Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Cestnina do Bratislave

Cestnina do Bratislave

Živjo

Zanima me, če je kaka cestnina do Bratislave?
Peljal bi se po naši avtocesti vse do Dunaja, potem pa tam zavil za Bratislavo.
Na zemljevidu izgleda kot da je Bratislava 2,3km od meje in me zanima a je za to potrebna vinjeta ali kako. Kdo lahko pove iz izkušenj?

rabiš vinjeto za A in SK. Razen, če se ti da vozit po stranskih cestah. Je pa Bratislava res zelo kmalu čez mejo

glej AMZS.si
spet en Martin Krpan, ki bi izvažal šverc — gnoj

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Seveda sem preveril informacijo na AMZS in piše da ni potrebna, ampak spet drugje po forumih kjer je bila že debata na to temo pa piše da tisto ne drži, tako da nisem več prepričan kaj je res in kaj ne.

Bratislava je takoj cez mejo. Bi bilo cudno, ce bi za tisti kilometer zahtevali vinjeto.

idijot – cestnina se nanaša na državo ne na KM!!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Nobenga pametnega odgovora

idijot – cestnina se nanaša na državo ne na KM!![/quote]

se nanaša na državo. Na Hr. pa na km. Kaj pa Slovaška? Pojma nimam.

Za avtorja -Via michelin tudi izračuna.

Potrebujes za zacetek naso, potem A in na koncu se SK vinjeto. Je pa vse odvisno, kje gres cez mejo.

Btw, na poti v Zagreb je cestnina takoj za mejo. Tudi ce gres dol na prvem izvozu.

so spali na SK ob obisku Dunaja. Ker so bolj šparovni sem skoraj prepričana, da ni bilo cestnine. Žal jih ne morem vprašati, ker so trenutno na drugem kontinentu.

Zanimivo je to ker je na avstrijski strani cesta 9 sploh ni oznacena kot avtocesta, prav tako pa ni tako oznacena cesta 61 na slovaski strani..

[img]http://shrani.si/f/3z/13b/4wzt1x2L/planbrati.jpg[/img]

Hmm.. ze nekaj let odkar smo sli z avtom cez Dunaj do Bratislave, sem skoraj zihr, da mi smo placali, samo je bilo sluzbeno. Tudi moj odgovor ni zihr, sam ce bi na meji pazil, da ne zalutas na AC potem ne rabis. Saj so zagotovo tudi opozorilne table kje jo rabis in kje ne.

Sem ravnokar ugotovil da tole 9ka in 61ka niti nista cesti kjer bi bilo treba karkoli plačati.

Torej rešitev je da se na avstrijski strani toliko prej zapusti avtocesto in zavije na cesto 9 in pelje naprej vse do meje.

Tu pise, da stane 10 Evrov za deset dni, kazen ce je nimas, je baje 140 Evrov. Drug vir pravi 7 Evrov za 7 dni.

Ta link ti tudi pove, kje jo lahko kupis.

.
http://www.dalnicni-znamky.com/en/vignette-highway-toll-slovakia.html

Glej , moji živci so več vredni kot cena vinjete.
Vsaj 3x letno grem na 3dnevni izlet v Avstrijo . Vedno kupim vinjeto in če se le da, vozim po stranskih cestah. Klub navigaciji ( nimam posodobljenih zemljevidov ). Tudi za pot iz Moerbischa do Bratislave in nazaj sem jo kupila. Res mi ni jasno, da hodite ( se vozite ) okoli in da vam je strošek za vinjeto tako zelo odveč ….Na poti se ustavite v Devinu. No, ja…če bo vreme brez padavin. Pa v Bratislavi parkirajte ob nakupovalnem središču. V stanovanjskih naseljih baje ni najbolj varno. Nekje sem ta namig prebrala pred svojim obiskom Bratislave.

in nisem kupil vinjete, nisem vedel da je potrebno.
Je pa Bratislava 3km od meje, tako da bi morali biti Slovaki tako pasji kot naši, da bi me za to kaznovali.
Alternativa direktno mimo Dunaja pa je da greš v Avstriji dol z avtoceste na Wiener Neustadt, in preko Eisenstad-ta do Bratislave. Je 15 km krajše, okrog pol je hitra cesta, pol so pa vasi. Ker okoli dunaja zna biti gužva, bi rekel da je tudi hitreje.
Avstrijci nimajo tako bedastih lokalnih cest kot v italiji ali pri nas, sama krožišča, ovire in povsod prepovedano prehitevanje. Ceste so speljane tako da se kar hitro kam pride. Verjetno zato ker imajo tam urbanizem, pri na pa same črne gradnje.

New Report

Close