Chesscake, prosim za pomoc
Pa 200 g cukra, a ne? Res zdravo. Kdor je zdravo, tega sploh jedel ne bo. Zakaj bi? Albuminsko skuto se da pojesti tudi drugače.
[/quote]
O pi*da nutricionistični nacisti na delu. Bognedaj saharide v prehrano vključit a vsepovpsod so. Da boš ja domnevno živel 5 let extra. Drug dan te bo pa avto zbil.
Profit?
V starih časih, preden ste začeli siliti z angleščino, smo temu rekli skutina torta.
[/quote]
Ni isto. Skutina pita (ne torta) je toliko drugacna od ameriskega sirovega kolaca, kot je skutni zavitek drugacen od bureka, ali se bolj.
Skutina pita je lahka, osvezujoca sladica, cheesecake pa je tezka, mastna, sladka zadeva in se tudi jè v malih rezinah.
Kremni siri so mastni in ker so tudi slani, zahtevajo veliko sladkorja, da ne prevlada slan okus.
Lahko ponaredis, ce delas za koga z dieto ali ce zelis lazjo verzijo. Rikota je ok, ze omenjene “light” izvedbe kremnih sirov so ok, sladkor lahko deloma ali v celoti nadomestis s sladilom in tudi za dno obstajajo lazje verzije. Tako kot obstajajo lazje verzije sladice, podobne tiramisuju, s skuto ali rikoto namesto maskarponeja, z brekofeinsko kavo ali celo s kakavom ali sadnim sokom. Ali pa npr jogurtova strjenka kot lahka verzija panakote.
Originali pac niso “lahki”, niso namenjeni dietni ali prilagojeni prehrani in se strezejo v malih kosih oz. porcijah.