čevlji za široko nogo in visok nart
Kje dobiti lepe čevlje za čokato nogo? Št. 39, široko stopalo, visok nart. V trgovini kupe lepih čevljev, ki jih lahko samo gledam.
Rada bi dobila kakšno lepo, modno obutev za pomlad, pa sem omejena na Ara modele za babice. :((
Rada bi kakšne lepe natikače z debelejšim, polnim podplatom, kakšne lepe salonarje z višjo peto, pa tiste ki izgledajo kot balerinke, le da imajo poln podplat in višjo peto…… Jooj, vzdihujem ob izložbah, ampak na mojo nogo nič ne gre.
Kako rešujete podobne probleme tiste, ki imate tudi malo izven serijsko nogo???? Kam se še sploh obrniti?
Sva že dve. Samo da imam 40. tudi jaz pri izložbah samo sanjam, ko pa kaj probam pa nič. Peko, Planika in še kaj sem odpisala. Tudi po modelih sem marsikaj odpisala (balerinke, elegantne sandale, večino škornjev…).
Generalno mi še najbolj ustrezajo nekateri italjanski proizvajalci, ki jih je v Massu kar nekaj. Se najde kakšen model, ki mi pade. Obvezno kupujem usnjene čevlje, ker se usnje tudi oblikuje po nogi in seveda raztegne po potrebi. Tudi Kopitarna ima široke modele, zato sem za poletje kupila kar lepe usnjene “opanke” ali natikače. Za prosti čas, športna obutev, je bil Yellow cab zakon, ampak ga pri nas praktično ni za dobit! Nogica je šla kar sama not.
K sreči ne potrebujem salonarjev ali česa zelo elegantnega, zato mi je marsikaj prihranjeno! Je pa res, da take, kot sva midve, potrebujemo veliko časa in potrpljenja, da najdemo pravo stvar. nad razprodajami sem obupala, tako da grem v trgovino takoj na začetku sezone, ko še sploh lahko kaj izbiram. Tudi na ceno ne gledam več, tolažim se s tem, da pač čevlje ne nosim samo eno sezono, ampak več let.
Deichmann (al kako se že napiše) sem na hitro ošvrknila, pa bi mogoče tudi kaj bilo. Alpina pa ima program Binom, ki naj bi bil za široke in visoke noge. Kupila ene čevlje na vezalke pa so v redu.
Tudi jaz imam podobno nogo. Nakupujem predvsem v Massu in Transportu (najdejo se zelo luštni modeli), dosti najdem tudi v Alpini. Na mojo nogo paše tudi obutev Mustang. Pa tudi modele imajo meni všečne!
Izbira je res nekoliko okrnjena (adijo, Peko! :(((), ampak ko najdeš nekaj svojih znamk, si na konju!
Jaz imam enake težave. Bom šla k Deichmanu preizkusit, kaj imajo. Zimske sem dobila prav fine. Mislim, da je program Medicus za širše stopalo.
Pa še to je,da pri Deichmanu kadarkoli brez problema vse zamenjajo – še celo brez računa.
Torej, če bom ugotovila, da čevlji niso pravi zame, jih bom šla pa zamenjat.