Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika češnjev štrudelj

češnjev štrudelj

lepo prosim za recept. imam ogromno češenj, ne vem, kaj bi z njimi. štrudlja sploh ne znam delat, zato bodite prosim podrobne, testo -listnato pa bom seveda kupila. tisočkrat hvala!

Lea,hej! Pod post cesnjev zavitek malo drugace petra 12.6. je en opis.
Klasicen pa je z na maslu preprazenimi drobtinicami,ki jih namazes na 2/3 testa,cez potreses ociscene in odcejene cesnje,potreses s sladkorjem in cimetom,lahko dodas malo smetane,ki jo drobtinice popijejo ,zavijes in v pecico.
Ok? Lep dan Babi

babi, res hvala lepa, zdajle se spravim k svojemu prvemu štrudlju v življenju:-)) lep dan in lep pozdrav!

Jaz sem ga delala čisto preprosto: Listnato testo sem razvaljala, na en rob podevala češnje brez koščic in posula z malo sladkorja, zavila, dala v pekač in namazala z jajcem, nato sem i dolgo iglo preluknjala in dala pečt. Je bilo super, pa še čisto malo dela. Z enega listnatnega testa sem dobila “dva zavitka” štrudlja, tako da sem delala z dveh rund testa, da sem napolnila pekač in v roku ene ure ni bilo niti kosa štrudlja več…
Tina

Jaz pa naredim mešanico med sirovimi štruklji in češnjevim štrudljem. No, v glavnem en čuden mišung! :o)

Naredim kar vlečeno testo (moka, sol, olje, jajce, voda – ne dam kisa), ga razvaljam in pomažem z mešanico stepenih beljakov, skute, kisle smetane in sladkorja, še eno celo jajce. Če je masa preredka, dam še malo drobtin ali gresa (kar je pri roki), po tej masi pa potresem izkoščičene polovičke češenj – v bistvu namesto rozin za v sirov štrukelj. To položim v plehek in pomažem s stepenim jajcem ter pečem kar dobro uro – vmes pokrijem z alufolijo, da ni preveč zažgana skorijca.

Količine dajem ˝od oka˝!

hvala vam za recepte! sem naredila po osnovnem od babi, je bilo dobro, v naslednjih dneh pa bom poskusila še kaj od predlaganega.

Jaz pripravljam zavitek iz kupljenega listnatega testa. Pripravim ga takole:

Testo razvaljam in ga poškropim z oljem, posujem z zmerno količino piškotnih drobtin, nato sledijo sesekljani orehi ali mandeljni, na gosto potresem izkoščičene sladke češnje, malo cimeta in nazadnje po okusu sladkor. Testo obvezno pred peko prešpikam.

Včasih ga naredim iz vlečenega testa, ki ga naredim sama (moka, sol, jajce, malo olja). Ko je zavitek iz vlečenega testa pečen, ga takoj, ko ga vzamem iz pečice, na lahno prelijem z zajemalko mrzlega mleka in skorjica je lepo listnata in krhka. LP

New Report

Close