Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Češka – menjava denarja?

Češka – menjava denarja?

Ali je bolje menjati krone pri nas ali na Češkem?

Ali je mogoč s kartico Maestro dvig denarja?

LP!

Samos

Jaz sem menjala denar na Češkem in je bil takrat podoben tečaj tudi tukaj. Se pa tečaj razlikuje od menjalnice do menjalnice, tako da se splača pogledat, kje je najbolj ugodno.

lp, Snegi

Pa v bolj turističnih krajih (sploh Pragi) morš bit zelo pozoren, kateri tečaj je pravi. Ponavadi reklamirajo prodajni tečaj, ki pač ”zgleda” bolje kot nakupni. Ni pa označeno, da je to prodajni Kateri je zveš šele ko dobiš manj denarja kot si pričakoval.
Bodi pozoren na razna obvestila v menjalnici. Ponavadi na najmanjših piše, da pobirajo določeno provizijo. Radi majo pa tudi to varianto, da postavijo dokaj dober nakupni tečaj, ki pa velja samo za večje zneske (če menjaš za 10.000 kron evrov, npr). Za manjše zneske je pa tečaj tudi za 1/3 slabši. Na to te pa tudi opozorijo z miniaturnim obvestilom.

Tam kjer je veliko turistov, je tudi veliko menjalnic, menjava pa v nobeni ni prav ugodna. Res je treba bit pozoren na vse trike, ki jih uporabljajo.
Ce menjas v bankah, tega problema ni.

V Pragi ti znajo v kakšni menjalnici zraven raznih provizij pri menjavi še prodat zemljevid Prage tako da pozornost pri menjani naj ne bo odveč

Poglej: kadarkoli sem šla na pot, tudi daljšo, sem vzela – ne prav dosti keša s seboj, ker v glavnem povsod lahko plačuješ s kartico: keš je za tiste drobnarije, kjer kartica zaradi majhnega zneska ne pride v poštev (na temo kartic, takšnih in drugačnih bo tu verjetno naš Lord kaj več povedal…).
Kar se pa menjave tiče pa se mi zdi da je najbolje da menjaš tu predno greš.
b.

Tudi sam naredim tako kot pravi Baby, nekaj gotovine menjam v njihovo valuto, drugace pa vsepovsod kjer se da placujem z mastercardom in me tako menjalnice ponavadi sploh ne vidijo.

Mislim, da je najbolje menjati denar doma, če zmanjka, naj zapoje kartica.

New Report

Close