Charles Bukowski
Jaz sem dobila njegove pesmi v NUKu in v knjižnici Otona Župančiča.
Predlagam ti obisk Moljevega iskalnika, kjer lahko preveriš, kje točno se poezija nahaja:
Klikni na vzajemno bibliografsko kataložno bazo.
Knjižnice običajno nudijo tudi možnost medknjižničnega naročanja (to nekaj stane), tako da ti ni treba daleč, če ne moreš.
Jaz imam doma kompletnega oz. vse, kar je izšlo v slovenskem prevodu (Angeli so na dnu mojega kozarca (poezija), Ženske, Špeh na kruhu, Factotum, Priče o običnom ludilu + njegov prvi roman Post Office v angleščini, Burning in water drowing in flame (selected poems 1955-1973), Love is a dog from hell (poems 1974-1977), The days run away like wild horses over the hills (1969). Film Barfly (Bukowski napisal scenarij) in dvojni CD, kjer bere pesmi.
V slovenščini je v bistvu ena sama zbirka poezije. Izšle so dve knjigi, a so vsebinsko popolnoma enaki. Prva ima naslov Pesmi, druga Angeli so na dnu mojega kozarca. V tej novejši so dve pesmi več. Po knjižnicah ga je dovolj. V srbo-hrvaščini pa imaš tega še več.
Če te bo prevzel, imam tudi zanimiv povzetek Bukowskega (delo 2 mesecev!) (izvlečki intervjujev, razne izjave, anekdote itd.), ki je bil predstavljen na javni zabavi-praznovanje ob 80. letnici rojstva, 16.8.00. Zabava, ki bi se nedvomno dopadla tudi Čarliju.
Skratka, če koga zanima, mu lahko knjige posodim. Potreboval bi le neko garancijo, da jih bom dobil nazaj. Prej kot v treh letih.
Jst sm ful fenica Bukowskega.Doma mam knjigo Factotum,ki sem jo slučajno enkrat vidla pri prodajalcu knjig na štantu pred filozofsko fakulteto in kupla.Prebrala sm še Ženske,Špeh na kruhu in Šund.Ostalega še nisem dobila.Kje si jih kupil?Pa cd?Ful bi rada mela vse od njega doma v svoji privat knjižnjici.Tale Bukowski je res car.
Hmmm. Kje pa si dobila Šund? Pri izdaji se je nekaj zataknilo, kolikor vem.
Za Špeh na kruhu piši založbi DZS. Mislim, da so mi jo priskrbeli tam (iz arhiva).
Faktotuma sem videl na sejmu. Jih imajo na pretek in zelo poceni. Piši založbi Karantanija. Ženske sem dobil v antikvariatu. Na spletni strani Cankarjeve založbe (antikvariat) lahko sporočiš kaj iščeš, pa te bodo obvestili, če imajo. Ali ko bodo dobili. Pesniško zbirko Angeli so na dnu mojega kozarca sem dobil direktno od KUD France Prešeren. Piši, če še imajo. (vprašaj še za Ginsberga in kupi, če še imajo.)
[email protected]
Cd in ostale knjige sem naročil preko http://www.amazon.com
Če ti ne bo uspelo, daj oglas v Salamonov oglasnik. Jaz sem preko salamonca našel kar nekaj knjig, ki jih po antikvariatih nisem