čevlji drMartens
včasih so se dobili čevlji drMartens, ki so bili precej široki, tudi spredaj so bili širši. zdaj gledm v eni trgovini pri nas, kjer jih pač imajo, da so vsi ošiljeni spredaj in na splošno precej ozki.
če je katera ljubiteljica teh čevljev tu, morda veste, a se tisti širši modeli sploh še kje dobijo*??
https://www.drmartens.com/eu/en_gb/c/womens
Najprej si poglej njihove modele, da boš sploh vedela, kaj delajo. Martenske se meni nikoli niso zdele ozke in špičaste, prej obratno. Imajo tudi nekaj moških modelov, ki jih komot nosi tudi ženska, če ima težave s široko nogo. Pri nas je izbira martensk mala. Zaenkrat lahko poceni poletiš v London, tam boš dobila od do, ali pa čisto enostavno naročiš preko spleta. Ne nasedaj stranem, ki imajo 50 in več procentov popusta, ker martens se ne po tako nizkih cenah ne razprodaja. jaz sem svoje kupila v štacuni v londonu, znižane za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v času razprodaj.
Tako je.
Sama jih ne zamenjam nič na svetu in so vredni vsakega centa. Praktično neuničljivi in tudi po petih letih nošenja “nezmečkani”. Me je paše čisto vsak par ožulil, če nog nisem počasi navajala. Pa debel obliž čez peto tudi pomaga na začetku.
Fino je tudi to, da je kopito pri vseh več ali manj enako in ko enkrat veš, katera cifra je tvoja, komot kupuješ preko spleta.
Martenske nosi tudi moja vnukinja in odkar jih je nataknila, jih skor ne da dol. Tudi, ko je dež. Še niso “spustile” pa tudi tople so.
Široke modele ženskih čevljev ima tudi Alpina. Samo kakovost je precej slaba. Pa dizajn tudi bolj tako-tako.
V nekaterih spletnih štacunah (preverjenih) martenske prodajajo s kar nekaj večjim popustom kot 30 procentov, tudi na sami uradni strani so kdaj znižane za več.
Verjetno imaš v mislih eno serijo, ki je bila spredaj bolj zaobljena, skoraj oglata, torej ni šla toliko v špico kot zdaj. To kopito so zgleda imeli samo neko čisto kratko obdobje. Imam čevlje iz te serije, stari so 20 let, takoj bi jih spet kupila … Nekateri otroški modeli so nekoliko bolj zaobljeni.
Mojemu partnerju je zelo seksi, če ima ženska obute bulerje in krilo. Na neki poslovni sestanek je prišla ženska v visokih martens škornjih in krilo do kolen (ko se še nisva poznala), je rekel, da se sploh ni mogel zbrati. Ko sva se spoznala in je izvedel, da sem ljubiteljica martensk, so se mu nebesa odprla.
V teh čevljih greš lahko v kino, na večerjo, k zdravniku, en krog po mestu, platnene čevlje nosim marca, aprila na morju na barki, ker so za vsako vreme, naj bo vroče ali deževno, edino k večerni toaleti jih pa res še nisem obula.
Točno te mislim! Spredaj skoraj oglati, meni so pasali na nogo. Takoj bi kupila, če bi jih je videla.
V bistvu tudi kakšne druge znamke, če bi bil podoben model – širši in bolj oglat.
[/quote]
Na Bolhi so eni rabljeni, ki bi lahko bili ta tip … cifra 40. Mislim, da novih ni takih. Kickersi imajo sicer tako bolj oglato špico.
https://www.kickers.co.uk/women-c3/womens-kick-hi-classic-p5354
Mojemu partnerju je zelo seksi, če ima ženska obute bulerje in krilo. Na neki poslovni sestanek je prišla ženska v visokih martens škornjih in krilo do kolen (ko se še nisva poznala), je rekel, da se sploh ni mogel zbrati. Ko sva se spoznala in je izvedel, da sem ljubiteljica martensk, so se mu nebesa odprla.
V teh čevljih greš lahko v kino, na večerjo, k zdravniku, en krog po mestu, platnene čevlje nosim marca, aprila na morju na barki, ker so za vsako vreme, naj bo vroče ali deževno, edino k večerni toaleti jih pa res še nisem obula.
[/quote]
Kombinacija visokih črnih bulerjev (ki segajo skoraj do kolen) in kratke črne obleke je noroo dobra