Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čevlji za večje ženske noge (št. 42 in več)

čevlji za večje ženske noge (št. 42 in več)

Tiste, ki imate večje noge – št. 42 in več – kje uspete kupit čevlje? Vem, da Humanic ima nekaj večjih modelov, pri Massu XXL modeli niso omembe vredni, saj jih je tako malo… Kaj pa kje drugje? Iščemo predvsem modele za najstnice, torej športni čevlji, zimski.
Lepo prosim za vaše izkušnje – po možnosti v Sloveniji in ne kataloška prodaja, saj si ne predstavljam čevljev kupovati na daljavo.
Moški modeli ne pridejo v poštev, ker so moški modeli širši in zato za dekliško nogo neprimerni.

Hvala za vsak nasvet.

Deichmann (42 v vseh trgovinah, večje pa le v določenih v LJ, MB), Humanic.

Joj, že veliko let se ubadam s temi čevlji. In moram rečt, da je zadna leta bistveno bolje kot je bilo pred 30-timi leti, ko sem bila sama najstnica, ampak še vedno ubogo. Pri vsej šari, ki jo prodajajo in ponujajo po trgovinah in katalogih, se še vedno namučim, da kupim čevlje št. 42 (kaj šele tiste ki imajo večjo od 42). Pa da so po možnosti brez pete, ker na 178 cm višine res ne rabim še 10 cm pet, to mi nikoli ni bilo jasno katera ženska ima nogo 42, pa je toliko nizke rasti, da obuje še 10 cm pet.

V glavnem jaz jih kupim različno, non stop sem na “preži”, al kako bi rekla. Če vidim kaj pametnega, sem se že naučila, da kupim takoj (ker naslednji dan jih lahko že ni, pari v št. 42 so dobesedno unikatni -1 kom pa nič več). Pa tudi ne gledam na tistih 10 ali 20 evrov kar so mogoče dražje. Res pa da je moj nivo nekje do 70 eur, več ne dam.

Zadnjič sem kupila ene v Mass f. Creator (so bile 60 eur), ful fajn, usnjene cele, mehke, take športno elegantne. Saj v tisti trgovini kjer sem jih videla niso imeli številke, pa sem se navadila kar biti mal zoprna stranka in če mi je čevelj všeč, mal zatežit, da pogledajo kje jih imajo. Potem grem pa tja iskat (če je bilzu), drugače pa v večini trg. naredijo premestitev.

Pa v Jello v Ljubljani sem jih nedavno kupila za zimo nepremočljive (40 eur). Jello im tudi eno f. Snickers, ki ima tako velike cifre, da mi je prav 41 (42 ne delajo), so tudi imeli ene gležnarje, tak športen klasičen stil. So pa od te f. tudi usnjene. Ker Deichman ima sicer tudi št. 42, ampak pri njih še nisem uspela kupiti usnjene zadeve, sama plastika. Sem lani kupila škornje, lepe za pogledat, z mucko, ampak me zebe v njih, da jih imam samo za “štrapac” lahko, ne pa za v mraz. Isto je bilo z balerinkami, kupljenimi tri leta nazaj (al sem švicala noter, ali pa me je zeblo, kljub takim in drugačnim vložkom).

No, zdaj sem se malo razpisala, ampak upam, da ti moje nekaj 10-letne izkušnje pridejo prav in boš znala pomagat svoji punci pri nabavi. Pa srečno.

Imam pa še vedno probleme pri natikačih, tam pa za boga ne dobim takih, da bi kljub št. 42 imela celo pet na čevlju. Nasvete prosim….

42 še ni tako velik problem, se kar dobi. za večje številke pa ni upanja:)

zdej odvisno ali bi rada kupila kvalitetne (in dražje) ćevlje ali pa imaš raje plastik fantastik. tele plastične (pu upper) ne vem, ker jih ne kupujem.

lepe škornje so včasih imeli v pekotu. tudi 44 je šla čez, ker so bili večji modeli. potem timberland. to je itak unisex. ali pa sorel. pa crocs ima lepe podložene z neko živaljo, malo dražje. ženski in moški model sta enaka.

to je pa iz slovenije vse. jaz jih ne dobim pri nas, kupujem v tujini.

Dobro, da obstaja Deichman, kjer si lahko med vsemi modeli izberem številko 42. Drugače št. 42 ne dobim ne u Peku, ne u Massu u Alpini pa le zimske čevlje.

Imajo u Deichmanu pa tudi nekaj modelov št. 43. Čevlji so kvalitetni in zelo ugodni. Kupujem od natikačev do škornjev, zaradi cene pa si lahko privoščim tudi kakšen model več.

no, če sem jaz dobila v pekotu za mojo 44, bi tudi 42 šlo. res pa da je bilo to pred par leti. vsaj dve, tri leta nisem bila pri njih. ampak to v tržiču. tam je izbira. drugje nimajo. in se splača tja zapeljat.

v deichmana sem šla enkrat pogledat in plastika mene ne prepriča. nižja cena ne odtehta slabih čevljev. plastične balerinke kupila samo enkrat, nosila dvakrat. znucale so se v enem dnevu, plastika ne diha. nima smisla. sicer so bile luštkane, ampak to je to. vsi ostali moji čevlji so usnjeni, bili so dražji (kar je spet relativno), ampak jih imam pa že deset let. in so kot novi, noga pa ne trpi.

Deichmann ima res, vendar je zelo težko ujet, ker imajo ponavadi samo po en ali dva para. Slovenija je kar se večjih številk tiče še vedno za hribom, pa še tako drago je, da se bolj splača dat včasih naredit po naročilu, tudi v tujini, ne doma – ker je tudi doma precej predrago. Pa tudi če potrebuješ kak malo lepši poslovni model ali za prosti čas, pa škornje, da niso ravno vsi po enem in istem kopitu, se je treba znajti.

Kupujem ponavadi na potovanjih v tujini, v živo serijsko narejene največ po Ameriki, kjer imajo res super modele tudi do št. 43, 44-no, toliko ne potrebujem 😀
Pa v Španiji in na Portugalskem sem si pred leti, ko sem bila veliko službeno tam, dalal naredit veliko čevljev po meri – tudi pri designerjih, pri njih ni tako drago, kot drugod po Evropi – odličen designer je Joaquim Ferrer, Garcia, Muxart… NArejeno v tednu dni, po zijemno sprejemljivih in realnih cenah – danes nekje 150 eur za par, tudi ceneje, škornji okrog 200 eur. Imam pa vse te čevlje še lepo ohranjene, spravljene po škatlah, še vse uporabno, skratka, na dolgi rok, ne samo za par sezon – saj se oblika in modeli poavljajo na nekje 3-5 let.
BTW – tui britanska kraljevska Pipa je uvedla nov kult made in Portugal čevljev – ki so mimogrede, bistveno bolj kvalitetni in udobno nosljivi od marsikaterih drugih, tudi italijanskih.

Še malo branja:

http://www.forbes.com/sites/ceciliarodriguez/2012/06/29/how-pippas-royal-shoes-help-portugals-economy/

Kraljevi čevljarji:
http://helsar.com/home

New Report

Close