, je ne pijem, ker tisti naknadno dodan sladkor, ne  da okusa.

Ne jem Sacher torte. Ne maram sadnih sladoledov.

Ne maram banan. A zato, ker mi grozno smrdijo olupki.

Ne jem jabolk, ki so mehka. Jabolko se mora kar odlomiti in pocediti se mora sok, sicer ga ne pojem.

Ne maram kakija, izjema je kaki vanilija.

Ne maram sadnih jogurtov, skutic. Se posebej ne tiste obloge ali, ko je spodaj v lončku nekaj. Rada imam navadni kefir, a samo z 3,2 maščobe od Vindija. Drugih ne jem. Navadni grški jogurt jem samo iz Lidla.

Ne maram tekočih navadnih jogurtov. Morajo biti kompaktni s 3,2 maščobe.

Ne maram razkuhanih ali celo naoljenih testenin.

Imam rada žolco, vampe, obozujem goldanje kurjih parkeljcov. Obožujem vok, tortilije, zaseko.

Še je veliko jedi, ki jih res ne maram. A pomembne so mi tudi kombinacije.

Ne maram drobovine, večino mesa, klobas, čudnih sirov, skute, banan….

pršuta ne morem, tekstura mi je grozna, kar v ustih mi ostaja. Drugače okus mi je še kar všeč.

jaz patliđane

Mleka ne morem ne videt, ne vohat, nič

Sarme, bljak

Kisle juhe

Nobenih notranjih organov

Krvavice

Sv reberc

Nobenih rib

Tudi nobenih osebkov iz morja

Agrumov

Smetane in vse vrste sirov

Sadne jogurte