cesija- pogodbenik v stečaj
Pozdravljena, mogoče si tu… Situacija je zelo zapletena.
Pogodba o dobavi naprave je bila podpisana s podjetjem (italijansko podjejte), ki je šlo v stečaj. To podjetje nam je ob naročilu nakazalo 30% vrednosti opreme. To podjetje je imelo naročnika (je bilo torej podjetje, ki je šlo v stečaj posrednik), ki je na vsak način hotel priti do opreme.
Podjetje, ki šlo v stečaj je potem ustanovilo ‘naslednika’. Ne vem, kako imajo urejene medsebojne posle.
Podjetje, ki je na vsak način hotelo dobiti opremo, je nakazalo denar direktno na naš račun. Zadevo smo- za zadnji dve plačili- kao uredili s pogodbami o cesiji. Sedaj pa pravijo, da bi morali mi končni račun razdeliti na tri dele- med tri podjetja… Meni pa se to ne zdi prav.
kaj je tu tvoj problem?
imaš tri italijanska podjetja, ki bi rada imela račune za blago, blago, ki si ga že odpremila in na tvojem TRR je že praktično celotna kupnina za to blago?
izstavi račune na kogarkoli hočejo, glavno ti je, da dobiš plačano…
Ne gre tako enostavno, če prav razumem, je prvo podjetje, še preden je šlo v stečaj, plačalo del kupnine. In ta kupnina se všteva v stečajno maso in jo bo upravitelj zahteval od njih vrnjeno 🙁
Podjetje A je na vsak način hotelo opremo in je zato pri podjetju B naročilo to opremo. Podjetje B je plačano avans, ki ste ga dobili, kasneje pa je šlo v stečaj. Ustanovili so novo podjetje C.
Vi pa ste dobili tri nakazila, od B, od C in od A in vsak želi svoj račun?
S cesijo ste urejali nakazila med kom?
Ne gre tako enostavno, če prav razumem, je prvo podjetje, še preden je šlo v stečaj, plačalo del kupnine. In ta kupnina se všteva v stečajno maso in jo bo upravitelj zahteval od njih vrnjeno 🙁
Podjetje A je na vsak način hotelo opremo in je zato pri podjetju B naročilo to opremo. Podjetje B je plačano avans, ki ste ga dobili, kasneje pa je šlo v stečaj. Ustanovili so novo podjetje C.
Vi pa ste dobili tri nakazila, od B, od C in od A in vsak želi svoj račun?
S cesijo ste urejali nakazila med kom?[/quote]
gre za italijanska podjetja, kdo pravi, da imajo iste zakone, kot pri nas??
poznaš italijansko zakonodajo, da lahko suvereno trdiš, kaj je prav in kaj narobe?
vse skup je zbrka, da večje ne more bit. moj predlog je, da naj se neha sekirat, poskrbi, da bo dobila plačano in izstavi račun tistemu, ki ga hoče imet in amen.
Tudi v Italiji velja, da je vplacan avans premozenje druzbe, ki je sla v stecaj in to premozenje se uporabi za poplacilo upnikov.
http://ec.europa.eu/civiljustice/bankruptcy/bankruptcy_ita_sl.htm#4.
Tudi v Italiji velja, da je vplacan avans premozenje druzbe, ki je sla v stecaj in to premozenje se uporabi za poplacilo upnikov.
http://ec.europa.eu/civiljustice/bankruptcy/bankruptcy_ita_sl.htm#4.%5B/quote%5D
ej a veš kaj
plačaš avans, greš kao v stečaj, ustanoviš drugo firmo, doplačaš razliko, vzameš robo, pol pa stečajni upravitelj terja avans nazaj
super poslovni model, nimaš kaj.
Ja, Barca, mislim da me prav razumeš.
Plačila smo dobili prvo od podjetja B (ki je šlo v stečaj)
Naslednja 2 pa od podjetja A. Cesije so bile narejene za ti dve plačili, napisani na ime novoustanovljega podjetja C ter A in nami.
Danes moram narediti račun, saj je potrebno oddati poročilo intrastat itd.
Naredila bom vse skupaj na podjetje C.
Pa ne misli, da se to ne dogaja …
In to se zgodi tudi sosedovi Francki, ki si naroči nova okna, podjetje pa gre v stečaj – ostane brez denarja in oken, pobrskaj o npr.Interlesu…
To smo imeli tudi mi, dali avans za vrata podjetju Porte d.o.o., vrat pa ni in ni bilo.
Na koncu smo ugotovili, da gre za nekakšno slamnato podjetje, šele ko smo zagrozili s fizično silo, so čudežno dostavili.
Pa ne misli, da se to ne dogaja …
In to se zgodi tudi sosedovi Francki, ki si naroči nova okna, podjetje pa gre v stečaj – ostane brez denarja in oken, pobrskaj o npr.Interlesu…[/quote]
tu problem ni glih tak a ne??
tu gre v stečaj kupec, ne prodajalec, takih zgodb kot si jih ti napisala, je pa malo morje.
Forum je zaprt za komentiranje.