Cestnina do Bratislave
Glej , moji živci so več vredni kot cena vinjete.
Vsaj 3x letno grem na 3dnevni izlet v Avstrijo . Vedno kupim vinjeto in če se le da, vozim po stranskih cestah. Klub navigaciji ( nimam posodobljenih zemljevidov ). Tudi za pot iz Moerbischa do Bratislave in nazaj sem jo kupila. Res mi ni jasno, da hodite ( se vozite ) okoli in da vam je strošek za vinjeto tako zelo odveč ….Na poti se ustavite v Devinu. No, ja…če bo vreme brez padavin. Pa v Bratislavi parkirajte ob nakupovalnem središču. V stanovanjskih naseljih baje ni najbolj varno. Nekje sem ta namig prebrala pred svojim obiskom Bratislave.
in nisem kupil vinjete, nisem vedel da je potrebno.
Je pa Bratislava 3km od meje, tako da bi morali biti Slovaki tako pasji kot naši, da bi me za to kaznovali.
Alternativa direktno mimo Dunaja pa je da greš v Avstriji dol z avtoceste na Wiener Neustadt, in preko Eisenstad-ta do Bratislave. Je 15 km krajše, okrog pol je hitra cesta, pol so pa vasi. Ker okoli dunaja zna biti gužva, bi rekel da je tudi hitreje.
Avstrijci nimajo tako bedastih lokalnih cest kot v italiji ali pri nas, sama krožišča, ovire in povsod prepovedano prehitevanje. Ceste so speljane tako da se kar hitro kam pride. Verjetno zato ker imajo tam urbanizem, pri na pa same črne gradnje.