chat – klepet
Nekaj sem prebiral za nazaj ma mi nič jasno. Začel sem uporabljati Opero in tam imam možnost KLEPET. To sem stisnil, odprlo se mi je nekaj sob in naključno sem prišel v stik z nekim hrvatom. Do tu vse lepo in prav. Želel sem si več, želel sem najti še kakšno sobo, samo so bili več ali manj vse poljaki, rusi, itd…
Zanima me kako se prijavim(kaj rabim) na kakšen chat kjer so slovenci?
Ali je potrebno iti na kakšno www stran? Je potrebno imeti kakšen programček…
Kot vidite se mi ne sanja zakaj se gre, zato mi prosim pomagajte na čim bolj enostaven način. Hvala!
LP!

Če imaš zvočno kartico, zvočnike in mikrofon – uporabi brezplačni program Skype, pa ti niti tipkati ne bo treba – pogovarjal se boš kot po telefonu.
Tajfun tole ni slaba zadeva samo nisem mislil na to. Želel sem, da bi mi kdo opisal kako in kje uporabljat chat. Npr. irc, OperaNet, itd…
Menda ?

Domače sogovornike boš našel predvsem na slovenskih klepetalnicah, kjer se v pogovore lahko vključiš s spletne strani. Mogoče je vseeno bolj uporabna zadeva irc, kjer je uporabnikov več – kot tudi kanalov, kjer jih lahko najdeš. Poleg tega tam zelo hitro navežeš stik z nekom iz katerekoli druge države. Jasno, razen, če so ti bolj pri srcu klepetalnice. Le-te pa boš našel z iskalnikom.
lp Tajfun
Lepo, samo to za popolnega začetnika na tem področju ne pomeni nič. Prosim, če lahko o tem ircu poveš več na čim bolj razumljiv način za začetnike.
Hvala za dosedanjo pomoč.

Mirc dobiš tule:
Več o uporabi programa pa v help datoteki ali na številnih spletnih straneh, ki omenjajo ircanje. Tudi vsaka mladenka ali mladenič te lahko v nekaj minutah vpelje v skrivnosti ircanja
Poskusi, enostavno je. Morda še 2 serverja za področje Slovenije:
irc.link.si
irc.uni-mb.si
lp

Hej če imaš šolarje (7-8 razred) ali srednješolce jih kar povprašaj. to so ti stručkoti za te zadeve. Če nimaš svojih otrok, pa kar sosedove mal povprašaj. Zadevo obvladajao, vsaj kar zadeva Mirc. Pol pa daj na ekran bližnjico do Mirca in bo vse ok. Jaz najpogosteje uporabljam over25 ali slovenia. so v redu, sicer pa je tam en kup teh chatov, tudi tujih.

Forum je zaprt za komentiranje.