Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Češki turisti iz Zanzibarja prinesli južnoafriški sev

Češki turisti iz Zanzibarja prinesli južnoafriški sev

Upam, da se v Sloveniji učite na izkušnjah in (predhodnih) napakah drugih, ker v nasprotnem primeru…

A
Novico v angleščini preberite v povezavi.
Češki turisti iz Zanzibarja prinesli južnoafriški sev

https://english.radio.cz/south-african-covid-mutation-confirmed-cr-8710445

B
Od 1. marca 2021 v zaprtih prostorih: ne bo več dovoljena uporaba dvojne kirurške maske (za tiste, ki ffp2 maske nimajo).
Moreover, from March 1, respirators will be mandatory in public transport, and shops. Two surgical masks will not be enough.”

Vir: https://praguemorning.cz/24667-2/

C
Poleg tega je vlada v Pragi: prepovedala vsa potovanja v nekatere države v Afriki in J. Ameriki.
V primeru, da vseeno gredo, jim bo povratek v domovino onemogočen, ker to predstavlja velik zdravstveni rizik za Češko. Podoben ukrep ima kar nekaj držav v Evropi za vse prihode iz Brazilije.

Vir:: https://english.radio.cz/covid-19-govt-debating-stricter-measures-movement-closing-schools-and-shops-8710349

D
Obvezna uporaba vsaj kirurških mask maske za vse starejše od 2 (dveh) let !!!

Vir
https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/02/289_EM_respirators_22022021.pdf

Ne vem, kje si ti našel podatek, da jim bo vstop v domovino preprečen, če bodo potovali v ogrožena območja. V večini držav je taka prepoved neustavna. Bolj pričakovana je obvezna 10 ali 14 dnevna karantena ali pa PCR test na stroške potnika.

Spomnite se na tiste ladje kruzerje, ki jim lansko leto niso pustili nikjer pristati, ker je na krovu harala korona.

Ne vem kaj ima to z ladjo za križarjenje.
Sedaj se o Covidu ve neprimerno več in države večinoma vedo kako ukrepati (PCR testi in karantena) s potencialno okuženimi.

Nabijem vam Zanzibar in vse, ki so morali lesti dol, na phallos.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ne vem zakaj ti gredo tako na živce. Morda, ker si ti ne moreš kaj takega privoščiti?

Človek, ki je umrl na Zanzibarju, je imel tam nepremičnino. In v čem je razlika, da je pač zbolel tam in nato umrl čez par mesecev v bolnišnici, ali pa da bi šel v svojo nepremičnino na slovensko obalo in potem umrl v Valdoltri?
Razen tega seveda lokacije nepremičnine.

Ne vem zakaj ti gredo tako na živce. Morda, ker si ti ne moreš kaj takega privoščiti?

Človek, ki je umrl na Zanzibarju, je imel tam nepremičnino. In v čem je razlika, da je pač zbolel tam in nato umrl čez par mesecev v bolnišnici, ali pa da bi šel v svojo nepremičnino na slovensko obalo in potem umrl v Valdoltri?
Razen tega seveda lokacije nepremičnine.
[/quote]

Bom natančneje razložil moj pogled, da ne bo nejansosti…mene čisto nič ne moti, če ima kdo tam ali kje drugje šotor, vilo, hotelsko verigo. Me tudi ne moti, če je tam. Naj pa ostane tam in naj ne nosi sem JAR seva kot ga je tisti veleumni dohtar (iz Namibije sicer).

Proti temu konkretnemu pokojniku nimam čisto nič, saj ni nosil virusa sem.

Za Valdoltro pa glede na tip bolnice niti nisem vedel, da imajo sedaj covid oddelek, ampak ok.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Bom natančneje razložil moj pogled, da ne bo nejansosti…mene čisto nič ne moti, če ima kdo tam ali kje drugje šotor, vilo, hotelsko verigo. Me tudi ne moti, če je tam. Naj pa ostane tam in naj ne nosi sem JAR seva kot ga je tisti veleumni dohtar (iz Namibije sicer).

Proti temu konkretnemu pokojniku nimam čisto nič, saj ni nosil virusa sem.

Za Valdoltro pa glede na tip bolnice niti nisem vedel, da imajo sedaj covid oddelek, ampak ok.
[/quote]

Saj tudi nobenega ne moti, če se bedaki zmešani zaprete v bunker za 30 let.
Nihče vam ne bo nosil sevov v bunker.
Pa bomo vsi zadovoljni.
Če si tako blesavo, pač ne moreš pričakovati, da bodo vsi zaprti ali da bodo virusi izginili in se ustrašili fašistov.

Južnoafriški gor ali dol, noebn pameten se ne bo cepil štirikrat letno. Oziroma osemkrat (dva odmerka cepiva).

Če na 5 let enkrat vzamem lekadol, ker me v soboto začne boleti zob, zobozdravnika pa imam šele v ponedeljek), je to še normalno in sprejemljivo.

Če pa se cepiš 4x letno (v treh letih torej 12x ali celo 24x), pa si mega bedak.

In boš skoraj GOTOVO zbolel že zaradi sestavin, ki so v cepivih in z zdravo pametjo NIMAJO ZVEZE (recimo aluminij).

Zakaj si potem malo aluminija ne napraskamo v juho? KER JE RAKOTVOREN!

Tako kot posoda iz aluminija, ali spraskana teflonka za 9 evrov, ki ima pod teflonom aluminijasto osnovo!
Sicer pa tudi teflonu NE verjamem… In ga NE uživam.

In brez skrbi, tudi škripnil bom, tako, kot vsi.
Le da verjetno kakih 5, 10 let pozneje, ker RAD živim. In poskušam kolikor toliko zdravo živeti.

Rad živim v nasprotju s korona bedaki, ki so zelo verjetno mnogi na antidepresivih, za boljše počutje pa se bodo še nekajkrat letno – cepili…

Kot je nekdo že napisal: rešeni bi bili, če bi se cepili PROTI človeški NEUMNOSTI…

To so napotki za Češko. Kaj strašite s tem tu okrog.

Tole je dober vic. Če še ne veste so meje med državami EU odprte. Malo bolj strog režim ima Avstrija in nekatere pokrajine v Nemčiji. Zato me res zanima kako bodo tem, ki prihajajo iz Afrike ali južne Amerike preprečili vstop v državo. To je samo ukrep na papirju, s katerim bodo dosegli le to da se bo virus od čeških turistiv namesto samo v Češki širil še v kakšni drugi državi.

prej sem nekaj zaštikala:). Zakaj naj bi se cepili 4x letno?

Zaradi najmanj štirih novih sevov letno!

Eno od obstoječih cepiv recimo ščiti pred južnoafriškim sevom kovida le 10-procentno.
Samo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}!

Pa se ščiti s cepljenjem…

New Report

Close