Chesscake, prosim za pomoc
Hvala. Res ste prijazne. Zdaj je bolj pomembno se norcevat iz mene, ker sem narobe napisala cheesecake kot pa, da bi katera dejansko pomagala, ko pa je iz posta jasno za kaj sprasujem. Upam, da ne vzgajate tudi svojih otrok tako. Ali pa le? Saj je bolj enostavno si norca delat iz cloveka, ko se zmoti, kot pa mu pomagat.
Hvala se enkrat. Zelim vam lep vecer se naprej
Nakuhala si se pa tud ko namočen riž…
Mascarpone se najlepše umeša. Dodaš malo želatine, sladkorja in stepeno smetano. Vseskup zmešaš. Potem pa uliješ povrh pečenga biskvita. Gor lahko nalagaš še dodatne plasti, sicer pa je kaksadni žele s košči sadja čist ok.
Torto pol sam postavš v hladilnik in počakaš da se želatina sprime.
Jaz ga delam po tem receptu in je vedno res dober. Vzamem pa Philadelphio.
Uporabis lahko kateri koli kremni sir tipa “philadelphia”. Original philadelphia ni toliko boljsa, kolikor je drazja od tistih, ki se prodajajo pod trgovinsko blagovno znamko. Npr Lidl (mislim, da tudi Hofer) ima te kremne namaze “classic” in manj mastnega “light”, lahko mesas pol pol. Tudi ABC namaz se dobro obnese.
Tako je: najbolj zdrava je pa albuminska skuta, razmešana z mešalcem na visoki hitrosti, da ni grudic, pa vmešana stopljena želatina moter potem…. Filadelfija je slana, mascarpone pa strup za žile …. 🙂
[/quote]
Pa 200 g cukra, a ne? Res zdravo. Kdor je zdravo, tega sploh jedel ne bo. Zakaj bi? Albuminsko skuto se da pojesti tudi drugače.
Dodaš Sukrin – problem rešen…. Ja, albumminska skuta – delam sirovo torto z njo že 10 let. Eat me now 🙂
[/quote]
Za crknit. Pridigaš o zdravi prehrani, uporabljaš pa gensko modificirano sladilo?
In kakorkoli obračaš, to ni cheese cake. Nima niti približno enakega okusa in teksture. Je samo skutina torta.
V starih časih, preden ste začeli siliti z angleščino, smo temu rekli skutina torta.
[/quote]
“V starih časih” te sladice pri nas ni bilo, ker se tudi smetanovega sira ni dobilo. Ki je osnova cheese caka. Bila pa je skutina torta, ja. Ki je še danes. Eno z drugim nima nič skupnega. Kar bi vedele, če bi dejansko kdaj delale pravi cheese cake. To je kot tiramisu s smetano namesto mascarponeja – kar dejansko nekateri imenujejo tiramisu.
“V starih časih” te sladice pri nas ni bilo, ker se tudi smetanovega sira ni dobilo. Ki je osnova cheese caka. Bila pa je skutina torta, ja. Ki je še danes. Eno z drugim nima nič skupnega. Kar bi vedele, če bi dejansko kdaj delale pravi cheese cake. To je kot tiramisu s smetano namesto mascarponeja – kar dejansko nekateri imenujejo tiramisu.
[/quote]
V starih časih se tudi kompliciralo ni tako, kot se danes.