čevlji! kriza
punce i need some help! in sicer iščem čevlje, ki so lahko beli ali pa rdeči, lahko natikači al pa sandali al pa spred zaprti, ne pa klasični salonarji, kaki bl odbiti, z ne prov visoko peto…imam pa nogo 42 številko pa tut 41 nosim čevlje…kam nej grem pogledat..jest sem že čist obupala…aja pa zanje ne dam več kot ene 12 jurčkov….bla sem pa že v humanicu pa ni blo nič pametnga :((
hvala za pomoč!
lp, lara
Lara,
priporočam ti poročno obutev v hollywoodskem stilu (kot Sarah Michelle Gellar, pa še ene par) in sicer ene luškane udobne bele japanke s kakim cvetkom (to slednje lahko po želji inštaliraš, kak umeten ali pravi cvet pripneš na štrikce). Ne vem sicer, kakšno obleko imaš, ampak po št. noge sodeč si med višjimi, pa si tako obutev lahko privoščiš. Druga varianta so pa plesni čeveljci, ki se jih dobi v trgovinah, specializiranih za ples, v beli, roza ali črni barvi, videti so kot ene take zelo mehke balerinke in strašno cute (tudi za večjo nogo), stanejo pa okrog 7000 sit. LP (sporoči, za kaj se boš odločila)
Čao, Lara!
Sem se ravno danes spomnila nate (lepo, a ne, glede na to, da te ne poznam), ko sem v Massu videla čevlje v kombinaciji bele in rdeče barve – je pa res, da so špičaki in bi najbrž potem tvoja noga zgledala kakih 44 (ha, ha). Ne, resno: tudi jaz sem že obupala nad čevlji: sem si jih mislila sposodit od kolegice – v dolžino so mi čisto prav, vendar me zgoraj malo žulijo – in ne vem, kaj naj…Tudi meni je groooooooozno škoda dat 20.000 za čevlje za enkratno uporabo (dvomim, da jih bom še kdaj obula). Sicer sem danes malo gledala po mestu v Lj in so vse cene ok. 20.000, tako da Mod Art sploh ne izstopa (sem še v Massu pogledala za mojega dragega pa so ble 29.000).
Kaj zdaj……..?
Aja, Paprika je pa v Btc-ju v hali A v kleti in pa podhod Ajdovščina v mestu (pod Metalko) – še nisem šla nič gledat.
Uspešen nakup, Ajs
hmmm kaj pa vem japanke so mi drugače blazno všeč, samo je pa res obleka bolj taka stroga tako da ne bi šlo ravno zraven…bi mela pa sandale, natikače karkoli sam da bi mal bl elegantn zgledal….v bistvu sem vidla ene ful dobre sam so mele pa pol plutovinast podplat..to pa tut ne morm obut za poroko a ne?
Mislim, da je res težko najti lepe čevlje dandanes. Tudi jaz sem velika punca (no št noge ne), in eleganca je dandanes le na visokih petah. Lara nisem videla nič uporabnega. Pišem pa ti zato, da ti svetujem, da čevlje obuješ tudi ene parkrat prej, nikakor pa ne prvič na dan poroke. Noga in čevelj se morata malo navadit. Ne hodi z njimi zunaj po asfaltu, lahko jih kar malo po stanovanju, da jih ne boš poškodovala. 23000 za čevlje? Noro!
No, jaz sem se sprijaznila, da so cevlji pac dragi – kakrsni koli ze – in sem jih dala delat v Peti v Lj. Imajo satenaste ali usnejene porocne cevlje – kaksnih 7 modelov, tri visine pete, in ti jih naredijo po meri. Meni so jih ze naredili, ceprav me skrbi, da me bodo ozulili kljub temu, da so narejeni po meri, zato razmisljam, da bi jih dala se prej na kopito. Cena cevljev je od 18 000 naprej. Moji so bili 19 000. Aja, na crno ti jih pobarvajo zastonj, za druge barve pa moras placat cca 1500.
živ! jah jest ponavadi kupujem čevlje št 41. ker če so taki normalni čevli so mi kar prov…največkrat pa dobim kej pametnga v yello, k majo tut sem pa ke kej 42 številko … v bistvu drugje sploh ne gledam tolk, ker so cene čevljev vrtoglave…jaz si raje vsake pol leta kupim čevlje za 7 jurjov pa jih pol preč vržem če so nikakve, kot pa da bi kupvala čevlje za 20 jurjov in bi jih mogla pol 5 let nosit, ker bi mi jih blo škoda vržt preč!
humanic je pa ogromna štacuna s čevlji v city parku v ljubljan…ampak majo sam do 41 številke…jest ne vem, a ta čevljarska industrija nč ne razmišlja, da so ljudje skos večji?
jest sem imela tud podobno krizo, pa imam st 38!. beli cevlji imajo v normalnih stacunah crne pete, tako da to ne gre. sem pa vidla ene fuuul hude bele cevlje v chicu (na ploscadi ajdovscina v lj), stanejo pa —pazi to—47.000 SIT!!!!???? halo?
v trgovini la scarpa (nasproti gospodarskega razstavisca v lj) imajo dva tipa belih satenastih (no, vejetno ni glih saten, sam zgleda tako) cevljev z belo peto, pa stanejo samo 6999 SIT!!! eni so klasicni salonarji, eni pa spredaj zaprti in imajo zadaj cez peto pascek. lusni. sam mene so ze takoj malo zulili…
pol sem sla pogledat v peto, kjer deljo porocne cevlje. pa sem bila precej razocarana. cevlji so po cca 20.000 SIT, delajo jih 2-3 tedne, pa se modeli glih niso bogvekaj…
na koncu sem se vdala. kupila ful hude bele cevlje v krinolini: spicake, pascek ne gre okrog gleznja, ampak malo bolj dol (cez lok narta) in ti lepo podaljsa nogo, ne pa pascek okrog gleznja, ki ti jo preseka. so iz svile in usnja. cena pa 24.000 SIT. se tolazim, da jih bom dala (zastonj) pobarvat v crno barvo in jih bom potem nosila…prodajalka mi je rekla tudi, sa jih lahko najprej (npr. za poletje) pobarvajo v kaksno drugo barvo…npr rdeco, lesnik… in pol v crno…
BB